Nautica 500K

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Nautica 500K

PostPostao/la drinkingteam 1950 » 14. 10. 2008. (22:32)

Vlasnik sam ove brodice i zanimaju me druga iskustva, dali ih netko ima i jesu li losa ili dobra

TEHNIČKI PODACI

Duljina preko svega 4,99 m

Širina preko svega 2,08 m

Težina cca 430 kg

Motor Honda 10 KS

SERIJSKA OPREMA:

2 prednje bitve, 2 zadnje bitve sa ukrasnim mahagonijem, "U" vijak prednji, "U" vijak zadnji, vilice za vesla, ulošci od mahagonija, vrata od mahagonija, šiber poklopac, prozori, rukohvati, kompletni okovi, bokoštitnici, izljevi, nosači motora

DODATNA OPREMA:

Ograda inox, pramčani nogostup (inox/mahagonij), stepenice inox, tenda inox ili aluminijska, volan sa pužom i sajlom, panel (3 sklopke), utičnica, svjetlo u kabini, navigacijsko svjetlo, jastuci, drvena vesla, vozačka stolica, držači štapova za ribolov. Moguće su preinake tipa: mokro spremište za sidro, dodatno krmeno spremište
Proizvođač je Remia plast iz SV. nedjelje
evo i slikica
drinkingteamA.JPG

drinkingteamB.JPG

n5002.jpg
Zadnja izmjena: riberer; 15. 10. 2008. (22:31); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Maksimalna rezolucija je 800x600 piksla !!! (Sredi malo fotografije prije stavljanja)
drinkingteam 1950
New Entry

Re: Nautica 500K

PostPostao/la aladin » 15. 10. 2008. (12:51)

cudno su postavljene te pramcane bitve... preporucujem da si malo provjeris kako su vijci podlozeni (ima li kakva oveca plocica sa unutarnje strane) jer bi ti malo jaci trzaj mogao iscupati i bitvu i polomiti plastiku
aladin
Moderator

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la drinkingteam 1950 » 29. 10. 2008. (08:21)

provjerio sam i ima ne pločica nego nešto veliko kockastog oblika u plastici s unutarnje starne broda, mislim da to drži odlično
koga bi mogao pitati za izradu nadkabine?
drinkingteam 1950
New Entry

PostPostao/la split » 29. 10. 2008. (18:35)

imaš nekog lika na oglasniku Njuškalo što radi natkabine u Splitu u lučici Mornar
KRENA d.o.o. - Ttts Stobreč ( nasuprot Robota )
Veleprodaja - Mares,Cressi, Salvas, Intex, Best way i ostali ljetni artikli i igračke
Tel: 021 325 633
Mail: krenaprodaja@gmail.com
split
Djelatnik u sektoru ribolova

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la parangal » 01. 11. 2008. (22:50)

Imao sam Nautiku 500k i mogu ti reći da i nije baš neka kvaliteta a i cijena je dosta visoka! Moja je imala dosta grešaka, npr. prozori su propuštali kad je padala kiša, poklopci za unutarnja spremišta su se nakon kratkog vremena iskrivili, gelcoat je popucao na bezbroj mjesta(!), poklopci vanjskih spremišta nisu dobro zatvarali, flapsovi su propuštali vodu, rasvjeta je spojena od nekoliko vrsta žice... Otvor za samopražnjenje je postavljen previsoko tako da nikako sva voda ne može izići!Dosta je nestabilna, brod tih dimenzija bi trebao biti puno stabilniji. Kasne i sa isporukom! U svakom slučaju- ne preporučujem!!
parangal
New Entry

PostPostao/la karamba » 02. 11. 2008. (11:51)

:o :o :o :o :o
ufff !!!
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la drinkingteam 1950 » 04. 11. 2008. (13:32)

..ja je imam od 3 mjeseca i nema tih problema, imao sam samo problema sa inox uskama za bokobrane koje sam zamijenio a sto se tice stabilnosti mislim da je tu negdje kao i ostali u toj klasi od ovih naših domaćih proizvođača..
drinkingteam 1950
New Entry

PostPostao/la Darko » 01. 02. 2009. (11:54)

Imao sam Nautiku 500k i mogu ti reći da i nije baš neka kvaliteta a i cijena je dosta visoka! Moja je imala dosta grešaka, npr. prozori su propuštali kad je padala kiša, poklopci za unutarnja spremišta su se nakon kratkog vremena iskrivili, gelcoat je popucao na bezbroj mjesta(!), poklopci vanjskih spremišta nisu dobro zatvarali, flapsovi su propuštali vodu, rasvjeta je spojena od nekoliko vrsta žice... Otvor za samopražnjenje je postavljen previsoko tako da nikako sva voda ne može izići!Dosta je nestabilna, brod tih dimenzija bi trebao biti puno stabilniji. Kasne i sa isporukom! U svakom slučaju- ne preporučujem!!

Potpisujem sve navedeno. Oblik i izgled su u redu (to je prakticki ista barka kao i Ven 500, Istranka, Adria 500), ali je izrada prava katastrofa. Imao sam barku jedno nepuno ljeto i odmah ju proda, iako sam dosta novaca izgubio. Gel-coat je sav ispucao na preko 20 mjesta po cca 200 cm2, te na svim uglovima i pregibima. Plastika toliko tanka da sam se boja da barka ne pukne, uvijala se na valovima pogotovo kad je bilo 5-6 ljudi unutra, kroz plastiku si vidio iznutra prema van sto se dogadja, iako je bila tamno crvene boje, nisi smio skočiti na palubu ili u kokpit, jer je plastika opasno škripjela, uvijala se i pucketala ( a u obitelji sam ja s 65 kg najteži). Jedan je prijatelj od cca 120 kila skučio bočno s obale odmah u čamac i tu je plastika zrakasto popucala, slično kad u automobilsko staklo udari kamen. Sve šarke, kopče i dr su bile očajno namontirane s kratkim aluminijskim pop-zakovicama koje su imale obične, željezne "brokve" pa je ubrzo sve bilo hrđavo, poklopci se olabavili i plastika popucala, gel-coat na vanjskom dijelu čamca je bio tako mekan da je obično uže na više mjesta ostrugalo vanjski sloj te su ostali ružni svijetlije crveni tragovi (ili uopće nema get-cola nego je boja?). Žena je NOKTOM, primajući se za barku, također napravila ružne ogrebotine na tom vanjskom dijelu trupa. Drveni dijelovi premazani nekom najjeftinijom lazurom na vodenoj bazi i nako 15 dana sunca se poceli vitoperiti i trunuti, kupio sam vesla "na riječ" gazde dužine 2,70 m, dobra, čvrsta, odlično zaštićena, za 500 kn/kom, a dobio vesla od 2,40 m koja su u Marina store-u koštala 250 kn/kom. Jednom riječju UŽAS. Gazde (stari je lažljivac, a još lažljiviji je mlađi) su obečavali da će sve to urediti, popraviti, da im nije jasni kako i zašto itd. Ja sam svoju barku bio kupio na Sajmu nautike jer sam pao na "šminku". Ne samo da ne preporučam kupnju, nego bih ima ja zabranio proizvodnju. Znam za još nekoliko jednako nezadovoljnih kupaca s kojima povremeno izmjenjujem mailove. A koliko sam čuo, jedan od njih (Krešo) se sprema osporiti atest koji imaju od HRB-a.
Bolje biti mrtav pijan nego mrtav trijezan
Darko
New Entry

Tip plovila: U razmišljanju o početku razmišljanja nabavi

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.