Imao sam gliser RioCross 5m sa 90ks, gumi 4m sa 20ks, elan 401 sa 8ks (tvrdim da je ovo najzabavniji brod ikad!), pasaru klasicnu 4,9. Zatim Ven 590 (kojeg ne preporucam a o tome sam pisao). Sada sam na Primorci. Bila je sa 18ks 3cil unutarnji a sada je na 20ks vanjski.
Vidim da se trazis jos, pa evo mojih par rijeci, mojeg iskustva i dojma.
Prelazak sa brzog na sporo - je bolno. Osim ako se nisi prebacio u glavi.
Meni konkretno se prebacilo da sam poceo uzivati u laganoj voznji, valovima, bonaci. Ne trazim brzinu.
Sto veca brzina, to manji luksuz, ali bolje izgledas susjedima i ostalima.
Cak sam od prije par godina kupio kajak i idem tako blizu kopna da doslovno istrazujem - stijenje i uzivam u tome sto vozim 10cm od njih.
Sto se tice visednevnih đita, tu sam amater. Najme meni smeta žubor mora o oplatu broda i slabo spavam tako. A san mi je bitan zbog zdrav. stanja.
Iako postoji volja. To sam prvi puta isprobavao na Ven Dalmatinci u par navrata i "odustao". Mislim da toga nema toliko na ovoj staroj -novoj Primorci pa budem opet probao.
Ovo spominjem da znas sto ocekivati.
To ti je kao kampiranje pa onda suska nesto pored tebe i ne spavas jer se plasis.
Jedrilica je kategorija koja me jos zanima, ali nesto oko 8m, ne vece a ni manje. Ali to budem rentao, ekonomicnije je
Eto, sretno u odabiru i prvo razmisli sto ti zelis i tvoja obitelj.