Koja je onda optimalna putna na Fjaki?
Po meni to to ni nije strasna potrosnja na takvom brodu, ipak je to 9m, moj Antares 750 sa Suzom 150 trosi 30l na 20 knt u idealnim uvjetima a cim se mora usporiti zbog vremena potrosnja raste.
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
SEA je napisao/la:
potrosnja nije neka ako se motoru ne vadi mast tj ne vuce preko 3000rpm i ako brod nije opterecen jer samo tankovi puni su 800kg
SEA je napisao/la:Lupis
Nisam ja naceo temu vec neko drugi koje je zaljubljen u brod ka I svi mi I prikazuje brzine vece a potrosnju manjom od stvarnosti,citaj postove od pocetka.
Tank nije 800l nafta ,vec 400nafta I 400voda
Potrosnju ne moras slusat od drugih vec uzmes graf motora i pogledas koliko trosi
Furija je PD brod koji zasigurno trosi po grafu potrosnje nikako da manje trosi moze jedino vise.
Na forumu 3200rpm 30l, na grafu motora 3200rpm 38,7litara????
Test motora yanmar 6lpa 315hp na lobster back cove 30 koji je gliser dno(znaci sigurno manju potrosnju nego pd brod) I taj brod je vise od1Tonu laksi potrosnja isto,slicno kao u grafu motoraiako lipo je napisano na svakih 200rpm povecanja okretaja povecanje potrosnje,pogledaj po netu naci ces info.
Kod mene je bilo da kad brod napunim naftom ,vodom I materjalom ludostima taj brod ne ide te brzine koje govore a potrosnja ni priblizno pricama.
Jedino je bilo spas u flapsovima ,gdje se brod mogao koristiti u rezimu 2600-2850 rpm di je prova isla puno vanka mora ,flapsovi bi je spustili I dobila bi se po mirnom moru oko1,5 do max 2nm.
sad Lupis udri po netu vidi graf motora I potrosnju tad ces shvatit o cemu pricam.
potrosnja je 20nm = 40l sad ako je litra vise ili manje I to na ne opterecen brod I to nije ugodna brzina tog broad.
zasto na ne opterecen brod ,zato pogledaj tezinu Furije pa tezinu drugih brodova u toj klasi I usporedi razliku od min 1Tona a onda daj jos stavi 1Tonu u taj brod I tad brod ide na miris od nafte zavezan u lucici.
Ovo nije prica da je Furija los brod ,naprotiv za mene je brod koji zbilja super stoji na moru i moja preporuka
kvarnerić je napisao/la:Izgleda da je to baš tako brod 8-9m 2l/nm brodovi oko 7m 1,5/nm dok ovi oko 6m mogu proć oko 1l/nm.
Sva sreća da su tu i dobri stari deplasmanci koji mogu 0,5/nm i to mrcine od barki.
Trenutno korisnika/ca: aistran i 9 gostiju.