Postao/la lupis » 18. 08. 2024. (07:41)
Za ribolov ti je 550 ajmo reć ok,da je pol metra više bio bi ok i bez ajmo
615 je druga , a 650 druga i pol dimenzija.
Ja imam MF 625 .Isti brod ko i 650,isti raspored,samo drugi vanjski dizajn kabine i nadkabine.MF ima kosu kabinu pa možeš leć,a antaresova je vodoravna ,izraženija "stepenica" prema provi,pa nije baš neko sunčalište.
Bočni prolazi na 650 su nešto širi nego na 625.
Ponavljam,to su ti isti brodovi,kažu da su ti stariji MF kvalitetnije gradnje,i manje podložni osmozi.
Meni se taj 650 više sviđao,i Sessa22,ali nije ih bilo u stanju koje sam tražio ,a kako mi se "žurilo",uzeo sam MF625 u Dubrovniku od prvog vlasnika,i sad mi je drago,jer sam u međuvremenu tek uvidio te sitne razlike,u korist MF.
Sessa zahtjeva malo jači motor za iste performanse,i ako si suputnik ,u kabini prilikom plovidbe moraš stajati ako želiš vidjeti van.I ona špera oko timuna ode u klinac,a ima još par detalja koji djeluju jeftino.Starijim modelima je rezervar dio-spremište pod krmom nedostupan
Danas su cijene odletile u nebo, u odnosu na 2017,doslovno
danas za tu lovu koju sam ja dao,nemožeš kupit isti brod ni bez motora,a sam motor nov je 12-13.000 eur.
Preporučam ti redom 625,650,novi model sese22,615.
Taj kusterić će ti bit premal s vremenom,ako ne i odmah,za obitelj.615 su možda malo stariji,ali meni bi isto igrali,samo su dosta rijetki na tržištu.
Najbolje bi bilo nać sve prije navedeno bez motora,i kupit novu Yamahu 115,osim za sessu 20-30 ks više.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.