Postao/la Rab » 05. 06. 2025. (19:49)
Da malo aktualiziram temu. Imam problem da između 850 i 1000 o/min kopča, melje drobi, lupa, klopara kao da će se raspasti, a radi se o novoj kombinaciji Craftsman 4.80 i kopča TM345 2,47:1. Nakon 1000 o/min sve je mirno i bez vibracija. Motor instaliran i centriran po pravilima struke, na motoru je R&D damper ploča "lamela" 42AN151 koja ima gumene umetke, nema federa i za očekivati je bilo da će to mekano raditi ali nije tako. Dodatno kopča kod uključivanja udari uz jaki trzaj, u kopči je SAE 30 ulje prema preporuci s ovog foruma. Kopča kad se odvoji osovina mirno radi, prodavač je pregledao i ustanovio da je kopca ispravna a da damper ne ulazi u garanciju. Imam svakakvih prijedloga, umetnuti elastičnu spojku tipa Bullflex ili GyroFlex, između kopče i osovine dok drugi kažu da to za ovaj problem neće pomoći, da jedino može pomoći Centaflex damper "lamela" dual stage i to nije 100% garancija da će problem nestati. Kako se radi o dosta velikoj investiciji za oba komada cca 1300€ ne kupuje mi se sva moguća "dodatna oprema" bez ikakve garancije, a opet ovako voziti razbiti ću kopču.