Dobro, unije skužio šta si htio kazat

, ali prvo malo pročitaj kako je urađena korozivna zaštita kod velikih brodova, pa ne misliš valjda da je tamo pola tone cinka gore

. Znam da ima stručnih inženira i kod vas, ali šta to vrijedi pošto Uljanik bez subvencija ne može preživjeti, ali neču sad o tome. Tu sam ja mislio na malo brodogradnjo i savjete za vlastnike tih, pa i na starom forumu sam dosta odgovarao ljudima o ovoj temi, a tu ima sve na jednom mjestu objašneno.
Znam da pratiš sve oko male brodogradnje, pa da si jedan od onih koje takve stvari interesiraju, pošto sami nešto radimo itd...., onda znaš da ako pogrešiš oko zaštite korozije, i daš onih 25kn za kinesku robu, koja ne odgovara salnitetu Jadranskog mora, možeš uništiti i Perkins sabre, ma koliko god on bio dobar, ako ne radi zaštita kako treba, ili propeler bučan, pošto cink matica nije ravnomjerno korodirana, pa je tako nije više osovinski vod balansiran, itd....
Svaki vlastnih informira se o svom brodu koliko ima volje, moje osobno mnjenje je da bi svaki vlastnik brodice, trebao znat barem što je korozija i kako vidjeti odmah, dali je anoda prava, te kako na oko vidjeti dali ispravno radi.
Htio kazati , da sam pročitao ove člance koje je ovaj vlastnik firme napisao, pa su tu zaista svi odgovori za obične ljude i objašnjenje na njihovom nivou. Več prije sam sve ovo nastudira, i predložio onima koji nisu, da ako ih interesira neka pročitaju, jer je to za sve što trebaju znat. Ja sam dva puta osobno pitao NBN koliko treba cinkova(površina, masa) stavit za zaštito 100kg metala, i odgovorili nisu ništa pamentnog, ona standarda, U našim brojevima, puno smo pisali, staviti treba dovoljno zaštito, bla, bla, ...., tako da na kraju opet nisam znao koliko treba stavit toga za moju količinu metala, jer se može i šteta napravit od cinkova, pa sam tražio po svuda te informacije i našao na nekih engleskih forumih i člancih.
U tim člancima, koje sam slao, ima sve na "ljudski" objašnjeno, cink protektori, manžete, osovinski vodovi, i ko voli, nek izvoli.