Postao/la peroLA » 06. 04. 2021. (18:08)
slažem se da je super primorka sa lambordinijem, doduse je malo slabo 20ks za primorku koja može biti 1-2tone, no ako nije preteska plovidba ce biti ugodna i ekonomicna.. na primorki je 6.2 uzivancija i neka prirodna brzina, a plovio sam i recimo 11, pa neznaš dali će puknut ili poletit... kao što sam rekao ovakvi lambordiniji znaju imat kvar na ubrizgavanju što dođe cca 3000kn popravak, u malom mojem Labinu znam 3 slučaja tako da nije to malo, a za jedan slučaj znam kamo je na drvenoj barki dolazilo uvjek puno mora u santinu i donji dio kartera se odvojio.. znam i jednog 50ks koji je bio potopljen i svejedno je dobro služio...
što se tiče polovnih unutarnjih malo nas je tko uopće ima više polovni a kamoli tko mjenja polovne jer su se zaletili, doduše znam tu sa foruma troje, ali recimo tu kod mene to nije baš uobičajeno osim ako nisi majstor, znam jednog koji je imao u adriaticu golfa pa zamjenio novim yanmarom ali novim i služi ga 20 godina već.. u puno gradova nema više mešta koji zna šta je trinela a kamoli centrirat motor kako treba ili nešto od njega napravit... sa druge strane ako kupiš ugrađeno motor koji je prisojan, ostaje samo naučit mjenjat ulje, filtere, impeler što je jednostavnije nego na vanbrodskom
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj