Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
VERMO 65 je napisao/la:Ja sam izvukao crijevo iz oduska u filter zraka i funkcionira. Jedino sto bi trebalo svako toliko oprati filtere.
neli27 je napisao/la:Ruše,ja ti to na motore montiram več puno vremena,jedino na kraju montiram plastični filter od malog lombardinija i sa dečkima iz burze nautike kad smo mjerili buku motora skoro je razlika 50% sam sam se iznenadio,tako da sam potpuno izbacio one kante od filtera sto ih je Torpedo ugrađivao na motore,a to što su plastične cijevi neka te ne brine jer tu temperaturu podnose.
Goksa je napisao/la:neli27 je napisao/la:Ruše,ja ti to na motore montiram več puno vremena,jedino na kraju montiram plastični filter od malog lombardinija i sa dečkima iz burze nautike kad smo mjerili buku motora skoro je razlika 50% sam sam se iznenadio,tako da sam potpuno izbacio one kante od filtera sto ih je Torpedo ugrađivao na motore,a to što su plastične cijevi neka te ne brine jer tu temperaturu podnose.
Znam da odgovaram na post star 10 godina,ima li neko od aktivnih članova da je vidio ovo uživo? Nažalost slike su izgubljene, vidim Vermo da si ti u to vrime bio aktivan. Malo mi pari nestvarno da je ovolika razlika u buci. Ukoliko sam dobro svatio, dva usisa se spoje s istom cijevi na 1 filter?
Stranica 81 je u pitanju.
Goksa je napisao/la:Pozdrav,
Moze li mi neko poslati kontakt od kvalitetnog meštra za odradit generalku na Torpedu 18/24?
Gledam iskoristit malo lita dok još mogu, ali krajem 9-og motor sigurno ide vani, pa da se dogovorim navrime.
Brod je u Split-u, al nije mi problem se zaletiti do Zadra tipa i sl.
Hvala lipa!
vicko.st je napisao/la:Goksa je napisao/la:Pozdrav,
Moze li mi neko poslati kontakt od kvalitetnog meštra za odradit generalku na Torpedu 18/24?
Gledam iskoristit malo lita dok još mogu, ali krajem 9-og motor sigurno ide vani, pa da se dogovorim navrime.
Hvala lipa!
I mene isto zanima, da li ima u ST ili okolici mestar za generalku Torpeda. Naime, ovo lito sam odradio dosta milja s Torpedom, ali evo neki dan mi se tlak ulja smanjio kad se ugrije, inace bi bio oko 3 kad je ugrijan, a a sad je pao na 1.5, da bi nakon 5 min stajanja nakon povratka u lucicu i ponovnog paljenja ostao bez tlaka. Pumpa prazna kad sam je skinuo.
Ali to nije glavni razlog zasto mislim da treba otvaranje, kad sam odvidao sipku ulja, vidim make aluminijske listice na filteru i otvoru…pretpostavljam da je to znak da su lezajevi platili i da je to erozija od njih?
https://drive.google.com/file/d/1a8fOMY8Fck51IGeY_tCm8-vDCpOxc7ck/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/18hHI6D3haOmP5AwPnwe-6F60LlEJDVLg/view?usp=drivesdk
vicko.st je napisao/la:vicko.st je napisao/la:Goksa je napisao/la:Pozdrav,
Hvala lipa!
I mene isto zanima, da li ima u ST ili okolici mestar za generalku Torpeda. Naime, ovo lito sam odradio dosta milja s Torpedom, ali evo neki dan mi se tlak ulja smanjio kad se ugrije, inace bi bio oko 3 kad je ugrijan, a a sad je pao na 1.5, da bi nakon 5 min stajanja nakon povratka u lucicu i ponovnog paljenja ostao bez tlaka. Pumpa prazna kad sam je skinuo.
Ali to nije glavni razlog zasto mislim da treba otvaranje, kad sam odvidao sipku ulja, vidim make aluminijske listice na filteru i otvoru…pretpostavljam da je to znak da su lezajevi platili i da je to erozija od njih?
https://drive.google.com/file/d/1a8fOMY8Fck51IGeY_tCm8-vDCpOxc7ck/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/18hHI6D3haOmP5AwPnwe-6F60LlEJDVLg/view?usp=drivesdk
Evo nastavak moje problematike, motor izvadjen iz broda, otvoren, rastavljen, unutra veselje - pukla jedna klipnjača! Tj, puknuo gornji zaobljeni dio koji sjeda na leteci lezaj s jedne strane. Svi leteci su odradili svoje i za baciti su, dok su od temeljnih 2 za zamjenu, jedan je navodno OK. Sreca imali smo rezervnu klipnjacu pa smo samo prebacili klip na nju.
Eno sad radilica, blok, klipovi i svi ostali bitni dijelovi na strojnoj obradi, ide generalka. Fun timesPosaljem finalni rezultat kad se vrati s obrade i sve sastavi natrag.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.