Kuster 15

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kuster 15

PostPostao/la pero » 26. 05. 2025. (09:34)

pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la josey » 26. 05. 2025. (10:42)

ralfi je napisao/la:
dragger je napisao/la:
ralfi je napisao/la:dragger, sto su ti rekli ovi koji imaju 9.9hp? Ako odustanem od odlaska u grad, za sto ionako mozda necu imati vremena onda mi se svede da koristim brod manje od pola milje od obale sa max udaljenosti predjeno uz obalu do 2 milje a najcesce ce to biti pola milje vamo pola tamo.

1/3 gasa sa jednom osobom 5-5.5 milja,
2/3 gasa sa jednom osobom 6.5-7 milja
pun gas sa jednom osobom Max 11 milja, sa dvi osobe 9.5-10 milja. Sa 9.9 je najbolje 7 milja....e sad kad dodaš jednu osobu i prtljagu opet si negdje na 6.5 milja sa malo više gasa a da se penta opet ne forsira. Tko ne želi veću brzinu to je motor najbolji za uloženo/dobiveno i udaljenost 2-3 milje.

Ovo je sasvim prihvatljivo za sezonsku upotebu i da cuva vez. Ne da mi se zafrkavat sa jacim motorima, baterijama, kablovima i konzolama. Za duze relacije van sezone kad je hladnije ionako kijic nema zastitu od vjetra i poljevanja pa mislim da odlazaka u grad nece ni biti. Hvala puno!

dakle
prvo si kupio brod, i hoces znat sa koliko ks brodica glisira,
onda ipak nisi kupio nego si platio predujam i sad ti je i 9.9ks dovoljno.

Meni zdrav razum i logika nalaze da prije kupnje pitam proizvodjaca koliko brodica ide sa kojom konjicom.
I nema tu laganja, test je napravljen u xyz uvjetima sa HRB om na brodici, dobili su atest za max 40ks i to je to.
Siguran sam da su testirali brodicu sa vise motora osim sa max 40ks.

Oprosti sta se petljan , a zaboravija san pitat, imam yamahu 30 na highfieldu 3,20, jel smin sudjelovat u temi?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la ralfi » 26. 05. 2025. (10:55)

Post je poceo sa kupio bi/uzeo bi. U postu je navedeno da sam razgovarao sa proizvodjacem ali to je proizvodjac i zelim misljenja i iskustva drugih. Pa proizvodjaci auta stalno deklariraju potrosnju goriva pa ljudi pitaju svejedno. Zar ne vidis ovdje lika da okolo zove svih i skuplja iskustva sa razlicitim snagama motora. Vasi prijedloszi, tebe i tvoje kompanije trolova, su bili da se brodica proba. Hvala lijepa. To vazi kad se zelis odluciti za brodicu. Jer je izbor dosta subjektivan. Za motor i kako se brodica ponasa sa odredjenim motorom sasvim je dovoljna razmjena iskustava. Dapace, to ni ne mozes probati jer neces sigurno znati kakvo ce more biti na Hvaru kad dodjes, Niti ces sa likom pokusat izvadit motor sa broda i slicne stvari da vidis koliki je tramak i koliko je tesko. Tako da zakacili ste se na neki prijedlog, koji ima smisla u nekim slucajevima i ok, primljeno na znanje ali brate nije interesantan i ne rijesava diskusiju. Zato odkaci vise. Reko sam ti. Dosadan si. Da, odlucio sam se za 9,9. To je smisao rasprave. U cemu je tvoj problem i sto tebe to toliko jebe? Sta tebe uopce briga koji cu ja motor staviti? I da, nisi za ovu diskusiju jer nemas sto za reci niti podijeliti ikakvo iskustvo a nisi nista ni pitao. Sta tebi tu nije jasno? Ako sam te necim uvrijedio, ok... ja se ispricavam. Jel sad ok? Ja ne mogu pratit sta je koji trol od vas ovde spomenuo i reko i pod kojim nickom.
ralfi
New Entry

PostPostao/la josey » 26. 05. 2025. (11:45)

ralfi je napisao/la:Post je poceo sa kupio bi/uzeo bi. U postu je navedeno da sam razgovarao sa proizvodjacem ali to je proizvodjac i zelim misljenja i iskustva drugih. Pa proizvodjaci auta stalno deklariraju potrosnju goriva pa ljudi pitaju svejedno. Zar ne vidis ovdje lika da okolo zove svih i skuplja iskustva sa razlicitim snagama motora. Vasi prijedloszi, tebe i tvoje kompanije trolova, su bili da se brodica proba. Hvala lijepa. To vazi kad se zelis odluciti za brodicu. Jer je izbor dosta subjektivan. Za motor i kako se brodica ponasa sa odredjenim motorom sasvim je dovoljna razmjena iskustava. Dapace, to ni ne mozes probati jer neces sigurno znati kakvo ce more biti na Hvaru kad dodjes, Niti ces sa likom pokusat izvadit motor sa broda i slicne stvari da vidis koliki je tramak i koliko je tesko. Tako da zakacili ste se na neki prijedlog, koji ima smisla u nekim slucajevima i ok, primljeno na znanje ali brate nije interesantan i ne rijesava diskusiju. Zato odkaci vise. Reko sam ti. Dosadan si. Da, odlucio sam se za 9,9. To je smisao rasprave. U cemu je tvoj problem i sto tebe to toliko jebe? Sta tebe uopce briga koji cu ja motor staviti? I da, nisi za ovu diskusiju jer nemas sto za reci niti podijeliti ikakvo iskustvo a nisi nista ni pitao. Sta tebi tu nije jasno? Ako sam te necim uvrijedio, ok... ja se ispricavam. Jel sad ok? Ja ne mogu pratit sta je koji trol od vas ovde spomenuo i reko i pod kojim nickom.

hm...
ralfi je napisao/la:Ja sam platio predujam za Kuster 15 i time sam povezan sa temom. Postavio sam pristojno pitanje sa dovoljno detalja i zahvalio unapred. Ti nemas tu brodicu. Ostala tvoja kompanija takodjer nema taj brod a nasla se pozvanim da se ovdje svadja skupa sa tobom. Niti jedan koristan savjet niste dali. Od pocetka samo popujete i ocekujete da svatko tko dodje na forum uvazi vas savjet apsolutisticki. Odi na Hvar? Ne zelim ici na Hvar ni u Istru. Odkaci vise!

? stvarno?
ok, kako ti kazes. :thumbup:

A sad cu i ja tebi rec, jer negdje treba podvuc crtu,
Vecu kolicinu arogancije, prepotencije i bahatosti nisam odvano dozivio, al valjda je to tebi normalna komunikacija, da ne spominjem sto si iskomplicirao do pakla i natrag, a kupujes brodicu od svega 15 stopa, sto bi bilo da kupujes brod od 15m? Vjerojatno bi se postavio kao direktor svemira, vjerojatno bi samo bog bio veci od tebe. Al zamisli koji bi probelm tek tu imali, koji bi tu tek bio problem sa snagom motora, vrstom motora, vrstom pogona, zahod ljevo ili desno, kakve pinjure u kužinu metnit ... joj joj, odluka bi trajala dok se tektonske ploce nebi pomaknule.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la ralfi » 26. 05. 2025. (12:31)

Ja kupovinu Kustera 15 ni najmanje nisam dozivio na nacin kako opisujes. Ti si na nekim teskim drogama. Dapace, kupnja istog mi je obveza i tramak jer vremena za koristenje bas i nemam a obitelj je nesposobna pa moram ja uletit s necim da ne popusimo vez. Vi ste se sami nakacili na temu. Ja sam postavio prosto pitanje. Pitanje je bilo da li mogu glisirati sa 20-25ks na tom kajicu. Ispostavilo se da ne mogu bas tj da more mora biti mirno i posto mi se ne da zajebavati sa 40ks ja sam uzeo 9,9 i odustao od jednog od aspekata koristenja koji je naveden u prvom postu. Razumna odluka. A sta tebe jebe, ja ne znam.
ralfi
New Entry

PostPostao/la josey » 26. 05. 2025. (13:52)

ne jebe me nista, sve 5. postalo mi je zanimljivo stobom raspravljat, da vidim dokle ide.
sam pitas sam odgovaras, hoces velicinu motora sa kojom mozes glisirat, pa sad najednom to nije uvjet.
taj kaic i sa 40ks nece moc glisirat po maestralu, osim ako svi ne planirate izginit u njemu ili poispadat iz njega, tako da đaba mu sva konjica ovog svjeta kad je mal.
kupi 25ks kako si prvotno i planirao i kad je bonaca glisirat ces, kad puse polako ces
josey
Old Senior Member

PostPostao/la ralfi » 26. 05. 2025. (14:04)

Hvala na savjetu. Ali moram ti reci da ja ne raspravljam sam. Dvoje ljudi su se ukljucili u raspravu. Ti si sad treci. Dobro dosao. Ne znam sta ti je do sada bilo. No hvala na savjetu. I to doista mislim. Ali maestral stalno puse i onda mi se ne da zajebavati zato uzimam 9,9. Dodatno, ovih od 25ks i nema bas u oglasima a nove su ko polovne od 40ks (i skluplje). Kad se sve zbroji, ako odustanem od glisiranja, vjerojatno sam prepolovio cijenu a zajebancije ni nema (10ks mozes pod ruku).
ralfi
New Entry

PostPostao/la josey » 26. 05. 2025. (14:12)

niko nemore platit kad ostanes na moru do sumraka i maestral padne i sve izbonaca, neznan kolko daleko ides sa brodicom, al ako je to 10ak milja, onda taman tih sat vremena dulje mos ostat na moru, i onda po gasu, i dodjes u isto vjreme doma, a vozis se po bonaci i vozis se krace.
yamaha 9.9 je 40kg
yamaha 25 je 57kg
ako gledas 17kg nije puno, ako gledas u % onda je 40% teza
ako ces se stvarno vozit vecinu vrimena kad nije bonaca onda 25ks nema smisla, jer nemos glisirat sa tolikim kaicem.
ok sad ce se sigurno nac neko i demantirat ce me svojim iskustvom i rec kako je on bio...
josey
Old Senior Member

PostPostao/la ralfi » 26. 05. 2025. (14:44)

Ajde, vidim do Nove Godine hoce li mi uletit neka polovna od 25ks pa jos razmislim. Genralno, glisiranje mi je bilo bitno samo iz razloga posto kaic ima glisersko dno da iskoristim i taj aspekt. Ali mi je brzina najmanje bitna stavka.
ralfi
New Entry

PostPostao/la pero » 26. 05. 2025. (18:06)

Do tada vesla :thumbup:
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la ralfi » 26. 05. 2025. (19:48)

Pero, ti si zadnji trol osto na ovoj temi. Hoces da i tebe zašamaram?
ralfi
New Entry

PostPostao/la som » 26. 05. 2025. (20:05)

Ovo je vec previse bezobrazno za ovaj forum. Podjeb...nje je jedno a ovo je za trajni ban.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la porer » 26. 05. 2025. (20:31)

Na ovom sam forumu od prvog dana ovakav bezobrazluk još nisam vidio.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la riberer » 26. 05. 2025. (21:22)

ralfi... prelistao sam temu i vidim da si dobio puno dobrih savjeta... ili mišljenja, svejedno. Unatoč svemu, čini mi se da si, pored svega, baš ti sam jedini problem u priči sa Kusterom. Pitaš savjete za snage i ponašanja raznih motora, ali si već odlučio ...ili možda nisi? Motor koji bi bio lagan, nije dosta jak, a koji je jak, je težak, a možda "mi ni ne treba", možda će biti maestrala, pa ne mogu glisirati, onda je dobar i onaj manji, ali ako nas bude troje, barem dvoje, onda je slab...itd
Mislim da ti niti jedan savjet nije bio i neće biti dovoljno dobar da odlučiš što bi ti, u stvari, htio.

No to u ovoj "priči" i nije toliko važno, važno je slijedeće, citiram:
"biser, danguba, troll, sinko glup si ko matun, niste mi dorasli u nadjebavanju i trolanju, tvoj komentar je za qr@c, ti si na nekim teškim drogama, hoćeš da i tebe zašamaram" i tako dalje. Ovo je samo nekoliko zadnjih stranica.
U jednom od tvojih postova kažeš: "Molim malo poštovanja", to je baš ono što svi mi na forumu želimo, razlika između nimalo zlonamjernih "podjebavanja" ili šale na tvoj račun i tvojih očiglednih uvreda preko kojih su mnogi prešli je očigledna.
Nastavi sa temom, no na prvu slijedeću uvredu biti ću primoran poduzeti odgovarajuće mjere.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la josey » 26. 05. 2025. (21:51)

sori ribi,
mislim da ga nitko nije podjebavao, i prvih par odgovora su svi bili nedvosmisleno dobronamjerni, samo jebiga njemu se nisu svidili.
e kasnije nakon njegovih ruznih komentara je bilo kupi metar i dvajst lanca. svima je sve dalje jasno.
kuster, 25icu na krmu prava mjera
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Nk Iskustvo i 6 gostiju.