Motor za Kuster 15

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Motor za Kuster 15

PostPostao/la nostromo » 01. 11. 2020. (06:09)

Za to što ti gledaš ja mislim da je najbolji Bakan open.
Evo jučer bio u Orebiću, kod trajekta u portu vezana sva ergela: Kusteri, nekoliko Ribara, Terhi, ovo ono.
Kuster 15 je manji od Ribara ali ima više mista. Ribar ima debele bande i još kašune bočno na krmi, nema krmenu kadicu što je po meni veliki minus. Ima preveliku provu koja ne služi svrsi. Ima san prilike viditi i Bakana i on mi se čini najsretnije rješenje, pogotovo ako ideš na varijantu 50 ili 40/70ks.
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

Re: Motor za Kuster 15

PostPostao/la Luka Barić » 01. 11. 2020. (19:53)

nostromo je napisao/la:Za to što ti gledaš ja mislim da je najbolji Bakan open.
Evo jučer bio u Orebiću, kod trajekta u portu vezana sva ergela: Kusteri, nekoliko Ribara, Terhi, ovo ono.
Kuster 15 je manji od Ribara ali ima više mista. Ribar ima debele bande i još kašune bočno na krmi, nema krmenu kadicu što je po meni veliki minus. Ima preveliku provu koja ne služi svrsi. Ima san prilike viditi i Bakana i on mi se čini najsretnije rješenje, pogotovo ako ideš na varijantu 50 ili 40/70ks.

Jasno mi je, ali kao sto sam vec napisao smatram da vecnina pa tako i ja od sto manjeg camca zeli napraviti nesto xy. Za bočne kašune čak smatram da su mi i praktičniji nego jedan iza kod kustera. U nikojem slucaju nebih htio nesto vece od 40ks, honda je spomenuta samo zbog cijene. Sve veće već polako zahtjeva dizalicu itd. A vjerojatno bi mi stajao na prikolici i vikendom na Dunav tako da bude što praktičnije, osim naravno ljeta u moru... Krmena kadica je ? Spremnik prove mi je dosta bitan pa je li to preveliko ili ? Najveci problem je sto na pasmanu u tkonu ima 20ak kustera, a ne vidjeh ni jednog ribara. Kada bih se provozao u jednom i drugom vrlo lako bih rekao ovo mi je bolje i tjt., a ovako sve ovisi o nečijem mišljenju.
Luka Barić
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 15 i Suzuki 40ks

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.