Radno plovilo - OCQUETEAU 540 (Pula)

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Radno plovilo - OCQUETEAU 540 (Pula)

PostPostao/la borro » 15. 04. 2011. (20:50)

Mene trenutno zanima tko mi može i koje su okvirne cijene - napraviti ovakvu tendu za zatvoriti nadkabinu!?
Ja bi dao raditi tako nešto, s tim da mi treba zatvoriti i manji dio na lijevom i desnom boku.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Juraj » 15. 04. 2011. (21:46)

Kako proizvođač predviđa ovu barčicu za povremene izlete i pešku,naslov radni brod stvarno odgovara ka samar na kokoši.Dobro ne piše i heavy duty...Inače trebalo bi raspisati barem međunarodni natječaj za kupit barku od 5 metara.Pogotovo sa krovom kabine koji leži na pleksiju,krmenim bitvama super mudro postavljenim,jednom pramčanom bitvom poprijeko postavljenom itd....Vidim i superjake stepenice,ali ne vidim brisače,reflektor i ostalu opremu koja bi trebala krasiti jedan radni brod.A motor 40 ks? Rok isporuke?A kako ide sa rokom plaćanja?
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la borro » 16. 04. 2011. (05:42)

Što ste napali čovjeka! I meni je krov na pleksiju, a kakve stepenice moraju biti!? Od građavinske armature - 20-tica pa duplo cinčana!? Snaga motora, pa jel čovjek lijepo objasnio da treba za manevriranje po luci, a ne za pičit od otoka do otoka!!?? Reflektor i brisači će vjerojatno biti ugrađeni ako je za rad u luci, i još obzirom da i u kasnim popodnevnim/noćnim satima vjerojatno ima posla. A za bitve im je sigurno svejedno, pretpostavljam da imaju najbolje mjesto za vez u luci, tak da ga mogu zavezati i špagom za veš.
A s druge strane što se ja živciram, čovjek bi na ovom forumu dobio istu porciju svejedno kupio Ocquetau, Janneau, ili kakav Interceptor.... :think: ... :thumbdown:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Juraj » 16. 04. 2011. (08:44)

Imaš pravo Borro,čovik pokrene novu temu otvorena srca,a mi po njemu...S druge strane prođe li bilo koja barka na svijetu filter ovog foruma ni NASA nebi imala što dodati :D
Ali radna barka?? Po kojim se to standardima kupuju plovila za Lučke uprave,Kapetanije ... Šarenilo plovila u tim (i takvim) službama malo je veliko ...
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la Siki » 16. 04. 2011. (13:33)

Hvala na komentarima pozitivnim i negativnim!! Svaki komentar nije uzaludan, zato i postoji forum u kojem o svemu raspravljamo... Idem redom, prvo slike:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Mala!!! Ja sam tvoja zlatna želja, tri puta ću ti ispuniti ribicu!!!
Siki
Member

Tip plovila: Primorka (Torpedo 14/16)

PostPostao/la Siki » 16. 04. 2011. (14:10)

Pročitao sam vaše komentare pa ću pokušati na sve odgovoriti zajedno. Lučka uprava upravlja lučkim područjem u ovom slučaju se radi o pulskoj luci, u kojoj se svakog ljeta sidre nautičari kojima se svakog jutra naplačuje sidrište, te uzimaju vrečice smeča. Osim naplate sidrišta, mi u puli imamo malo veče područje koje smo do sada kontrolirali posuđenom elankom, a nedaj bože da bi trebao otići do neke mega jahte i privezati se na nju.
Osim Pule obilazit će se i Luka Fažana, Valbandon, Brijuni tako da je stvarno bilo neophodno nabaviti plovilo.
Kao što sam naveo, plovilo je nabavljeno putem Javne nabave u kojoj su svi imali pravo natjecat se ali prema nekim našim kriterijima koji nam odogovaraju iz iskustva. Najviše su se gledale visoke bande, stajača visina, širina i optimalna snaga motora. Plovilo nije za ganjanje već za svrhu nadzora sa morske strane, a i primjereno dočekivanje nautičara. Od svih naših proizvođača javio se jedan koji nije imao potpunu dokumentaciju. Uz sve navedeno tvrtka Pabulum generalni zastupnik za Ocqueteau plovila nam je garantirala isporuku unutar mjesec dana. To je presudilo nabavci ovog plovila jer nam je sezona pred vratima.
Po slikama se vidi da će biti načičkan bokobranima, netko je spomenuo preskakanje ograde što mislim da nema smisla komentirati (bez uvrede), pošto ako se privežem uz neku jahtu prorezana ograda ništa mi ne znači, a ovako ujedno je dobar oslonac za noge u komunikaciji sa posadom.
Evo ukratko to je to. Idem ručat pa nastavljamo!!!
Siki
Member

PostPostao/la Siki » 16. 04. 2011. (15:03)

Malo o plovilu:
- veliki manipulativni prostor na koji još dolazi plastična posuda za vrečice smeća i sl.
- pregledna kabina
- maximalno iskorištenost u odnosu na njegovu dužinu
- vjerovatno dobar proračun snage motora, pošto je maximalna dozvoljena snaga 60 KS

Prema upitu od jednog našeg forumaša o brzini ovog plovila sa 40 KS koji je poslao direktno proizvođaču, nama je sasvim dovoljan ovaj odgovor:

Hello,
Max speed around 20 knots.
Cruising around 15 knots.
Regards.

Service commercial
contact@ocqueteau.fr
OCQUETEAU SAS
2, rue Joseph Conrad
44 405 Rezé Cedex
Tel : + 33 (2) 40 46 50 60
Fax : + 33 (2) 51 80 76 32

Otvaram novu temu o danas slikanom plovilu MARLIN 6 za ribaraiju i panulavanje po mom guštu perfektno napravljen. Još jedan dokaz da i Francuzi znaju šta je more, u odnosu na naše proizvođače.
Siki
Member

PostPostao/la lupis » 16. 04. 2011. (19:33)

Najprije mi nije jasno to s rokovima,pa onaj tko je naručivao brod nije preko noći "spoznao" da će mu trebat,ako je brod došao tek ovih dana,LU je mogla raspisat natječaj lani u devetom misecu i dat rok 6 mjeseci,ne vjerujem da je to nemoguće ispoštovat...,stvarno sramota da državna služba naručuje strane brodove...,domaći brodari su porezni obveznici a zna se lipo tko od toga prima plaću...,dalje ,puno tu neophodne opreme nedostaje,mali milijun stvari koje mora imat svaki brod a kamo li one koje mora imat službeni ..., komad po komad...,nakraju će ta cifra doć na duplo....

Brod uopće nije primjeren za to za ča su naveli,ne znam koje smeće će tu stat i gdje,a taj motorić od 40 ks bi volio vidjet kad se bude išlo od Pule do Fažane ili Brijuna i nazad pod teretom...,brod koliko vidim nema ni VHF,valjda će ga stavit samo je pitanje zašto već nije unutra,brod ovakav kakav je može vozit svatko a kad VHF bude unutra potrebno je dodatno stručno osposobljavanje,valjda o tom netko vodi brigu....,nema ni jarbola za svjetlosnu signalizaciju po PISM-u,nema vinča koliko vidim a ograda je totalno promašena,brodovi koji su napravljeni za tu namjenu imaju jedan centralni rukohvat po sredini prove iz bar dva razloga a oni su da ograda kakva je sad može oštetit drugo plovilo prilikom koštivanja uz njega te je prebacivanje tereta s ovakvom ogradom kakva je teže...

taj motorić je smiješan,kao i tvrdnja da je glisiranje zabranjeno,ljudi moji to je plovilo LU,što je za mene isto kao iu Policijsko illi vatrogasno vozilo,prema tome u slučaju potrebe će se glisirat....,Pula-Brijuni ne znam napamet koja je distanca ali mislim da će se netko lipo putem opustit s ovim motorom,možda i zaboravi gdje je krenuo(to se meni zna dogodit),još samo fali pomoćni motor od 5 ks,i ja vjerujem ako čovik prati ovaj forum da će bit i slika ulova...

Ne znam,meni je ovo smišno,ko kad su nakon pada berlinskog zida DDR panduri trabantima lovili švabe iz Zapadne Njemačke po autoputima bivšeg DDR-a...,ajme što će bit kad im sprid nosa zaglisira kakav turista iz susjedne nam zemlje,kako će oni njega opomenut,iako im to nije prioritetni posal ipak bi trebali svojom pojavom ulit strah u kosti potencijalnim prekršiteljima a ne ih svojom pojavom i preslabim motorićem potaknut na sprdanje...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Višanin » 16. 04. 2011. (21:43)

slažem se da je motor preslab. Po meni se trebalo ići na najveću dopuštenu snagu 60ks.
Mi na visu na plovilu lučke uprave koje patrolira oko jahti i po uvali na gumenjaku zodiac pro 12 man imamo motor od 60ks.
Višanin
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 fly

PostPostao/la Višanin » 17. 04. 2011. (09:11)

lupis je napisao/la:Na pločici uostalom piše 60 kw a ne 60 ks!

Na piše 60 kw, nego piše "45 kw (60 ch)". - 45 kw - 60 ks.

Nego meni se činilo da je ovo tema o brodu, a ne o pravilima javne nabave, natječaja... :D
Siki je lijepo napisao da se na javni natječaj javio jedan jedini hr proizvođać i to sa nepotpunom dokumentacijom.
Višanin
Member

Tip plovila: Ven 501 fly

PostPostao/la sinitram » 17. 04. 2011. (09:17)

Iako ne zivim ni blizu Pule, niti me bas briga za ovom temom, pa se unaprijed ispricavam ali...
Ustvari svi ste u pravu, ali mislim da niko nije primjetija najbitiniji problem ovdi a to je rok isporuke od misec dana!
U nas ne postoji proizvodjac koji je kvalitetan i ima relativno pristojnu cijenu a da ima na lageru brodove koji cekaju na prodaju! U nas sta valja to se treba cekat po pola godine! Gledajuci ovako narucitelj je u startu preskocija sve nase firme jer je to opce poznato.
U ostalom sta se nisu sitili ove zime pa dali rok 3 ili 5 mjeseci, jer kao i sve u nasoj drzavi se radi zadnji tren!
E to mene zivcira!
P.S. da se razumimo lip je ovo brodic i vjerovatno kvalitetan, koliko je sada primjeren za taj posao to ostavljam ekipi iz Pule.
Pozdrav i dobro more....
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la riberer » 17. 04. 2011. (09:36)

lupis je napisao/la:
Na pločici uostalom piše 60 kw a ne 60 ks!

cheval, ch (fr) - konj
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Rafter » 17. 04. 2011. (10:09)

Tako je pise 45 kw i 60 ch :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la lupis » 17. 04. 2011. (12:27)

Mia culpa,mia culpa....nisam vidio...,ionako mi se sve to čini neozbiljno,kao da je kupac sam naknadno upisao po želji što je htio...

ne znam koji je rok,ali u misec dan nemožeš ni auto dobit a kamo li barku,rekao sam već da ovdi fali opreme obavezne mac,kad se sve bude ugradilo i kupilo ,od PP aparata,stanice,radija,konopi,sidra,vinč,jarbol,ma mali milion stvari....,he-he-he....,pa kad shvate da je makina slaba...

a mogli su lipo dat natječaj u devetom misecu i rok i specificirat crno na bijelo opremu i maximalnu vrijednost.......,zar ne?

zato najbolje da ova tema nestane dok je vrime a ne "s ponosom predstavljat"...

a brod ko brod....
Zadnja izmjena: lupis; 17. 04. 2011. (12:38); ukupno mijenjano 1 put/a.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gonzaga » 17. 04. 2011. (18:53)

Meni je predobar ali i preskup ako je cijena 110tkn bez motora, nije mi jasno da se samo 60ks može objesit, nekako malo što ne? Takvi slični obično su deklarirani na 80-115ks.
Gonzaga
New Entry

Tip plovila: Darek&Co Pilothouse 540 & Suzuki 90

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.