Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
macro je napisao/la:I na kraju balade jedino šta ti stvarno paše je Murterino 21
peroLA je napisao/la:Jesi vidio na predhodnoj stranici moj post za mk nautiku, igrala bi i zamjena vjerujem...vrijedinti svakako pogledat kad je blizu
lošinj je napisao/la:Imao sam slične dileme kao i ti i nikad nisam ništa dobro smislio.
Ako ćeš uzimati novog 590 bez kabine onda ti je za takav brod donekle isplativo samo uz mali motor jer inače teško da ćeš proći ispod 20 000€ ,a to je za takvo plovilo previše.
Napisao si da radiš male udaljenosti pa onda neznam zašto ne bi stavio slabiji motor od cca. 20 ks i gotovo.
Ja sam do nedavno imao dalmatinku bez nadkabine, deplasman sa 10 ks, brzina na pola gasa 5.5 čv uz potrošnju malo veću od 1l.
Goli 590 pd ti je oko 6500e i još će potrošiti barem par tisuća eura da ju središ, pa onda motor od najmanje 40 ks i malo pomalo se tu skupi fina lova, a imaš nešto najobičnije i kako ljudi pišu sumnjive kvalitete.
Dalma je napisao/la:Pazite se Denisa i Mlake Sport.
Nažalost na vlastitoj koži sam upravo iskusia poslovanje s njim. 590ka je isporučena u žalosnom stanju,sad niti odgovara na mailove ni ikako za reklamaciju. Dosad ovako nešto nisam iskusia u poslovanju niti sam ikada čua .Otvorit ću zasebnu temu sa slikama da ne spamam ovdje.
Živili !
miki1981 je napisao/la:U dostupnoj cifri i gabaritima mi je i dalje pd 590 optimalni izbor. A sto ce nakraju bit kupljeno ovisit ce o ponudi...
Tomi1088 je napisao/la:Da se ukljucim malo u raspravu, imali smo slican problem i prije godinu i pol smo uzeli OCQUETEAU 585.
miki1981 je napisao/la: jer npr, ako nađem polovnu, dobro opremljenu za neke ok novce, ali sa slabim motorom
Tomi1088 je napisao/la:Da se ukljucim malo u raspravu, imali smo slican problem i prije godinu i pol smo uzeli OCQUETEAU 585. Isto smo gledali open da imamo mjesta jer je nas 4, plus baka i deda, pa ako ce jos netko zeli ici brzo smo na 7-8, maksimalna duzina nam je 6 metara zbog veza. Nakon razmisljanja smo odustali od opena jer bi klinci (sada imaju godinu i 2 i pol) umrli na suncu pa ajmo radije uzeti neki sa kabinom da mogu prespavati a i nama ce dobro doci po zimi za ribolov da nam nije hladno.
Nakon proslog ljeta kada su ga klinci koristili 2 mjeseca mogu reci da klinci niti jednom nisu spavali unutra, gotovo svaki put bi zaspali cim smo upalili motor, ako bi isli na cijeli dan, isli smo na neki otok i spavali bi u hladu na otoku. Na kupanje 2-3 sata bi bili na brodu i kupali se, klinci su izdrzali, malo kupanja, puno hrane i kupanje bi proslo.
peroLA je napisao/la:ja se nisam nikad opterećivao sa brojem osoba, zanam da rentaši vole vege i elanke jer su regane za 6 osoba, moja dalmatinka mislim da je za 8 čak bila a primorka je sigurno bila za 8, jedrilica je isto za 8... neznam dali je ikad bilo više od 4 osoba
dimulius je napisao/la:ja cu opet pitat isto pitanje.
Je li moguce da 590 pd ide 12-14 putne sa 40-50ks i 3 odrasle osobe?
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.