josey je napisao/la:onda te sigurno nece kostat 70 000e osim ako unutra neces stavit dva yanmara od 200ks
Znači samo kit bi me izašao 40000 e još + PDV. Posalao mail na brodogradilište betina tako mi rekli
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
josey je napisao/la:onda te sigurno nece kostat 70 000e osim ako unutra neces stavit dva yanmara od 200ks
josey je napisao/la:kiki77 je napisao/la:Znači da za galeb 6,75 treba izdvojiti preko 70 000 E , po meni taj brod ne vrijedi te novce
inace ne reagiram na ovakve teme (pratim temu od samog otvaranja), a pogotovo na ovakve postove.
Lijepo od tebe sto si se ogradio i rekao da po tebi taj brod ne vrjedi te novce.
Ali da te pitam, o kojem tocno brodu pricamo i sa kojim motorom i sa kojom opremljenoscu?
70 000e su veliki novci slazem se, al za sto tocno, koji brod?
nemoj mjesat kruske i jabuke, i brod u kitu samo sa vratima i prozorima i motorom od 50ks, i kompletan brod sa yanmarom od 125ks
razlika u cjeni je duplo.
Mozes otic od jednog do drugog ponudjaca, tare zanze jukic pa vidjet sto ce ti za koliko novaca napravit.
Jako je nezahvalno komentirat cjenu bez da si vidio specifikacije
npr,
razlika winch, bow thruster, frizider, dakle razlika ugradjenih komponenti a ne jedna varijanta to ima druga nema, moze biti 4000e.
jastuci u brodu, razlika moze bit jos 2000e
drvo na brodu jos par tisuca eura.
elektronika, 2000e ...
hidraulika umisto sajle,
inox po brodu
propela a klasa umisto c....
jos par tisuca... i tako desetke detalja, i kad podvuces crtu ISTI BROD, ma kad ti kazem isti, isto ima winch, bow, frizider, radar, tv, gps/fish finder/ ploter... 20 000e - 30 000e razlike. a da ne pricam o motoru
i onda se poceses po glavi i vidis da nije isto.
osim toga,
da se nac rabljeni gull arausa galeb, za fer cjenu. iako galeb opcenito jako drzi cjenu
zasto ne rabljeni nego novi? znas i sam kad je nesto novo da placas to sto je novo, i sto ces ti prvi prdnut u tom brodu.
josey je napisao/la:ma nema sanse,
ili su oni tebe krivo razumili ili si ti njih krivo razumio.
sto im kit podrazumjeva? ima faza opremljenosti broda "KIT" a sve osim motora
Darkopic je napisao/la:Isto se slažem da ovi naši su precijenjeni.
Darkopic je napisao/la:Meni brod koji nema tuna door je prošlost.
el passo je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko još kupuje graška. I za to plača masne pare. Brod zakurac, mjesta ima više na kvarnerplastikinoj vegi, ploviš putnom brzinom pod kutem od 45 stupnjeva...u biti to se ne može nazvati plovidba, više je oranje ili silovanje mora...kako god.
Kada već moliš pomoć, bilo bi dobro napisati za što bi ti brod trebao, koliko radnih sati kroz godinu planiraš sa motorom odraditi itd. Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje. U takvom slučaju je brod sa silovanim unitarnjim...onaj koji motor ispod kasuna posred kokpita a ne ispod palube...bacanje para. To sam tvrdio kada sam bio novi na forumu, tvrdim i sada kad se svekoliko pučanstvo RH uvjerilo da vanbrodski motori nisu loša stvar. Pa su postupno počeli kupovati puno iskorištenije koncepte plovila sa vanbrodskim motorom. Kada sam prvi put vidio leidi 600 sa vanbrodskim, pomislio sam...konačno se neko sjetio napraviti brod kako treba...ali na žalost taj će propasti. No na sreću bio sam u krivu i obrt Leidi je postao jedan od najjačih hrvatskih nautičkih brendova sa podosta izvoza.
Evo, čak je i Lupis prešao na vanbrodski...to ti sve govori
dimulius je napisao/la:Darkopic je napisao/la:Isto se slažem da ovi naši su precijenjeni.
U cemu je razlika u precijenjenosti nasih brodova u odnosu na strane?
Treba bit realan i shvatit da dobro opremljen novi brod od 6, 7, 8, 9... metara ima svoju cijenu.
Leidi 660 sigurno nije ispod 60.000, ali zasto bi i bila?
800-ka je oko 100.000, ali opet, zasto mislimo da ona to ne zaluzuje?
Primjerice, Nimbus 305, koji unutra ima 1 D3 ili 1 D4 Volvo (dakle pogon isti ka u grasi 20/23), dodje i do 300.000
Ranieri sundeck 285 (8 metri, dva vanbrodska motora) ide prema 200.00
Beneteau Flyer spacedeck (7 metri, 1 vanbrodski, samo konzola, bez kabine, u principu samo plasticurina) 60-70.000Darkopic je napisao/la:Meni brod koji nema tuna door je prošlost.
To sad ovisi u preferencama svakog od nas i nije eksluzivno vezano za nase ili strane brode. Jos damor ih je stavlja pocevsi od Fjake pa dalje.
el passo je napisao/la:...Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje...
el passo je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko još kupuje graška. I za to plača masne pare. Brod zakurac, mjesta ima više na kvarnerplastikinoj vegi, ploviš putnom brzinom pod kutem od 45 stupnjeva...u biti to se ne može nazvati plovidba, više je oranje ili silovanje mora...kako god.
Kada već moliš pomoć, bilo bi dobro napisati za što bi ti brod trebao, koliko radnih sati kroz godinu planiraš sa motorom odraditi itd. Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje. U takvom slučaju je brod sa silovanim unitarnjim...onaj koji motor ispod kasuna posred kokpita a ne ispod palube...bacanje para. To sam tvrdio kada sam bio novi na forumu, tvrdim i sada kad se svekoliko pučanstvo RH uvjerilo da vanbrodski motori nisu loša stvar. Pa su postupno počeli kupovati puno iskorištenije koncepte plovila sa vanbrodskim motorom. Kada sam prvi put vidio leidi 600 sa vanbrodskim, pomislio sam...konačno se neko sjetio napraviti brod kako treba...ali na žalost taj će propasti. No na sreću bio sam u krivu i obrt Leidi je postao jedan od najjačih hrvatskih nautičkih brendova sa podosta izvoza.
Evo, čak je i Lupis prešao na vanbrodski...to ti sve govori
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.