Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (12:15)

Triba bi brod uzeti ovo ljeto da ne izgubim pravo na komunalni vez, tako da bi odma uzeo nešto ajmo reći srednje. Nebi neku elan pasaru za 1500eur samo da mi čuva vez, a svakako neću skupiti više u budžet od planiranog jer imam još troškova oko kuće, auta i ostalih životnih potreba. Čak sve više gledam Gradac jer mi je oku najljepši od svih, a i ima najviše izbora njih. Iako najmanji, mada mu je plastika jača od svih primorki koje sam pogleda.
Interceptor023
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gradac 580

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (12:19)

Onaj "Greben" sam iša pogledati, doša u Kaštele a ono Gradac. Haha. Izgubljen dan i iskustvo više. Čovik ga slika samo s boka i nisam uopće iša za tim da je Gradac. A nisam tražija dodatne slike i podatke da ne davim starijeg čovika. Od sada ne gledam više ni jedan brod ako mu podatci iz oglasa odgovaraju s podaticma u eplovilo.
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (12:27)

Našao sam osrednju primorku sa lombardinijem 20ks, tu u mojoj okolici, lijepo radi, plastika sasvim ok. Al motor nije upisan u plovilo, pa ako vlasnik uspije taj motor upisati moga bi toga uzeti. Iako ima ulaganja oko prozora i piture. Al bar ne krcka di god staneš. A opet taj gradac mi se sve više sviđa, probat ću dva tri komada pa ću biti pametniji
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la peroLA » 06. 04. 2021. (12:30)

valjda ima dokumente od motora inače može bit problema... ako je to noviji lambordini 2000god+ onda vrijedi dosta više od ostalih... osim što su neki imali problema na ubrizgavanju, taj motor pjeva u odnosu na ostale...i znaš koliko košta novi.. prozori, bokoštitnice itd se da rješit, puno je jeftinije od zamjene motora... jednu godinu se nadišeš prašine i onda si miran...imaš i onih koji su kupili nova plovila pa puštaju prozori
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (12:45)

Prozore bi svakako zatvorija, to je onaj focs 502, vjerojatno 2000 i neka godina. Crno sivi, bilo ih je nekad na njuškalu za 2500eur. A novi dođe oko 5000eur. Piše da ima 1100 sati ako je točno. Lijepo radi, ne trese i ne buči previše. Ide 6.5Nm s tim motorom. Ovaj tjedan će viditi sa prethodnim vlasnikom koji je ugradio motor ima li kakve dokumente. Ako nema onda neću kupovati
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la peroLA » 06. 04. 2021. (17:15)

mjerilo dobrih motora po meni nije njuškalo... jer vrlo malo koji pošten čovjek bi skešira 5000+e za motor pa ga prodava sa 1400sati osim ako nije bio potopljen ili drugačije oštećen pa ga prodaje mehaničar ili meštar koji ga je donio iz Italije... prvi vlasnik koji ga je kupio u trgovini teško da bi za 15 godina napravio isto..a i zašto bi... meni logično jedino da je kupio premalo ks ali to je rijetkost... zato ako je nešto 100% ispravno i ako se može isprobat i dijagnosticirat i ako je prvi vlasnik poznat onda to vrijedi više... nemože to koštat kao reparirani torpedno... tom lambordiniju samo taj sustav ubrizgavanja kojeg sam spomenuo košta 3000kn... tako da provjeri podrijetlo, a i ako je iz Italije došla jer ih je jako puno došlo iz Italije... nije to niš loše samo teško doć do podrijetla
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 06. 04. 2021. (17:56)

primorkica sa lombardinijem 20ks je super brodic.
neznam samo zasto se lome koplja oko tog lombardinija.
i slazem ae da njuskalo nebi trebalo bit nekakvo mjerilo, al
zasto se nebi nasa dobar al stvarno dobar motor na njuskalu?
evo kroz god dana ja cu prodavat motor sa 100 radnih uri. i onda ce bit da san vratija ure da nije to to.
je to je to, kupicu jaci motor. zajeba san se i sta sad odma san lazljivi peder koji pokusava nesto uvalit?
ocu rec, zasto bi bija zajeb sa tim lombardininem? vjerojatno je motor 1/1
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 06. 04. 2021. (18:08)

slažem se da je super primorka sa lambordinijem, doduse je malo slabo 20ks za primorku koja može biti 1-2tone, no ako nije preteska plovidba ce biti ugodna i ekonomicna.. na primorki je 6.2 uzivancija i neka prirodna brzina, a plovio sam i recimo 11, pa neznaš dali će puknut ili poletit... kao što sam rekao ovakvi lambordiniji znaju imat kvar na ubrizgavanju što dođe cca 3000kn popravak, u malom mojem Labinu znam 3 slučaja tako da nije to malo, a za jedan slučaj znam kamo je na drvenoj barki dolazilo uvjek puno mora u santinu i donji dio kartera se odvojio.. znam i jednog 50ks koji je bio potopljen i svejedno je dobro služio...
što se tiče polovnih unutarnjih malo nas je tko uopće ima više polovni a kamoli tko mjenja polovne jer su se zaletili, doduše znam tu sa foruma troje, ali recimo tu kod mene to nije baš uobičajeno osim ako nisi majstor, znam jednog koji je imao u adriaticu golfa pa zamjenio novim yanmarom ali novim i služi ga 20 godina već.. u puno gradova nema više mešta koji zna šta je trinela a kamoli centrirat motor kako treba ili nešto od njega napravit... sa druge strane ako kupiš ugrađeno motor koji je prisojan, ostaje samo naučit mjenjat ulje, filtere, impeler što je jednostavnije nego na vanbrodskom
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (19:34)

Ma mislim da je motor ok, stvarno radi uglađeno. Nema velikih vibracija i može se bez vike razgovarati u vožnji. Iako nema onu spuzvu za izolaciju na kutiji motora. probao sam jednu stvarno ocuvanu prinorku sa torpedom 18/24 ali buka i vibracije su bile nesnošljive. Pa sam odustao od kupnje. I probao sam jednu sa Yanmar 18ks, koji je bio najtiši od svih, ali tako je krckala pod nogama i ima nekih stvari nadograđeno po sebi koje mi ne odgovaraju. Pa sam i od nje odusta
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (19:39)

Ako u skoro vrijeme ne nađem neku ok primorku ili ako ovaj ne javi za papire od motora mislim da će gradac biti izbor 2, jer su dosta povoljniji od primorke i dalmatinke, a i vanbrodski motori su dosta povoljniji i ima više izbora za istog. Sad mi je žao što sam proda gumu, imala je odličnu hondu 40ks sa karburatorima, moga sam kupiti gradac bez motora za male novce, nabaciti spojler i staviti to na njega. Ima jedan na youtube sa yamaha 40. Haha
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la josey » 06. 04. 2021. (19:45)

auuuu ...
lombardini 20ks dizel i 40ks karburatori nije za stavit u istu recenicu.
ako nista drugo razlika u potrosnji je 3x

nace se neki brodic sigurno samo triba bit strpljiv i ne zaletit se.
al isto tako, ako i bude neka sitnica, nevalja propustit dobru priliku zbog neke sitnice
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Interceptor023 » 06. 04. 2021. (20:12)

Dosta ljudi za gradac govori da im je potrošnja jako slična sa vanbrodskim u odnosu na unutarnji, iskreno nisam proba pa neznam. Nisam mislio usporediti lombardini i hondu. Nego sam za male novce moga naći gradac bez motora i srediti ga za tu hondu al opet to traži vrimena kojeg trenutno baš nemam
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la macro » 07. 04. 2021. (07:45)

Na gradac nećeš moć upisat vanbrodski motor od 20 konja i više tako lako. Raspitaj se prije kupnje.
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la Interceptor023 » 07. 04. 2021. (09:44)

Da, preko 20ks treba tehnički pregled. Sad jel bi bilo kakvih komplikacija neznam. Mislim da bi bilo sasvim dovoljno 20ks na gradcu plus spojler. Ali o tom potom
Interceptor023
New Entry

PostPostao/la peroLA » 07. 04. 2021. (10:07)

preko 20ks unutarnji motor samo treba tehnički samo ne poznam nikoga da je bio još tj. službeno su još uvjek trajno registrirani...
peroLA
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.