Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
tg-boy je napisao/la:Maestral700 je napisao/la:Some razlika je jer tamo ležiš a u kuhinji sjediš.......napišem da boca treba biti van kabine,povišena a Josme
vjerojatno nije shvatio da pišemo isto ili slično....o tome toliko ljudi, ionako je svatko od nas "najpametniji"
i napraviti će kako je njega volja,zar ne?
U to imesvima i tražimo štogod za skuhati na tom plinu,biti će pametnije
s ovim gore se potpuno slažem ali ću samo dodati , da je plin siguran onoliko koliko je cijela instalacija sigurna - može boca biti na krmi ali ako je neisparavan ventil ili crijevo te ono pušta plin - iscureni plin je težak i pada na dno - tu se gomila i širi dalje - ovisno o spremištu gdje je i gdje curi i njegovoj koncentraciji explozija plina se može dogoditi bilo gdje na brodu (npr. u kaljuži plilikom iskrenja pumpe ili plovka) bez da explodira boca plina-- tako da sve ovisi o vlasniku i održavanju - a u načelu isto je i gore sa benzinskim unutarnim motorima....
uglavnom ne crno misliti
pozz
Rexi je napisao/la:dali inverter 2500w sa peakom od 5000w moze podnit indukcijsku plocu od 1500 ili 2000w?
peroLA je napisao/la:Rexy izbjegni to i koristi plin kao i svi ostali... traje pun klinac 2-3 kg.....
nego kad smo već na temi dali netko zna, imam u jedrilici onaj štednjak sa dva kuhala i peć, i sada upaljač ne radi neznam zašto, kuhala palim na upaljač, dali se kako može peć upalit na upaljač?
Rexi je napisao/la:pa imam agm 140ah (servisna), solari 2x 150w. inverter 2.5kw.
Jos jedna od 140-180Ah dolazi nakon sto se poslozi instalacija zbog minn kote ali nikad se nece kuhalo i motor koristiti istovremeno.
Dali indukcijsko kuhalo ima peak kao frizider prilikom paljenja ili on postepeno vuce?
Koliko h ili min izdrzi 140Ah?
Dali je 1.6h točno, koristim ovaj kalkulator https://learnmetrics.com/amp-hours-to-watt-hours/ ?
josey je napisao/la:iznenadija bi se,
ja san ima od obiteljskog prijatelja koji ima brod isto pitanje. pa san mu reka da ne bude lud. I nije covik programer, starij covik ex pomorac![]()
som je napisao/la: i aparat za espreso kavu na 12 V.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.