Procjena eventualnih radova

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Procjena eventualnih radova

PostPostao/la Sirena » 15. 09. 2008. (16:28)

...recimo da se odlučim na kupnju broda i da želim sve unutra (tapecirung i dio drvenarije) počupat i nanovo napraviti.
A recimo da bi bilo pametno i struju pregledat...hm...jel..i motor( od plastici sada nećemo)

Imate li kakvu eventualnu procjenu koliko bi takva igra mogla koštati usporedbe radi na Kornatu recimo..??
To je 7 metara, a poželjna su vlastita iskustva s bilo kojom duljinom broda..

Pa onda,...tko se time u mojim krajevima (ST i okolica ) ako znate bavi...ja svakako sama neću i ne mogu.
P.S.POželjan je određen stupanj ozbiljnosti u odgovorima barem u prvig deset postova :D
Sirena
Senior Member

Re: Procjena eventualnih radova

PostPostao/la DAMIR » 15. 09. 2008. (18:02)

Pokušaj pogledat u oglasima,npr Otvoreno more ili Pesca n mare,tamo ima dosta ljudi koji se bave baš takvim djelatnostima i oglašavaju to u navedenim tiskovinama.
DAMIR

PostPostao/la raptor » 15. 09. 2008. (18:57)

Ti bi tribala kupit drveni brod pa nebi tribala stavljat tapecirunge i ostale monade :mrgreen: Danas se može pronać jeftino dobar drveni brod :!: Evo pa malo prokopaj ovdi ako ti se da :mrgreen:
http://www.plovila.hr/trazilica_odabir.php
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Sirena » 15. 09. 2008. (18:58)

jel bogati..lezi ti na drvo, ja volim moje dupe...

btw...zamolila sam malo ozbiljnosti barem u prvih deset postova..
i onda neko kaže da su žene babe..
pih

p.s. tražilicama se hvala lijepa služim uspješno već dulji niz godina...trebam osobna iskustva i savjete.
Sirena
Senior Member

PostPostao/la opus » 15. 09. 2008. (21:43)

Sirena je napisao/la:...recimo da se odlučim na kupnju broda i da želim sve unutra (tapecirung i dio drvenarije) počupat i nanovo napraviti.
A recimo da bi bilo pametno i struju pregledat...hm...jel..i motor( od plastici sada nećemo)

Imate li kakvu eventualnu procjenu koliko bi takva igra mogla koštati usporedbe radi na Kornatu recimo..??
To je 7 metara, a poželjna su vlastita iskustva s bilo kojom duljinom broda..

Pa onda,...tko se time u mojim krajevima (ST i okolica ) ako znate bavi...ja svakako sama neću i ne mogu.
P.S.POželjan je određen stupanj ozbiljnosti u odgovorima barem u prvig deset postova :D

Iz iskustva mog prijatelja koji je kupio neopremljenu 29 stopa dugu jedrilicu s svom pripadajucom neugradjenom opremom, ne bih nikad isao u aranzmane angaziranja majstora za totalno uredjenje. Stotinu problema, prije svega mislim da je nemoguce naci majstora koji ce ti sve napraviti za pristojnu cijenu. Naci ces mozda plasticar, stolara, elektricara ali svih njih na okupu neces. Onda ce svatko imati neko svoje slobodno vrijeme koje ce se oduziti do beskraja. Na koncu, kada popizdis s nenalazenjem majstora (naci ces raznih jebivjetra koji hoce uzeti pare) ili s nebuloznim cijenama, odlucis se za samougradnju. Tko je zaposlen i ima obitelj, zna sto to znaci.
opus
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: A790

PostPostao/la Sirena » 15. 09. 2008. (21:56)

a šta je s marušićem...on ima dosta korektne cijene, radi i s drugim brodicama..i možeš donijeti svoje za unutra..???
to mi je palo na pamet kao alternativa...

ako bi eventualno..eventualno uzela nešto gdje bi trebalo raditi nove taopetarske i drvodjelske radove..volila bi znati šta me fin. čeka
Sirena
Senior Member

PostPostao/la raptor » 15. 09. 2008. (23:01)

Sireno moja,tebi bi bilo najbolje da si nađeš kakvog dečka sa brodom pa si riješila sve nedoumice glede kupovine plastike oli drveta pa onda moreš uređivat interijer po svojoj volji :mrgreen: Tapete mogu bit i žute a krevet u provi zatrpaj rozim jastucima :lol: Još ga nagovoriš da ti ugradi vešmašinu i bide i to ti je to mila moja :lol: :lol: :mrgreen:

ps.to bi ti bija moj savjet a glede procjene eventualnih radova :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Sirena » 15. 09. 2008. (23:11)

cccc..jel se nudiš ???

btw..sirena ne treba "dečka"...dečeke je prerasla..a sve svoje sama stiče pa će tako i brod.
imaš savjet...onako zbilja..?
ako nemaš...ne spamaj mi temu :mrgreen:
Sirena
Senior Member

PostPostao/la raptor » 15. 09. 2008. (23:18)

A koji savjet mila da ti dam a brod još raste u šumi :mrgreen: kad kupiš plovilo onda pitaj za savjet ;) E sad bi ti na gotovo jeli,e majstor ovoliko,drvo ovoliko,tapete onoliko itd.... :!: Lipo ti štikle zamini tenisicama pa put pod noge u najbliži porat i tamo moreš sve vidit i saznat ;) Ne vataj se čorava posla već si nađi sponzo...ovaj dečka :mrgreen: A ne nudim se jerbo i san znam svoje pare dobro potrošit a i uredit interijer broda a i kuće :lol: :lol: :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Sirena » 16. 09. 2008. (00:03)

raptor je napisao/la:A koji savjet mila da ti dam a brod još raste u šumi :mrgreen: kad kupiš plovilo onda pitaj za savjet ;) E sad bi ti na gotovo jeli,e majstor ovoliko,drvo ovoliko,tapete onoliko itd.... :!: Lipo ti štikle zamini tenisicama pa put pod noge u najbliži porat i tamo moreš sve vidit i saznat ;) Ne vataj se čorava posla već si nađi sponzo...ovaj dečka :mrgreen: A ne nudim se jerbo i san znam svoje pare dobro potrošit a i uredit interijer broda a i kuće :lol: :lol: :lol:

A jebate rezona...dakle, najprije da kupim pa da se s time uvalim u g... jer pojma nemam koliko me šta može koštat??
Jel ti zbilja misliš da sam ja došla do 43. tako da sam glupavo trošila kupovala i ulagala..
c-c-c-....
Sirena
Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 17. 09. 2008. (13:29)

Ovako, evo stavit ću ja svoje viđenje toga šta ti triba iz perspektive broda dužine 8,80 kojeg smo nedavno ja i kolega uređivali (radili naš dio posla odnosno struju, elektroniku...).

Prvo ću ti reć da je tip kupio brod u kitu i kaže da je na 50.000,00 EUR (!!!) prista računat'.

Sat električara, ako išta valja, nije ispod 20 EUR (i to ako nađeš). Druga stvar je šta većina njih i nije tako dobra kako govori, a isto naplate. Mi smo se napopravljali tuđeg posla već, i moran reć da mi se to više i ne da... sad se bavim drugim poslom.

Fora je šta "majstor" prvo dođe, uzme neku kaparu (kao za materijal), i onda se vi lipo dogovorite kad će on to završit. Onda on ode kod drugog, trećeg, četvrtog, petog, šestog... Svagdi započne, pa se vi svi skua onda mislite. Otkazat ga nećeš jer si već dala lovu, a on lagano pomalo radi desetak poslova paralelno da mu ih neko drugi ne uzme. Osobno to nikad nisam tako radio, jer ako znaš radit od posla se ne možeš obranit'.

U mojoj struci triba pazit na puno stvari, od izbora materijala (neke stvari su jako skupe, a mogu se nabavit i na jeftinijim mjestima, samo da na njima ne piše da su za brod). Dosta stvari majstori preporuče, a one ti nikad neće tribat. Neke stvari su, opet, jako korisne, a oni niti ne znaju za njih. danas triba bit jako širokog znanja za pratit sve te sheme koje se događaju.

Evo, stavit ću jedan primjer. Inox tičnica za priključak 220V na kopno, kromirana, dođe cca 1000 Kn (negdi i do 1200).
Utikač dođe još 500-600, kako di i kako koji. Ona stvarno lipo figura, al' zapravo uopće nije potrebna.
Rješenje se krije u činjenici da u nekom od krmenih gavuna moraš na nekom mistu držat kabel. U najbližem suhom prostoru (a obično je to baš taj gavun) napravi se fiksni spoj tog kraja kabela (U npr. Gewiss izoliranoj kutiji cijene cca 50 Kn), stavi se dvostruki osigurač (Fidova sklopka je isto poželjna) i gotovo. Moran također napomenit da dosta električara niti ne stavlja dupli osigurač koji će prikinit i fazu i nulu. Upusti se malo rub poklopca gavuna da se kabel može izvuć van, i rješenje je tu.
Uštedi se dosta, i vrimena i novca. U ovom šta sam spomenuo, npr, uštedi se za jedan prozor na kabini.
A "majstor" može reć da to nije dobro, da je ovo ili ono, a zapravo opet će imat taj fiksni spoj negdi, PLUS će stavit tu utičnicu.

Na ovaj moj način kabel ide iz kokpita, ne s krme, pa kome ne smeta nek stavi. Kome smeta, nek plati.

A sad zamisli koliko će ti majstora proć po bodu i provat prodat priču (čitaj: svoje vrime). Preopćenito ti je pitanje za jednostavan odgovor.
za struju ti mogu preporuit' kolegu tu u ST, pa se možeš raspitat. Cijena cile nove elektroinstalacije na tom brodu koji sam spomenuo bila je (cijena ruku majstora, ne materijala) cca 1.000,00 Eur.

I, moran odgovorit na ovo tvoje o godinama. Neko ostari i do 80. a nema veze s mozgom. Mogla si ti i s po glave do 43 :lol: :lol: :lol: .
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Sirena » 17. 09. 2008. (13:43)

E hvala na opšironom i konstruktivnom postu.
Naime, situacija je slijedeća...
Još nije odlučeno 10o % hoće li plovilo bit ispod čekića ili će se uzeti polovno..
A u polovno, ovo što sam do sada gledala mijenjala bi tapecirung u kabini, spužve i ste stvari,ali za spužve i te neke stvari cijenu znam i to mogu riješit sama.
Cijenu skaja isto znam, ali ne znam tko radi te stvari unutra.A naravno poželjno bi bilo reparirati struju, i to je samo moje skromno mišljenje.
U vezi motora mi je sve manje više jasno , brat je strojar i otac je strojar..pa ako ne oni, uvijek ima nekoga tko će znat i pogledat i preporučit i napraviti.
O uzimanju kit verzije jesam razmišljala,...ali površno...smatram to prevelikim zalogajem..osim uzet kit i odnijet ga recimo Marušiću..ali radit sam unutra i po fazama to ne dolazi u obzir.

eto pokušala sam donekle objasniti...

Inače, cijena struje je i inače 20 eura po satu pa radio se brod ili stan valjda je isto...mislim po pitanju cijene za onoga tko radi.
Ovo o godinama neću komentirat :D
Sirena
Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 17. 09. 2008. (14:22)

Za pregled struje, na PP. Za tapeciranje imaš firmu ovdje na ulazu u Stobreč, čim skreneš s brze ceste na semaforima desno, druga kuća mislim. Ali mislim da je to dosta skupo.

Ima u Sinju majstor koji je radio dosta brodova (tapecirung). Nemam broj, al' znam di je, pa ako te zanima il' bude zanimalo reci...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Sirena » 17. 09. 2008. (14:31)

Ok..puno hvala...
Sirena
Senior Member

PostPostao/la raptor » 17. 09. 2008. (20:03)

Jebate Ami,oli si se zaljubija :?: da san ja ča pita odgovorija bi u dvi-tri natuknice,a ti si ovdi napisa riči više vengo u Hasanaginici :mrgreen: A i sirenica bi samo prepravljala , dorađivala i obnavljala interijer odnosno jebodrom :mrgreen: Pa se tako pitam;dali našoj sirenici triba brod za ulovit ča ribe i plovit,oli uštekat kakog fakera :lol: Bilo bi dobro da pri uređenju jebod....ovaj kabine ušteka i kakvo crveno svitlo ka u podmornici a koje bi dalo poseban štih djelu ili djelima koja slijede u potpalublju :lol:
raptor
Korisnik baniran

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.