zorica je napisao/la:ma osvrnija bi se samo na jos jednu stvar. uvik se uvatite tih famoznih maritimnih sposobnosti. ma di vi to plovite, koje more tucete.
I jabi nešto doda...kad smo surađivali s a Manikelom,ugrađivali motore u B700 skoro svaki drugi kupac bi doša sa pitanjem ili konstatacijom...može li se sa ovim brodom po moru 5 ići na Palagružu,meni triba brod za tuć more 5,bljać srać...nebuloze na kvadrat
I ona bi Bobi,onako poštena blesa reka,niste vi kupac za ovi brod..
Volija bi vidit narodnog heroja koji bi se po moru 5 uputija na Palagružu i pokuša se tamo vrtit u vrime takvog mora kad ni brodi i katamarani od 50..60 metri stoje u portima ili muku muče doć na odredište dok svekoliko putništvo grli kesice za riganje
U nautici san više od 20 godina,i mogu odgovorno reć da 98% nautičara sportaša nije vidilo ni vanjske otoke a kamoli pučinske.
Znan pola Komiških ribara,slobodno s e može reć luđaka,pa ne valjaju takve nebuloze o mlaćenju mora 4..5..
I sam san proveja dosta na moru sa bivšim brodom,u profi upotrebi..kad se proda ima je 3800 sati motora i znan o čemu pričam,kakvo san more vidija i mlatija jer san mora.U to doba nisan viđa ni jedan od "ultimativnih fensi" šmensi brodova...tj kapetana od porta koji bi mlatili Jabuku ,Svetac,sa G20,B700 i sl. čupali tune,kilometre parangala i sl..
Iskreno ću priznat da su se i meni gaće tresle puno puta a ima san respektabilan brodić,evo van malo doli pa vidite..čelik,13m dug,28 tona,gaza zamalo 2 m,propela od metra promjera
Brode o kojima pričamo ovdi san vozija i iman svoje mišljenje i samo ću dio toga iznit.Tri dana i tri noći san proveja u B700 sa još dvojicom prijatelja nedavno,od kojih je jedan 210 cm visok,ronilo se vatalo lignje panulavalo,svašta nešto.
Kašun je i meni smeta godinama dok nisan poša sa prvim brodom par dana na more..ocjena..idealno za marendu,sist,za naslonitkavicu,ribolovne pribore,pjat fažola,manistre...ne smeta niti malo
Spavanje na B700 nije jedan na drugom već jako komodno i bez guranja jedan drugog laktovima
Ja sa svojih 188 cm visine i 114 kg lakih kostiju koristim WC bez problema i sa zatvorenim vratima,naravno prozor zlata vridi
Kuhanje je bez problema..Vožnja po jugu,tramuntani,buri ne predstavlja probleme.
U nekim položajima u odnosu na val pri većim brzinama osjeti se lagano vatanje zraka propelera.
Naravno,to su sve nijanse koje se nauče korigirat jednostavnim potezima,i takvih,neću reć mana,ima svaki brod.
Kako smo imali kontrolu goriva,pouzdano znam da smo imali potrošnju od 10 l na 15nm putne brzine u svim uvjetima.
O ostalim detaljima nebi komentira jer je sve stvar vlastita shvaćanja i izbora,svak triba shvatit svoje zelje i mogućnosti..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO