Postao/la peroLA » 29. 05. 2025. (08:35)
kad smo bili raspravljali za m710 stvarno sam išao pretražit cjeli hrb registar i nisam našao, ali dalmatinku jesam, možde jer su ovi novi proizvođači nešto nadopisivali, 20ks bi se moralo moć stavit, ja sam jednu isprobava sa 25ks jamahom i letila je, i to u puli je bila, poslije prodana u rovinj... vidio sam ih i sa 30ks kod nas... sa 10-15 šta ćeš sigurno moć upisat imaš komodan deplasman, s 25 ovisi kako se posreći.. ovisi što ti je prioritet ako želiš brže, savjetujem da kupiš pd, na most raši ih masovno prodaju možda bi ti uzeli i dalmatiku u račun.. i miran si... meni je nekako dalmatinka dosadila, ali eto jučer blizu mene na vezu gledam jednog, mislim sa suzuki 15, nakabina plexi, vidno je renovirana novije izgleda.. čovjek snjom uživa i nema problema, naravno za tu po kanalu ribičija on i žena... ne koriste za đite, spavanja itd... istog čovjeka sam odgovorio od kupnje primorke kad je htio prodat istranku i kupit veće.. i zahvalan mi je... ljepo san mu reka, navikunt si na istranku i jednostavnost, vađenje na prikolicu, i sad bi primorku s torpedom, upitnog stanja, neznaš sam radit, morat ćeš na dizalicu, opet nećeš spavat i ić nigdje.. budi pametan.. i eto
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj