Grašo 23 vs Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Grašo 23 vs Betina 700

PostPostao/la sapido » 15. 01. 2013. (10:06)

:lol: zorica :D
sapido
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 23

PostPostao/la dimulius » 15. 01. 2013. (12:16)

mene samo zanima zasto se svaka tema izvitoperi :?
ali ionako je sve receno. Ko zna citat, razumit ce. Ko ne zna, ni ne mora ;)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Pape » 15. 01. 2013. (12:51)

... :lol: ...e Zorica, Zorica...na čemen si ti.... :mrgreen:

...a evo iša ulit naftu tu priko puta u ovoj našoj lokvi od zaliva...bura derala, malo izčepušalo i zabililo po moru....nigdi žive duše...lik na pumpi, smješak od uva do uva i podjebaje...evo prvi i zadnji danas.... :D

...i šta će brod i da ga moš bacit u more sa vrija fjorda ko oni tamo na atlanckom oceanu za spašavanje, kad jel punilo nešto...koji kua ću se valjat, smrzavat, močit....99% korisnika brodi....tako da teme ovog tipa uopče ne razumin...prvo usporedbe, pa onda šta se traži od broda, a sva navedena traženja več spadaju u znanstvenu fantastiku....za mene postoje samo tri kriterija koji odlučuju uziman li ti brod...a to je sigurnost, ekonomičnost u exploataciji (može li moj žep to) i jel baš TAKAV KONCEPT broda meni triba....sve ostalo je mlačenje prazne slame...

...a isto tako, da budemo realni, sad će neki no name Pape, Lupis, Dimulijus, Zorica..... i svi ostali da nabrajan..... tebi savjetovat ŠTA JE BOLJE ZA TEBE ili tvoju familiju i tvoj žep...ja kad san uzima Islandera ovde ni riči niti naznake nisan da koji brod i šta, znali su oni koje osobno poznan...i dok nisan sve razradija, raspita se kod provjerenog mog svita, otiša čak i vidit uživo i probat, pa realizira...niti riči reka nisan ovde....ja san prvo zna šta oću, šta tražin i na kraju mogu li ja to sve....šta će sad neki tamo Pape na forumu nadrobit o tome, živo me se hebalo...tako da stvarno ne razumin ljude koji će poslušat Papu možda iz prve na nekom tamo forumu i ić pljunit gadne nofce za nešto šta je taj reka da je super...pogotovo danas, ne virujen ja sam sebi...a kamoli nekome.... :eh:

...možete me sad ispljucat koliko očete da nisan u pravu...ali ....boli me kua... 8-)
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la som » 15. 01. 2013. (14:53)

Pape je napisao/la:... :lol: ...e Zorica, Zorica...na čemen si ti.... :mrgreen:

...a evo iša ulit naftu tu priko puta u ovoj našoj lokvi od zaliva...bura derala, malo izčepušalo i zabililo po moru....nigdi žive duše...lik na pumpi, smješak od uva do uva i podjebaje...evo prvi i zadnji danas.... :D

Šta je pjesnik s time htio reći?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la dimulius » 15. 01. 2013. (15:33)

Pape je napisao/la:ja kad san uzima Islandera ovde ni riči niti naznake nisan da koji brod i šta
..niti riči reka nisan ovde....

e, zato se i jesi zajeba : Other6: : Other6:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la intonak » 15. 01. 2013. (17:02)

Inace ne volim se ukljucivat u ovakve polemike (jer mnogi ce reci da sam u sukobu interesa zbog posla koji radim )al moram kazat ,zar uvijek samo "par mudraca"imaju sto reci .
Zorica je samo htio reci da je po cijele dane na moru ,covik od iskustva,sto odgovorno tvrdim da sam se uvjerio u to , i da poznaje more al brate drugi..............
Palamudite a nemate vecinom pokrice jer niste imali te brode nego dajete svoje subjektivno misljenje koje nema veze s stvarnoscu i pitanjem covika kojeg zanima.
intonak
Member

Tip plovila: Istranka-cca 500kg gnjile plastike

PostPostao/la Pape » 15. 01. 2013. (20:27)

som je napisao/la:
Pape je napisao/la:... :lol: ...e Zorica, Zorica...na čemen si ti.... :mrgreen:

Šta je pjesnik s time htio reći?

...da je pjesnik sad lakši za nekih 600kn....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la som » 15. 01. 2013. (21:10)

Onda je to za temu kako je danas bilo na moru. Neš nas valjda obavještavati svaki put kad ideš livat gorivo.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la zore70 » 15. 01. 2013. (21:18)

zorica je napisao/la:ma osvrnija bi se samo na jos jednu stvar. uvik se uvatite tih famoznih maritimnih sposobnosti. ma di vi to plovite, koje more tucete.

I jabi nešto doda...kad smo surađivali s a Manikelom,ugrađivali motore u B700 skoro svaki drugi kupac bi doša sa pitanjem ili konstatacijom...može li se sa ovim brodom po moru 5 ići na Palagružu,meni triba brod za tuć more 5,bljać srać...nebuloze na kvadrat :wtf:

I ona bi Bobi,onako poštena blesa reka,niste vi kupac za ovi brod..

Volija bi vidit narodnog heroja koji bi se po moru 5 uputija na Palagružu i pokuša se tamo vrtit u vrime takvog mora kad ni brodi i katamarani od 50..60 metri stoje u portima ili muku muče doć na odredište dok svekoliko putništvo grli kesice za riganje
U nautici san više od 20 godina,i mogu odgovorno reć da 98% nautičara sportaša nije vidilo ni vanjske otoke a kamoli pučinske.
Znan pola Komiških ribara,slobodno s e može reć luđaka,pa ne valjaju takve nebuloze o mlaćenju mora 4..5..
I sam san proveja dosta na moru sa bivšim brodom,u profi upotrebi..kad se proda ima je 3800 sati motora i znan o čemu pričam,kakvo san more vidija i mlatija jer san mora.U to doba nisan viđa ni jedan od "ultimativnih fensi" šmensi brodova...tj kapetana od porta koji bi mlatili Jabuku ,Svetac,sa G20,B700 i sl. čupali tune,kilometre parangala i sl..
Iskreno ću priznat da su se i meni gaće tresle puno puta a ima san respektabilan brodić,evo van malo doli pa vidite..čelik,13m dug,28 tona,gaza zamalo 2 m,propela od metra promjera

Brode o kojima pričamo ovdi san vozija i iman svoje mišljenje i samo ću dio toga iznit.Tri dana i tri noći san proveja u B700 sa još dvojicom prijatelja nedavno,od kojih je jedan 210 cm visok,ronilo se vatalo lignje panulavalo,svašta nešto.

Kašun je i meni smeta godinama dok nisan poša sa prvim brodom par dana na more..ocjena..idealno za marendu,sist,za naslonitkavicu,ribolovne pribore,pjat fažola,manistre...ne smeta niti malo

Spavanje na B700 nije jedan na drugom već jako komodno i bez guranja jedan drugog laktovima
Ja sa svojih 188 cm visine i 114 kg lakih kostiju koristim WC bez problema i sa zatvorenim vratima,naravno prozor zlata vridi
Kuhanje je bez problema..Vožnja po jugu,tramuntani,buri ne predstavlja probleme.
U nekim položajima u odnosu na val pri većim brzinama osjeti se lagano vatanje zraka propelera.
Naravno,to su sve nijanse koje se nauče korigirat jednostavnim potezima,i takvih,neću reć mana,ima svaki brod.
Kako smo imali kontrolu goriva,pouzdano znam da smo imali potrošnju od 10 l na 15nm putne brzine u svim uvjetima.
O ostalim detaljima nebi komentira jer je sve stvar vlastita shvaćanja i izbora,svak triba shvatit svoje zelje i mogućnosti..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la palamide » 15. 01. 2013. (21:37)

Cini mi se da je T.Zanko Tona imao B700 a sada ima G23.Vjerujem da su mnogi oko Splita culi za njega.Mozda bi on mogao dati odgovor ,ipak je imao (ima) oba broda. :D
palamide
Member

Tip plovila: g 20

PostPostao/la mikula moli » 15. 01. 2013. (21:54)

mislin da je Tona ima Betinu 600, al mogli bi ga nazvat, a onda bi Tona moga napisat jednu knjigu na ovu temu... :mrgreen:

samo da jos dodan da mi je ovo najbolja tema zadnjih dana na forumu, bas se moze lipo nasmijat.....
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la zore70 » 15. 01. 2013. (22:12)

Tona je ima Betinu 600
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 15. 01. 2013. (22:43)

som je napisao/la:Onda je to za temu kako je danas bilo na moru. Neš nas valjda obavještavati svaki put kad ideš livat gorivo.

..ajde bogati, pofalilo duvana pa kupija 3 šteke...koje gorivo...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 15. 01. 2013. (23:27)

Još da se i ja uključim u ovu veselu temu....
Bija san ponosni vlasnik B700 nepune 2 godine (2. po redu izašla iz Bobijevog Afganistana) i potpisujem sve šta je Zore70 reka i vidija u samo par dana na brodu. Osim dječjih bolesti B700 je brod koji san mislija da ću ga dugo imat a mora san ga (teškom mukom) prodat. I još teže mi je kad ga vidin kako propada u Zenti.
U jednu zimu san napravija oko 2000 milja, bija san svaki slobodan trenutak na moru. I mogu tvrdit da je Bobi napravija dobar brod. Prijatelj ga isto ima skoro 4 godine i nema nikakvih problema s njim. Osim toga, Gašo s foruma je kupija B700 pa posli opet B700 nakon udesa sa prvom Betinom. Pozdrav Gašo i nadam se da sam ti pomoga savjetima još kod kupnje prve.

Na Graši 23 san provea dosta vrimena isključivo u ribolovu i ne mogu kazat rič protiv tog broda. Ali meni je B700 ostala u srcu i fali mi onaj kašun iz nje. A samim time i osjećaj sigurnosti u kokpitu jer je Grašo (normalno) pliči.

B700' ima komodniju kabinu a Grašo23 kokpit. Ne veći, nego nema kašuna. I to je početak i kraj priče. Možda može i B700 i Grašo 23 proć more 5 i to krmom i zavezanih očiju ka Miško, ali ja to nisan proba. I drago mi je da nisan. Ali proba san mora sa oba broda, niđta specijalno ali dovoljno da me blido gledaju u lučici kad bi uplovljava i čudili se kako san uopće ispolvija po "tom vrimenu". A najdraže mi je ka i vama gledat manje brode vanka kako se "tope" ali ribare. A ovi sa većin stoje armižani u lučici i pričaju o vrimenu.

Da dalje ne palamudin, danas sa odmakom, da iman 50k EUR-a, možda bi opet kupija Betinu a možda i Antares, ko zna :D

P.S: Tona je ima B600, proda je nao par godina i uzeja G23 prije 2 godine. I dobro drži more njegov Grašo ;)
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la ivan3 » 16. 01. 2013. (00:02)

Šoma dela šoma, kad se ide na Palagružu?
Jel primate jednoga mornara?
Nisan zainteresiran ako valovi ne budu visine makar 6 metara.

Ps: Popaj je najzanimljiviji dil teme. Definitivno! :thumbup: :thumbup:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.