oring2.jpg
egotrip je napisao/la:Na hondu idu one male okrugle crne gumice,ne plosnate.kacavidom možeš rukom zategnit jako,ne gedorom ili udarnim odvijačem.možeš negdje u plitko podignit motor i odvit donju vidu,i ako treba na sekund gornju da malo iscuri,ak je čisto ok,ak nije izvadi i ponovo zamjeni
Znam koje idu jer uvik kupujem originalne dijelove. Evo stavija sam sliku gumica i vijka. Lijeva gumica je ta o kojoj sam pisao da je vidno manja i tanja a desno je koju sam sada ugradija i u vrečici je jedna nova. Sve šta promijenim ostavim pa ču probati naći vrečicu od ove uže da vidim koji je parts broj. Među gumicama koje sam mijenjao od 2017 g. otkako sam kupija novu pentu našao sam obe dimenzije. Sada me to zabrinjava jer sam već dva puta mijenjao komplete semeringa na peti uključujući i od mjenjača i onaj oring fi cca 60 mm iza propelera. Oba puta je bilo malo vode u ulju ali nisam primijetio tragove curenje/ulaska vode u petu. Sad sam u zabludi dali su možda ove tanje gumice problem???
Godišnje radim oko 250 sati i mijenjam ulje u peti kako si i napisao, u plitkom. U motoru mogu iz broda.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.