melje kopca

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: melje kopca

PostPostao/la COGI » 09. 06. 2012. (13:13)

Reka san ja:nema do Čarlija(Neli 27),svaka čast,šta obeća to i napravi, :clap: :thumbup: :thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la bofi » 09. 06. 2012. (15:05)

Evo lamelu mi poslo Čarli(Neli27),stavio sam je i sad sve radi ko singer mašina,ne čuje se ništa,ama baš ništa. Ukopčava se ko u maslo,sve vrhunski!!! Veliko hvala Neliu a i Zori sto mi je odmah odgovorio i uputio na problem a povrh svega lamela gratis!!!!
bofi
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarner 26

PostPostao/la Lando » 11. 06. 2012. (00:18)

:thumbup: ajde neka je sad u redu :clap:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Rab » 05. 06. 2025. (19:49)

Da malo aktualiziram temu. Imam problem da između 850 i 1000 o/min kopča, melje drobi, lupa, klopara kao da će se raspasti, a radi se o novoj kombinaciji Craftsman 4.80 i kopča TM345 2,47:1. Nakon 1000 o/min sve je mirno i bez vibracija. Motor instaliran i centriran po pravilima struke, na motoru je R&D damper ploča "lamela" 42AN151 koja ima gumene umetke, nema federa i za očekivati je bilo da će to mekano raditi ali nije tako. Dodatno kopča kod uključivanja udari uz jaki trzaj, u kopči je SAE 30 ulje prema preporuci s ovog foruma. Kopča kad se odvoji osovina mirno radi, prodavač je pregledao i ustanovio da je kopca ispravna a da damper ne ulazi u garanciju. Imam svakakvih prijedloga, umetnuti elastičnu spojku tipa Bullflex ili GyroFlex, između kopče i osovine dok drugi kažu da to za ovaj problem neće pomoći, da jedino može pomoći Centaflex damper "lamela" dual stage i to nije 100% garancija da će problem nestati. Kako se radi o dosta velikoj investiciji za oba komada cca 1300€ ne kupuje mi se sva moguća "dodatna oprema" bez ikakve garancije, a opet ovako voziti razbiti ću kopču.
Rab
New Entry

Tip plovila: Saga 27

Prethodna

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.