Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
ralfi je napisao/la:dragger je napisao/la:ralfi je napisao/la:dragger, sto su ti rekli ovi koji imaju 9.9hp? Ako odustanem od odlaska u grad, za sto ionako mozda necu imati vremena onda mi se svede da koristim brod manje od pola milje od obale sa max udaljenosti predjeno uz obalu do 2 milje a najcesce ce to biti pola milje vamo pola tamo.
1/3 gasa sa jednom osobom 5-5.5 milja,
2/3 gasa sa jednom osobom 6.5-7 milja
pun gas sa jednom osobom Max 11 milja, sa dvi osobe 9.5-10 milja. Sa 9.9 je najbolje 7 milja....e sad kad dodaš jednu osobu i prtljagu opet si negdje na 6.5 milja sa malo više gasa a da se penta opet ne forsira. Tko ne želi veću brzinu to je motor najbolji za uloženo/dobiveno i udaljenost 2-3 milje.
Ovo je sasvim prihvatljivo za sezonsku upotebu i da cuva vez. Ne da mi se zafrkavat sa jacim motorima, baterijama, kablovima i konzolama. Za duze relacije van sezone kad je hladnije ionako kijic nema zastitu od vjetra i poljevanja pa mislim da odlazaka u grad nece ni biti. Hvala puno!
ralfi je napisao/la:Post je poceo sa kupio bi/uzeo bi. U postu je navedeno da sam razgovarao sa proizvodjacem ali to je proizvodjac i zelim misljenja i iskustva drugih. Pa proizvodjaci auta stalno deklariraju potrosnju goriva pa ljudi pitaju svejedno. Zar ne vidis ovdje lika da okolo zove svih i skuplja iskustva sa razlicitim snagama motora. Vasi prijedloszi, tebe i tvoje kompanije trolova, su bili da se brodica proba. Hvala lijepa. To vazi kad se zelis odluciti za brodicu. Jer je izbor dosta subjektivan. Za motor i kako se brodica ponasa sa odredjenim motorom sasvim je dovoljna razmjena iskustava. Dapace, to ni ne mozes probati jer neces sigurno znati kakvo ce more biti na Hvaru kad dodjes, Niti ces sa likom pokusat izvadit motor sa broda i slicne stvari da vidis koliki je tramak i koliko je tesko. Tako da zakacili ste se na neki prijedlog, koji ima smisla u nekim slucajevima i ok, primljeno na znanje ali brate nije interesantan i ne rijesava diskusiju. Zato odkaci vise. Reko sam ti. Dosadan si. Da, odlucio sam se za 9,9. To je smisao rasprave. U cemu je tvoj problem i sto tebe to toliko jebe? Sta tebe uopce briga koji cu ja motor staviti? I da, nisi za ovu diskusiju jer nemas sto za reci niti podijeliti ikakvo iskustvo a nisi nista ni pitao. Sta tebi tu nije jasno? Ako sam te necim uvrijedio, ok... ja se ispricavam. Jel sad ok? Ja ne mogu pratit sta je koji trol od vas ovde spomenuo i reko i pod kojim nickom.
ralfi je napisao/la:Ja sam platio predujam za Kuster 15 i time sam povezan sa temom. Postavio sam pristojno pitanje sa dovoljno detalja i zahvalio unapred. Ti nemas tu brodicu. Ostala tvoja kompanija takodjer nema taj brod a nasla se pozvanim da se ovdje svadja skupa sa tobom. Niti jedan koristan savjet niste dali. Od pocetka samo popujete i ocekujete da svatko tko dodje na forum uvazi vas savjet apsolutisticki. Odi na Hvar? Ne zelim ici na Hvar ni u Istru. Odkaci vise!
Trenutno korisnika/ca: Nk Iskustvo, riberer i 13 gostiju.