Torpedo 18/24

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Torpedo 18/24

PostPostao/la VERMO 65 » 06. 08. 2025. (10:06)

Ja sam izvukao crijevo iz oduska u filter zraka i funkcionira. Jedino sto bi trebalo svako toliko oprati filtere.
VERMO 65
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka 7m,Torpedo 18/24

PostPostao/la Goksa » 11. 08. 2025. (14:07)

VERMO 65 je napisao/la:Ja sam izvukao crijevo iz oduska u filter zraka i funkcionira. Jedino sto bi trebalo svako toliko oprati filtere.

Hvala!
Goksa
New Entry

Tip plovila: Maestral 700

PostPostao/la VERMO 65 » 11. 08. 2025. (15:58)

slika
VERMO 65
Senior Member

PostPostao/la Goksa » 18. 08. 2025. (00:10)

Pozdrav,

Moze li mi neko poslati kontakt od kvalitetnog meštra za odradit generalku na Torpedu 18/24?

Gledam iskoristit malo lita dok još mogu, ali krajem 9-og motor sigurno ide vani, pa da se dogovorim navrime.

Brod je u Split-u, al nije mi problem se zaletiti do Zadra tipa i sl.

Hvala lipa!
Goksa
New Entry

PostPostao/la Goksa » 18. 08. 2025. (00:32)

neli27 je napisao/la:Ruše,ja ti to na motore montiram več puno vremena,jedino na kraju montiram plastični filter od malog lombardinija i sa dečkima iz burze nautike kad smo mjerili buku motora skoro je razlika 50% sam sam se iznenadio,tako da sam potpuno izbacio one kante od filtera sto ih je Torpedo ugrađivao na motore,a to što su plastične cijevi neka te ne brine jer tu temperaturu podnose.

Znam da odgovaram na post star 10 godina :Suprise7: ,ima li neko od aktivnih članova da je vidio ovo uživo? Nažalost slike su izgubljene, vidim Vermo da si ti u to vrime bio aktivan. Malo mi pari nestvarno da je ovolika razlika u buci. Ukoliko sam dobro svatio, dva usisa se spoje s istom cijevi na 1 filter?

Stranica 81 je u pitanju.
Goksa
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 18. 08. 2025. (07:18)

Ako je Neli 27 to napisao onda ti je to AMEN!
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la porer » 18. 08. 2025. (08:47)

Potpisujem :thumbup:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Sunseeker » 18. 08. 2025. (10:11)

Goksa je napisao/la:
neli27 je napisao/la:Ruše,ja ti to na motore montiram več puno vremena,jedino na kraju montiram plastični filter od malog lombardinija i sa dečkima iz burze nautike kad smo mjerili buku motora skoro je razlika 50% sam sam se iznenadio,tako da sam potpuno izbacio one kante od filtera sto ih je Torpedo ugrađivao na motore,a to što su plastične cijevi neka te ne brine jer tu temperaturu podnose.

Znam da odgovaram na post star 10 godina :Suprise7: ,ima li neko od aktivnih članova da je vidio ovo uživo? Nažalost slike su izgubljene, vidim Vermo da si ti u to vrime bio aktivan. Malo mi pari nestvarno da je ovolika razlika u buci. Ukoliko sam dobro svatio, dva usisa se spoje s istom cijevi na 1 filter?

Stranica 81 je u pitanju.

Nešto slično ti je i meni na mom DMB i puno je bolje nego klasika ali isto ima i dalje dosta buke ako ideš priko 2000 điri. Ali, 18/24 je ipak dosta tiši u startu od mog DMB.

Približi sliku, vidit ćeš otvor za filter, e tu je ubačen potpuno drugačiji filter.

https://i.postimg.cc/xj7NYH3d/GRADAC-MOTOR.jpg
Sunseeker
Member

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la VERMO 65 » 18. 08. 2025. (13:40)

Samo jedan usis je dovoljan ali možeš ako ti paše prebacivati svako toliko a možeš staviti i nekakav T razdjeljnik.
Cilj je samo da ti ispušne čestice i para ne izlaze u prostor sa motorom a time i u kabinu vjerojatno.
VERMO 65
Senior Member

PostPostao/la Goksa » 25. 08. 2025. (15:10)

Hvala svima na odgovorima! Žao mi je što prije nisan naletio na ovaj forum, ima stvarno puno dobrih savjeta.
Znate li možda kako stupiti u kontakt s Neli27, te radi li još uvik torpede? Vidim da nije više aktivan na forumu (zadnja prijava u 1mj.) Nije mi baš Rijeka na ruku, al dalo bi se nešto iskombinirat.
Goksa
New Entry

PostPostao/la vicko.st » 25. 08. 2025. (19:01)

Goksa je napisao/la:Pozdrav,

Moze li mi neko poslati kontakt od kvalitetnog meštra za odradit generalku na Torpedu 18/24?

Gledam iskoristit malo lita dok još mogu, ali krajem 9-og motor sigurno ide vani, pa da se dogovorim navrime.

Hvala lipa!

I mene isto zanima, da li ima u ST ili okolici mestar za generalku Torpeda. Naime, ovo lito sam odradio dosta milja s Torpedom, ali evo neki dan mi se tlak ulja smanjio kad se ugrije, inace bi bio oko 3 kad je ugrijan, a a sad je pao na 1.5, da bi nakon 5 min stajanja nakon povratka u lucicu i ponovnog paljenja ostao bez tlaka. Pumpa prazna kad sam je skinuo.

Ali to nije glavni razlog zasto mislim da treba otvaranje, kad sam odvidao sipku ulja, vidim make aluminijske listice na filteru i otvoru…pretpostavljam da je to znak da su lezajevi platili i da je to erozija od njih?

https://drive.google.com/file/d/1a8fOMY8Fck51IGeY_tCm8-vDCpOxc7ck/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/18hHI6D3haOmP5AwPnwe-6F60LlEJDVLg/view?usp=drivesdk
vicko.st
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka, Torpedo 18/24

PostPostao/la dubrovnik01 » 04. 09. 2025. (07:55)

hvala
dubrovnik01
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb,torpedo 18/24

PostPostao/la vicko.st » 04. 09. 2025. (13:20)

vicko.st je napisao/la:

Hvala lipa!

I mene isto zanima, da li ima u ST ili okolici mestar za generalku Torpeda. Naime, ovo lito sam odradio dosta milja s Torpedom, ali evo neki dan mi se tlak ulja smanjio kad se ugrije, inace bi bio oko 3 kad je ugrijan, a a sad je pao na 1.5, da bi nakon 5 min stajanja nakon povratka u lucicu i ponovnog paljenja ostao bez tlaka. Pumpa prazna kad sam je skinuo.

Ali to nije glavni razlog zasto mislim da treba otvaranje, kad sam odvidao sipku ulja, vidim make aluminijske listice na filteru i otvoru…pretpostavljam da je to znak da su lezajevi platili i da je to erozija od njih?

https://drive.google.com/file/d/1a8fOMY8Fck51IGeY_tCm8-vDCpOxc7ck/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/18hHI6D3haOmP5AwPnwe-6F60LlEJDVLg/view?usp=drivesdk

Evo nastavak moje problematike, motor izvadjen iz broda, otvoren, rastavljen, unutra veselje - pukla jedna klipnjača! Tj, puknuo gornji zaobljeni dio koji sjeda na leteci lezaj s jedne strane. Svi leteci su odradili svoje i za baciti su, dok su od temeljnih 2 za zamjenu, jedan je navodno OK. Sreca imali smo rezervnu klipnjacu pa smo samo prebacili klip na nju.

Eno sad radilica, blok, klipovi i svi ostali bitni dijelovi na strojnoj obradi, ide generalka. Fun times :D Posaljem finalni rezultat kad se vrati s obrade i sve sastavi natrag.
vicko.st
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka, Torpedo 18/24

PostPostao/la Goksa » 07. 09. 2025. (08:47)

vicko.st je napisao/la:
vicko.st je napisao/la:

Hvala lipa!

Evo nastavak moje problematike, motor izvadjen iz broda, otvoren, rastavljen, unutra veselje - pukla jedna klipnjača! Tj, puknuo gornji zaobljeni dio koji sjeda na leteci lezaj s jedne strane. Svi leteci su odradili svoje i za baciti su, dok su od temeljnih 2 za zamjenu, jedan je navodno OK. Sreca imali smo rezervnu klipnjacu pa smo samo prebacili klip na nju.

Eno sad radilica, blok, klipovi i svi ostali bitni dijelovi na strojnoj obradi, ide generalka. Fun times :D Posaljem finalni rezultat kad se vrati s obrade i sve sastavi natrag.

Kad ti je motor vec vani, bilo bi dobro da odneses da ti pregledaju dizne i potencijalno zamijenit uloske. Takoder bosch pumpu i pumpu mora, pa da si miran. Kome si ga odveo na strojnu obradu, ako nije tajna, moze i pp.
Goksa
New Entry

PostPostao/la VERMO 65 » 07. 09. 2025. (13:33)

Ja upravo servisirao bosch pumpu i zamjene ulozaka 170€
Interesantna stvar za koju nisam znao je da se injektori sprejaju sa tekućim bakrom pri montaži
VERMO 65
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.