Jadranko je napisao/la:za teranavisa...
pogledaj malo kako ide i obrati pažnju koliko je ljudi gore s tim da ja vozim!
http://www.youtube.com/watch?v=QSg0_dvLjuY
ma sve pet.....bitno je da si ti zadovoljan pusti nas tu sto laprdamo
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Jadranko je napisao/la:za teranavisa...
pogledaj malo kako ide i obrati pažnju koliko je ljudi gore s tim da ja vozim!
http://www.youtube.com/watch?v=QSg0_dvLjuY
Velli je napisao/la:Imam Gradec 5,80 natkabina,hard top,motor nannidiesel 15 Ks patformicu-spojler cca 40 cm (nije napravljena kako treba jer sljedi linije broda pa se isti sa 3/4 gasa počne ukopavati krmom i s punim gasom ukopa cijeli spojler i ide max 7,2 čvora po GPRS-u .Barka je sad vani i pokušavam izravnati donju bazu spojlera sa zadnjim djelom krme tj.izravnati krmeni dio dna sa spojlerom.Unutrašnjost spojlera je napravljena od stirodura koji je zaljepljen za postojeće dno i spojler.Dali mi itko može pomoći savjetom s kojim materijalom da premažem stirodur prije plastificiranja kako ga epoksid nebi otopio.Hvala na pomoći,a ukoliko budem uspio dobiti stabilnost barke i nešto na brzini uplodat ću slike izrade s mjerama da se nađe ostalim samograditeljima.
Velli je napisao/la:Primorac moram ti reći da upravo i radim ovaj spojler kako bi slićio ovome što ga je napravio Pape,jer stari na koji se lovim sa nadogradnjom bivši vlasnik nije izveo ovako već je sljedio linije brtoda koje je samo produžio i na krajnjem djelu spojlera isti sa svake strane suzio za 15 cm u odnosu na širinu krme.Pokušavam sa ovim što radim raširiti spojler na širinu krme,te izravnati dno barke više prema provi kako bih dobio što veću ravnu površinu ,nije mi pretjerano stalo do brzine jer na more idem uživati (imao gliser 4,80 cm 50 Ks plastika open i prodao)od vale do vale,često prespavati na barci i po 10 dana ,panulati ,pa mi je veći interes dobiti stabilnost.Zahvaljujem Ami i Zero70 ,kao i tebi na savjetima.Uvijek više ljudi ima više znanja , a svaki dobronamjerni savjet dobro je došao. Surfajući inernetom pročitao sam da modelari modeliraju od stirodura umjetne stjene za akvarij ,premažu ga fugir masom (za pločice)i kad se osuši plastificiraju.Dobra ideja treba sve isprobati.Hvala
primorac je napisao/la:
Inače, Papi za informaciju, višani ih od polovice režu bočno u vodenoj liniji i ubacuju ploče i šire krmu, eto ti ideja za iduću prepravku
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ZoranB i 7 gostiju.