Grašo 23 vs Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Grašo 23 vs Betina 700

PostPostao/la lupis » 31. 12. 2012. (20:12)

čovik oće usporedbu dva broda a vi lupetate o nekim nepostojećim vratima prema platformi i o tome kako se brod ponaša dok vi spavate u njemu..,osim što čovik oće brod od cca 7 metara(valjda ima neki razlog) nude mu se brodi metar duži,pa se rade i usporedbe s 3 metra dužim brodom...,sad se pitam...,kad bi saaamo napisao slovo "M"...,bez onih brojki iza(700)...., jel to OT?

i mene zanima ova tema jer imam neke planove(ne za spavanje u brodu)..,pa bih volio čut prave informacije..

plavnik je napisao/la:
Plitak je ako gledas sa unutarnje strane dok stojis, ali je dovoljno visok bocno s vanjske strane. Naravno to i sam znas, ali maritimno to daje sigurnost.

Stavi se visi rukohvat bocno. Ionako se na to hvata bimini ili hard top.

I meni je bolje kako je na G20, ali zato na G23 moze par ljudi spavat u kokpitu.

Istina B700 mi je bolja u kabini, osobito skipersko mjesto, ali prova na kojoj se par osoba moze suncat, isto tako i kokpit di mozes lezaljke stavit... Meni presudne stvari!

Preko ljeta sam svaki dan odlazio na kupanje sa mojim G20 i sa svojih 184 cm visine bez problema mogu uzivat u suncevim zrakama na provi

Čitajuć prvu rečenicu,meni prvo pada napamet da se iz te krme lako ispada a teško vraća nazad...
Ovo s ležaljkama je super ideja jer kad izneseš ležaljeke(ili vrtnu sjedeću garnituru) iz kabine imaš u kabini puno više mjesta,evo ja morao uzet veći i komotniji brod samo zbog toga da imam di stavit ležaljke,sklopive stolice i stol koji su mi totoalno nepotrebni na brodu.

Ajd da si napisao broj postole umjesto visine stekao bi sliku što si htio reć vezano za uživat u sunčevim zrakama na provi.. ;),ovako ne kužim..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la plavnik » 01. 01. 2013. (14:04)

Legnem se na provu bez naslanjanja na stakla i mogu se normalno ispruzit. :mrgreen:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la eliot » 01. 01. 2013. (18:34)

Gledao sam oba broda na sajmovima, meni je G23 lipši, Betina sa onim kašunom motora mi ne paše.
Tako je lip brod B700, a onda ga nagrde sa kašunom.

Grašo mi je jedan od lipših brodova, u klasi 7 metara po meni best buy.
Ja sam u Biogradu lani gledao novi G23 od direktora SAS Vectora (dir. SAS-a, a vozi Grašu :)), brod je bio više nego opremljen - sve i svašta i cijena je bila koliko se sjećam 55.000€, ali se moglo dogovoriti.
Imao je čak i pramčani propeler. Opremali su ga u SAS-u, nije se štedilo.

Kratko i jasno: g23
---
eliot
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: bez broda

PostPostao/la SEA » 02. 01. 2013. (09:22)

plavnik je napisao/la:Legnem se na provu bez naslanjanja na stakla i mogu se normalno ispruzit. :mrgreen:

A to znaci da si ti neki mal covik plavnik kad se ispruzis na povi/provenoj kabini G23
meni to nije dosad uspilo na B700 a bogami ni na Furiji
Bice se ta prova u G23 rasteze ka americki kaperi(oni imaju jos jednu prostoriju u kaperu koja se rastegne harmonika sistemom) ;)

a idem i u opticara po hitno :o
jer na vezu do mene su oba broda a ja to nikako da vidim tu razliku u velicini prove cakm mi djeluje obrnuto
SEA
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la open510 » 02. 01. 2013. (09:45)

evo upast cu malo u raspravu i dodat svoj glas za B700 u ovom slučaju, ne samo zbog toga sto sam i sam narucio taj brod (i čekam...) već i što sam u slicnoj situaciji kao i Mario (žena + dvoje zasad male dice) i dugo sam vagao što kupit. Isprobao sam oba broda (B700 sa 2 različita motora), otpilija ženu (tila je Fjaku) i izvalija kesu za B700. Više ću detalja moć pisat od prolića kad se budem vozija :D

Mario,
ako ti se da i imaš vrimena procitaj moje (možeš i dimuliusove) komentare u temi Betina700 vezane za ova 2 broda da sad ponovo ne prepisujem :D
Ukratko, za 4-članu obitelj je po meni B700 bolji/komodniji izbor (usprkos kašunu motora), za 3 ribara (i dimuliusa) G23 je bolji. Oba broda je bar meni bilo teško nać polovne kakve želim (npr. G23 sa 125ks je po meni teški promašaj), cijene polovnih su nekad i pretjerane pa sam se odlučio za novi brod "krojen po mjeri" - cijena manja nego polovna Furia/Š800.
Meni su isto Furia i Š800 bili preveliki/preskupi (ne samo za korištenje već i održavanje) iako su i to dobri brodovi. Jedino za ovu rečenicu iz oglasa za furiu se mogu samo nasmijat: "Kod vožnje na 20 milja potrošnja ne bi trebala bit veća od 15-16 litara goriva."
U file-u u prilogu su ti neka moja razmišljanja/zaključci koji ti mozda i pomognu, za dodatna pitanja mozeš i na pp.
BTW, obzirom da si za lokaciju stavija ZG/Zadar - meni se B700 oprema u Zadru, na istom mistu sam mogao naručit i G23.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la erni » 02. 01. 2013. (11:42)

Evo i moj glas sa Betinu. S obzirom da se trazi brod za obitelj, komod u kabini je presudan. A B700 je za broj veci brod u kabini od G23... Za radni brod prije bi se odlucio za g23, ako bi bas morao izmedu ova dva... Jer oba broda su napravljena sa dosts kompromisa, a kod B700 je komod u kabini i lakoca postizanja brzine po mirnom moru bila na prvom mistu
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la josme » 03. 01. 2013. (08:39)

Ovdje se natežete koja je prova bolja za ležanje...a dajte nam dimenzije tj duljinu provenog dijela kabine za obadva broda,za Grašu znam ali za Betinu neznam.Ne vidim tu neku značajnu razliku po kojoj bi se na jednom moglo ležati a na drugom nemože....barem po slikama i dimenzijama brodica moglo bi biti razlika uvrh glave 5-6 cm o to je jedva za muda a ne za čovika,prema tome to nije mjerilo za kupovinu broda,Grašo mi je bolji jer nema kasuna pa se možeš i tamo rastezati,dalje je netko napisao za odvode da su mogli biti drugačiji.Na g23 ribarici i jesu drugačiji i bolji ali na ovoj 23 su stavljeni ovako kako jesu iz estetskih razloga.A što se tiče obitelji svi stanu lijepo u G23 ..spavati se može i vani...a ima i wc i kuhinjicu i frižider..a ako vam je to malo onda jbga uzmite adriju1002 ili Ferretti,Azimut pa ćete tih desetak dana godišnje na brodu komotno uživati.Ove dvije brodice nisu namjenjene za veliku obitelj i duge boravke ali kad se stisnete sve je OK ...gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 03. 01. 2013. (09:45)

prednost oba broda pred ostalima, komotnijima i većima, je svakako u tome što dvoje ako leže ,leže uvik jedno nad drugim...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la MV KRK » 03. 01. 2013. (11:41)

nije tema ali ja bi radje za fameju uzeo gull 745 ili arausu 25,grašo mi je na oko najljepši,ali neki dan sam ga vozio komplet novog sa scamom 140 ks,i moram reći da to nije to.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la josme » 03. 01. 2013. (14:00)

I sad se ja ponavljam:
josme je napisao/la:A šta si ti očekivao???? ...Ferretti???

Bilo bi lijepo da kažeš što ne valja da se zna..... ;)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la mario » 08. 01. 2013. (16:01)

Obišao sam u zadnjih par dana dva polovna Graškića 23.
1. Grašo 23 - Yanmar 125 KS (410rh) 2007. godina, tamno plavi, full tikovina, hard top, troling ventil, GPS/FF(Garmin 160 i Garmin 421). Generalno brod je u dobrom stanju, ali je plava boja blijeda i puna kamenca. Hard top nije najsretnija varijanta jer je nekako "klimav" i uvija se. Mislim da je preslab motor.

2. Grašo 23 - Yanmar 160 KS (1300rh), 2006. godina. zeleni trup, full tikovina, tenda, troling ventil, SIMRAD FF/GPS, izvanredna unutrašnjost (bolji materijali nego u prvom brodu), bolje riješena kuhinja s dva plamenika i većim lavandinom, bow thruster, brod u dobrom stanju, ali boja na trupu dosta loša.

Pitanja: da li se poliranjem može srediti bojani trup do te mjere da izgleda ok, da li je 1300 rh previše i da li kod tolikog broja sati motor trži dodatna ulaganja, na što je potrebno posebno obratiti pažnju kod pregleda motora.

Inače oba motora su redovito servisirana i izgledaju vrlo uredno. Pogledati ću do kraja tjedna još jednog Grašu 23 i jednu Betinu 700. Kada na kraju suzim izbor isprobati ću brodove na moru.
(P)loviti se mora!
mario
New Entry

Tip plovila: Antares 8s Nanni 200

PostPostao/la el passo » 08. 01. 2013. (16:18)

mario je napisao/la:Pitanja: da li se poliranjem može srediti bojani trup do te mjere da izgleda ok, da li je 1300 rh previše i da li kod tolikog broja sati motor trži dodatna ulaganja, na što je potrebno posebno obratiti pažnju kod pregleda motora.

Inače u originalima kad je trup u određenoj boji radi se o nijansiranom gelcoatu pa se to da politati. I ja sam primjetio to na par grašeka pa moram priznati da djeluje otužno budući da mu cijena nije neka sitnica. Ukoliko je farba onda je bolje ofarbati na novo i uz put riješiti sve sitne ogrebotine.
Što se tiće satnice motora po onom šta se priča za dizele to bi trebalo značiti da se motor tek razradio. Uputi lukavo pitanje o ribolovu i panuli da vidiš koliko od te satnice spada pod panulu jer to kolje motor. Nešto slično kao razlika u stanju motora sa sto tisuća km gradske vožnje i onog sa istom kilometražom otvorene ceste. Za ostale savjete oko dizela pričekaj da nešto napišu oni koji se više razumiju u tu tematiku
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Kapo » 08. 01. 2013. (16:24)

Ako na trupu nema vidljivih mehanickih ostecenja moze se sasvim lijepo urediti poliranjem da izgleda gotovo kao novi. Kamenac se bez problema skine npr otopinom limunske kiseline i toplom vodom, a i sa poliranjem isto tako.
1300 sati nije tako strasno ako je motor bio redovno odrzavan i ima servisnu knjizicu. Uz redovnu paznju i sevis mozes ocekivati da ces napraviti jos barem isto toliko sati bez vecih zahvata.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la SEA » 08. 01. 2013. (20:13)

Mario

1300hrs nije previse ali daleko je to od malo inace je to 3,45l motor i ta zapremina motora je bila kazu najbolje od yanmara
najvaznije nisi napisa koliko se trazi za te brode

imas jednu B700 u splitu i malo je drugacija/bolja od ostalih betina
jer vlasnik ju je sam doradia inace sam bia na njoj i veoma je dobra

[urlhttp://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/betina-700-2010g-odlicnom-stanju-motor-nanni-t155-oglas-6545783][/url]
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la palamide » 08. 01. 2013. (21:12)

U Kastel novom su dvije g20 sa otvorenim vratima na krmi.
Koga zanima moze pogledati (bar ovi blizi). Meni izgleda ok , ali ne planiram to na svome napraviti. Bar ne dok mogu dignuti nogu preko bande. Ako koga zanima mogu ga povezati sa covjekom koji je to napravio na oba broda.

Sto se tice g23 vozio sam se u Lava na sajmu,sa vm 170ks.Kao na tracnicama nema naginjanja.Stabilan za poludit.
Nas petero u njemu 20 cvorova bez problema. Meni osobno dvije stvari ne pasu: niska banda i nema kasuna(nece me valjda razapeti zbog kasuna). O b700 nemam saznanja, naoko lijep brod.
palamide
Member

Tip plovila: g 20

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.