Vec par miseci (u biti cili zivot, samo san tek sad u mogucnosti ajmo reci, a i stislo me u kostima), gledan uzesti brod sa
kabinon i nadkabinon,da pređem sa mog starog elana P490 na nesto ozbiljnije.
Da je teke vece, da se mogu sakrit od kise (jucer mi je po miljunti put prikipilo),
a i da mogu otic i digod lovit lignje cilu noc pa i odspavat do podne..
onda, sad je tu i zena došla jelte, mozda da i nju ukrcan, pa neka đita od par dana po škojima.. =)
nije da mi je elan loš, sluzi vec 20 godina, penta yamaha 5 iz '96, cvajo, pali iz prve, servisirana i uvik pažena i necu
ih nikad prodat...
ali gledan cili zivot te gradace, to mi je bas lipi brod, pa onda dalmatinke i primorke.. pa ven zora (5.90) sa tin nisan bas bija odusevljen...
tovar san od 203 cm i 110 kg a na elana san se navika, krecen se po njemu ko srna

za moju visinu ali mi je nekako bas lip i po gustu.. diga bi gori tendu ili eventualno hardtop na moju visinu...
u dalmatinku nisan usa, a primorka je vec kus broda, pogotovo ova od poznanika na kojoj san bija, kad san zagazija - ko na mulo da san ugazija, ne mrda...je da ju je nakrca olova, to znan
(a moje skromno mišljenje je da na moru nisi nista bas dobija sa tezinom u sredini,samo valja sporije)...
imate li koji savjet?
znaci gradac, dalmatinka, primorka.. eventualno ven 590... mozda sirius (ali to je vec kus broda meni neznane kvalitete)
mozda nesto trece? greben? mmmmm to bi svak volija... uh skupo
a novac... sta manje to bolje... sjebalo nas sve.. (ja san muzicar, tako da smo mi na zadnjen mistu u ovoj koroni)
ali ploviti se mora tako da se mogu rastegniti od 3 do 6 tisuca ojra... ako je nesto bas odlično, nabavit cu jos koju..

Brod mi treba za ribaščinu - lignje, tunja, panula, vrša i ronjenje - ronjenje je primar, da ima krmenu platformu zada da mogu se uvatiti,
poslin 6,7 sati ronjenja neman snage ni u elana se dignit
uglavnom san ljubitelj starih brodova.. znan sa plastikon, drvon, pituravanje, kitavanje i slicno mi nije strano..
da se razumimo, nisan mestar da si mogu napraviti kabinu, spojlere i te stvari, nebi se nikad ni upusta u to. ali ove osnove, znam..
i virujen da dobro održavan brod moze nadziviti unuka od vlasnika.... posli ce mu se izgubiti trag

e da, procita san apsolutno sve teme na forumu u vezi navedenih brodova..
fala unaprid, živili
Ivan, Primošten