JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

PostPostao/la primorac » 08. 10. 2011. (18:38)

Je, nisam baš dobro gleda, a problemi mi padnu prvo na pamet, pa moram žugetat :angel: :wave:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la som » 08. 10. 2011. (19:34)

Na ovu gumu koja je pola cola nemože doći dosta vode za hladit Volvo ležaj a da o hlađenju motora ni ne govorimo.Na slici se ne vidi da je u motoru rashladna tekučina koju bi tribala ova voda hladiti, a guma je u filteru mora pitanje je ako hladi šta hladi?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la lvky » 08. 10. 2011. (20:30)

kad je porinuće
volio bih nazočiti
naravno ako se može i smije ;)
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la Pape » 08. 10. 2011. (23:57)

ivan3 je napisao/la:Neznan sta ali se i meni nesto cudno cinilo u ovoj vrtnji, nisan se nagleda propela u pogonu na suvome ali pari mi se ka da kasni malo, oko 0:34 je to.

Neznan, nagađan, provjeri isto.

ja prije mislin da mi nevaja aparat na mobu kojim je snimano...čim propela ubrza na snimci je ko da stane...

dobro, budem provjerija aparat... :lol:

val1 je napisao/la:Nekako je malo vode na auspuhu,takav motor bi morao zalijevat na auspuh ako je sve u redu.

...pitaj moju desnu patiku i desnu nogavicu gača jel zaliva...taman se penja na skale kad je pljunija...a ja mislija da ću uspit uteč između onog glo-glo-glo---pljus!... :lol:

som je napisao/la:Na ovu gumu koja je pola cola nemože doći dosta vode za hladit Volvo ležaj a da o hlađenju motora ni ne govorimo.Na slici se ne vidi da je u motoru rashladna tekučina koju bi tribala ova voda hladiti, a guma je u filteru mora pitanje je ako hladi šta hladi?

...ljube, guma je spojena na gradski vodovod i špina odvrnuta do kraja, i kao takva gurnuta u usis mora....toliko vode makina ne može progucat, odnosno pumpa ne može, pa je na filteru mora otvoren ventil, usis da višak ide van...sve ostalo sama makina radi sa svojom pumpom...a u makini je rashladna tekučina sa antifrizom...tako da je vrlo jednostavan odgovor šta hladi guma u filteru mora...sve hladi, ko da je brod u moru...
jel sad jasnije išta?... :wave:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la 4ever » 09. 10. 2011. (00:19)

citajuci zadnjih tridesetak postova vidim da ti brod ima puno mana i najbilje ti ga se rjesit odma :lol: :thumbup:
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Kiana » 09. 10. 2011. (11:17)

Jeeebemti,...Pape ovako lipi čisti brod iznutra i izvanka,...šteta ga je bacit u more.. :lol: :thumbup:
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la zore70 » 09. 10. 2011. (11:42)

som je napisao/la:Na ovu gumu koja je pola cola nemože doći dosta vode za hladit Volvo ležaj a da o hlađenju motora ni ne govorimo.Na slici se ne vidi da je u motoru rashladna tekučina koju bi tribala ova voda hladiti, a guma je u filteru mora pitanje je ako hladi šta hladi?

Nisi cuja za paljenej motora na kopnu...ono voda iz vodovoda...slusalice...ili se to mora iskljucivo nakon porinuca u veliku baru :?:
A kako ti to vidis da u motoru nema rashladne tekucine...ali imas neki skener za gledat kroz metal..i jos priko you tube videa :shock:
Ako je tako onda si opak carobnjak,nije se sa tobom druzit,more bit opasno :angel:
Zadnja izmjena: zore70; 09. 10. 2011. (11:44); ukupno mijenjano 1 put/a.
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Trogiranin » 09. 10. 2011. (11:44)

A ha, evo ih !!! Počeli su dolazit sebi ... :twisted:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la ivan3 » 09. 10. 2011. (14:00)

ma some moj vidiš ta su to laži i obmane, ja recimo mislin da on uopće nije stavija motor u brod, ono je sve nešto namišteno, stavija je neku kartonsku kutiju sa slikon peronje...
ma šta ja govorin, ono uopće nije njegov brod, ko zna čije je ono.
Pape, prestani više lagat ovaj napaćeni narod!

:Other15: :Other12:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la som » 09. 10. 2011. (15:16)

zore70 je napisao/la:
som je napisao/la:

Nisi cuja za paljenej motora na kopnu...ono voda iz vodovoda...slusalice...ili se to mora iskljucivo nakon porinuca u veliku baru :?:
A kako ti to vidis da u motoru nema rashladne tekucine...ali imas neki skener za gledat kroz metal..i jos priko you tube videa :shock:
Ako je tako onda si opak carobnjak,nije se sa tobom druzit,more bit opasno :angel:

Zore čuja sam ja za slušalice( u principu služe za ispiranje motora slatkom vodom) koje se koriste za Z-noge i vanbrodske pente a slušalice za hlađenje unutarnjeg motora s indirektnom hlađenjem i osovinom evo prvi puta u životu. Šta se tiče rashladne tekučine napisao sam da se na slikama NE VIDI imali li je u motoru. Ako malo pažljivije pogledate filmiće ( filmić prvi, osma sekunda, 36-40. sekunda) koje ste ti i Pape stavili vidjet češ i ti da se vidi uljev hladnjaka bez čepa i bez rashladne tekućine. Čarolija je da nema čarolije.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la kalafat » 09. 10. 2011. (16:04)

ajmo sad udri po svemu sta se napravilo, jebemu ako zore nezna kako i sta sa tin motoron sta ga reparira (a isto je i prikazano u temi) onda u k...
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la kazo » 09. 10. 2011. (16:14)

ivan3 je napisao/la:ma some moj vidiš ta su to laži i obmane, ja recimo mislin da on uopće nije stavija motor u brod, ono je sve nešto namišteno, stavija je neku kartonsku kutiju sa slikon peronje...
ma šta ja govorin, ono uopće nije njegov brod, ko zna čije je ono.
Pape, prestani više lagat ovaj napaćeni narod!

:Other15: :Other12:

Slažem se Ivane, ono sigurno neko rukom okreće osovinu i malo je zasta da promini ruku. :D
A možda su i neke pedale pa preskače lanac.Zašto nije pokaza u isto vrijeme motor,osovinu i propelu :D
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo
Djelatnik u sektoru nautike

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Šibenik800(Cummins370) Betina500cabin (yam30)

PostPostao/la amiklic1 » 09. 10. 2011. (16:17)

Opet se pjenite ;-)

Čovik je napisa da se ne vidi, ne da je nema.
Ja i da ne vidin da je tekućina unutra, virujen da je sve dobro, al' ne poznaju svi aktere priče, pa...

Dobro je to ispalo. Još je pogon najbolji dio tog broda... Jedva čekan porinuće, da vidim sve u komadu kako je ispalo...

Sad ću moć špijat papu kanoćalon oko Rukavca, skidat azimute i sinjavat pošte... napokon :D :lol:
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la zore70 » 09. 10. 2011. (21:35)

Carolijama se bave oni sa Ezo TV a mi sa opipljivim stvarima.. ;)
Ajmo nesto rascistit ......za one koji ne vide tekucinu kroz grlo cepa....pitanje za njih...nalivate li vi vase rashladne sisteme,tj expanzione posude do vrha,tj do cepa??
Citate li uputstva bilo kojeg motora?
Bili ste u osnovnoj skoli....srednjoj....nastava fizike nista?? Some,razocara si me u temeljnim znanjima koja su na snazi sto godina :shock:

Dakle...motor ima nekakvu rashladnu tekucinu u primarnom sistemu....mix antifriza i vode...ovo dakako ne vazi za one sa direktnim hladenjem
Sta smo ucili u osnovnoj skoli...da se voda grijanjem siri,tj. povecava svoj volumen

Motor koji je na videu u sistemu ima sedamnaest-(17 ) litara rashladne tekucine...koja se grijanjem siri....expandira...
Cep hladnjaka tj. expanzione posude ima neki zadani tlak....
Zasto se ono tamo nesto zove expanziona posuda..pa zato da bi u njoj nesto expandiralo.....a di ce expandirat ako je naliveno do vrha...nigdi...iscurit ce vani cak i kad je cep zatvoren jer poraste tlak iznad zadanog pa cep propusti...

Dakle zasto bi ja bija budala pa hladan motor nalija do cepa vodom koju ce mi on posli izbacivat a ja kupit iz kolombe :?: :wtf:
A da si procita bilo koje uputstvo od bilo kojeg motora iz broda,auta,generatora,traktora...koji ima indirektno hladenje,vidija bi da se expanziona posuda nikada ne puni do cepa,da se mora ostavit prostora za sirenje tekucine ,dapace,nije to ni zdravo ;)
I drugo,zasto san ostavija cep otvoren prilikom paljenja...jer je bija frisko naliven mix antifriza i vode i pustija san da motor upali,povuce svu potribnu vodu i odzraci se..inace znaju ostat zracni dzepovi koji...

Naravno dezurnim fali materijala pa ga nalaze....najsritniji bi neki bili kad bi sve vrag odnija...sta bi se onda imalo danima ogovarat :shock:

A o paljenju motora na tlak vode iz vodovoda...aj malo sracunaj...temelji mehanike fluida...i malo matematike,opet osnovne skole...jednostavna jednadzbica:
guma od pola cola,ventil otvoren full...tlak vode u vodovodu izmedu 2.5 i 3 bara...otpor na duzini crijeva od 10 m..daje protok od ???? litara u minuti.....a imamo pumpu na motoru raspona okretaja od 600...1900max,a koja se vrti na bregastoj koja se vrti sa 1\2 okr. motora....pumpa je 3/4 cola i vuce????litara. uf...nesto ne stima :shock: ....moran zvat nekoga ucenijega,ipak san ja kupija diplomu....a mozda nam je i motor prokuva...zato i priskace propela...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la ivan3 » 09. 10. 2011. (22:21)

reka san ja, triba sve bacit u škovace... neznan šta si se zajebava oko toga :lol:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ZoranB i 2 gostiju.