Postao/la lupis » 16. 04. 2011. (19:33)
Najprije mi nije jasno to s rokovima,pa onaj tko je naručivao brod nije preko noći "spoznao" da će mu trebat,ako je brod došao tek ovih dana,LU je mogla raspisat natječaj lani u devetom misecu i dat rok 6 mjeseci,ne vjerujem da je to nemoguće ispoštovat...,stvarno sramota da državna služba naručuje strane brodove...,domaći brodari su porezni obveznici a zna se lipo tko od toga prima plaću...,dalje ,puno tu neophodne opreme nedostaje,mali milijun stvari koje mora imat svaki brod a kamo li one koje mora imat službeni ..., komad po komad...,nakraju će ta cifra doć na duplo....
Brod uopće nije primjeren za to za ča su naveli,ne znam koje smeće će tu stat i gdje,a taj motorić od 40 ks bi volio vidjet kad se bude išlo od Pule do Fažane ili Brijuna i nazad pod teretom...,brod koliko vidim nema ni VHF,valjda će ga stavit samo je pitanje zašto već nije unutra,brod ovakav kakav je može vozit svatko a kad VHF bude unutra potrebno je dodatno stručno osposobljavanje,valjda o tom netko vodi brigu....,nema ni jarbola za svjetlosnu signalizaciju po PISM-u,nema vinča koliko vidim a ograda je totalno promašena,brodovi koji su napravljeni za tu namjenu imaju jedan centralni rukohvat po sredini prove iz bar dva razloga a oni su da ograda kakva je sad može oštetit drugo plovilo prilikom koštivanja uz njega te je prebacivanje tereta s ovakvom ogradom kakva je teže...
taj motorić je smiješan,kao i tvrdnja da je glisiranje zabranjeno,ljudi moji to je plovilo LU,što je za mene isto kao iu Policijsko illi vatrogasno vozilo,prema tome u slučaju potrebe će se glisirat....,Pula-Brijuni ne znam napamet koja je distanca ali mislim da će se netko lipo putem opustit s ovim motorom,možda i zaboravi gdje je krenuo(to se meni zna dogodit),još samo fali pomoćni motor od 5 ks,i ja vjerujem ako čovik prati ovaj forum da će bit i slika ulova...
Ne znam,meni je ovo smišno,ko kad su nakon pada berlinskog zida DDR panduri trabantima lovili švabe iz Zapadne Njemačke po autoputima bivšeg DDR-a...,ajme što će bit kad im sprid nosa zaglisira kakav turista iz susjedne nam zemlje,kako će oni njega opomenut,iako im to nije prioritetni posal ipak bi trebali svojom pojavom ulit strah u kosti potencijalnim prekršiteljima a ne ih svojom pojavom i preslabim motorićem potaknut na sprdanje...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.