Merry Fisher 655

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Merry Fisher 655

PostPostao/la gosmart » 11. 08. 2020. (23:31)

Pozdrav veseli ribari! :)

Nisam našao temu specifičnu za ovo plovilo, pa otvaram.
Bit će mi drago podijelit iskustva.

slika

Dužina preko svega: 6,66m
Dužina trupa: 6,42m
Širina: 2,55m
Težina: cca 1800 kg

Stranica proizvođača:
Link https://www.jeanneau.com/en/boats/power ... isher-655/
Ima već neko vrijeme da su se prestali proizvodit, s obzirom da se VB preuzeli primat u toj klasi.

Vrlo stabilna brodica (pogotovo za nekog tko dolazi s Gradca :) ).
Komforna kabina. 2 + 1 dijete bez problema mogu spavat.
slika
Oooogroman kokpit, koji se može popuniti jastucima i zatvoriti tendom. Vani se može stisnut još dvoje manjih ili jedan "pošten". :)
3-4 ribolovca mogu funkcionirat. Isprobano.

Prema nekim forumima trebao bi postizati max preko 20 cv, cruising 15 cv.
https://www.worldseafishing.com/forums/ ... 5.1214516/
"Cruising speed was an easy 15, 16 not a problem. At those speeds expect 15 or 16 litres per hour too (depending on conditions).
Top speed with a light boat was about 21 or 22, but load her and she would suffer a little."

Ovaj moj postiže 16-17 max. Yanmar 4JH$-HTE se zavrti do 3100 (trebao bi do 3200). Iz Eliche Radice mi je čovjek odgovorio da je to max po trenutnim parametrima.
Mislim da je vrijeme za iskrcaj viška. :)

Vrlo dobro ide kroz valove. OK, to je subjektivno, jer ja baš nemam nekih drugih iskustava sa sličnim brodovima.

Do sada sam skupio samo par dana na kupanje i 2-3 noćenja pa dopišem kad malo više isprobam.
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

Re: Merry Fisher 655

PostPostao/la porer » 12. 08. 2020. (06:07)

Čestitam!
Jako lijepi brod i kvalitetan.
Par nedostataka koje sam primjetio:
Nogu stola u kokpitu izvuci iz onog ležišta pa podmaži i vrati na mjesto, materijal je neka čudna legura i brzo će zapeći pa mu nećeš moći ništa.
Onaj šporet igračku koristi dok se ne raspadne pa gledaj kupiti neki pravi brodski.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la ginekol7 » 14. 08. 2020. (06:56)

Sa Gradca na OVO! Bome kvantni skok, bravo i uživaj!!!
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la peroLA » 14. 08. 2020. (09:27)

uf to bi mi sjelo taman :) čestitam i bravo
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la gosmart » 15. 08. 2020. (08:32)

Hvala za sugestiju oko podmazivanja.
Kuhalo je za sada čak dvije pašte napravilo. :-)
Mislim da bi tim tempom moglo dosta izdržat. Imam i Cobb pa će se nekako preživit.

Druga dimenzija u odnosu na Gradac. Mjesta kao u priči, stabilan kao trajekt.
gosmart
Member

PostPostao/la josey » 15. 08. 2020. (08:50)

Cestitke na plovilu.
Al molim te, nemoj pricat kako je plasticna brodica od 6.5m sa gliserskim dnom stabilna ko tanker.
Osjecam se ko idijot, a vjerojatno nas ima jos.

NHF
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la škampar » 15. 08. 2020. (12:21)

svako ocijenjuje prema svom iskustvu i znanju nisu baš svi tako dobro potkovani kao ti.
škampar
Member

Tip plovila: elan 22 fl

PostPostao/la riberer » 15. 08. 2020. (13:46)

josey je napisao/la:Cestitke na plovilu.
Al molim te, nemoj pricat kako je plasticna brodica od 6.5m sa gliserskim dnom stabilna ko tanker.

NHF

Ima i manjih gliserčića koji možda nisu stabilni kao tanker, tanker je ipak nešto drugo...ali od Gradca su "anni luce" ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Novaljac » 15. 08. 2020. (14:35)

Odličan brod.
Iskrene čestitke. :thumbup:
Novaljac
New Entry

Tip plovila: Merry Fisher 755 Yamaha 200

PostPostao/la josey » 15. 08. 2020. (14:43)

da dojam je naravno subjektivan, al bas zato daj nemojmo pricat da je gliser od 6.5m stabilan ko trajekt.

to je ko da ja kazem da je zeljka merkic sex simbol i najljepsa zena sbjeta, a nije jelda?
ajmo nit malo objektivni.
citam ovo i kazem osjecam se ko da mi je neko da trisku.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la gosmart » 18. 08. 2020. (00:09)

Zaboravio sam staviti navodnike. :-)
gosmart
Member

PostPostao/la lupis » 18. 08. 2020. (06:43)

riberer je napisao/la:
josey je napisao/la:Cestitke na plovilu.

NHF

Ima i manjih gliserčića koji možda nisu stabilni kao tanker, tanker je ipak nešto drugo...ali od Gradca su "anni luce" ;)

Za svih njih je M700 otok,pa tako i za tanker,i to nasukani...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la josey » 18. 08. 2020. (06:48)

a navodnici malo minjaju na kontekstu, i ok ja ti virujen da je u odnosu na gradac, al gradac, dosta stabilniji pogotovo u voznji. (znaci bio vozio probao)
Bilo bi vrime i da prominis awatar :)

Osobno san vozija gotovo sve škatule domace proizvodnje, pogotovo ove starije generacije, ...vodicku lastu, istranku, dalmatinku, primorku, maestrala, skorpika, galeba 6.75 (oba i stari i novi, velikog 8.80 nisan :( ), adriu 790, adriu 800, adriu 1002... znaci popis je jako jako dug, od strane proizvodnje, od jedrilica bavarie, grand soleie od 9 - 16m, i ok to je jedan drugi svijet sto se tice ovog "trajekt", to se nemoze usporedjivat sa nicim, medjutim za motornjake si u pravu, ni sam nebi vjerovao da mi netko kaze da merryfisher 725 po stabilnosti ne zaostaje za galebom, onako wtf, al istina je.

Znaci jos jednom ponavljam, vjerujem ti da je brod super (ne da ti vjerujem bio sam na takvom, i je brod je stvarno super) nisam te mislio grdit nego samo dat sugestiju da budes malo objektivniji, znam da si pod dojmom, naravno svak tko bi kupio takav brod bi bio pod dojmom :thumbup:
Drago mi je da si kupio brod, i zelim ti da uzivas u svakoj minuti provedenoj na njemu :thumbup: :thumbup:

:clap: :clap: :clap:
josey
Old Senior Member

PostPostao/la gosmart » 20. 08. 2020. (08:06)

josey je napisao/la:Bilo bi vrime i da prominis awatar :)
.
.
Drago mi je da si kupio brod, i zelim ti da uzivas u svakoj minuti provedenoj na njemu :thumbup: :thumbup:

:) Dobro oko. :) Avatar ostaje. I dalje mi je ljepši. :)

Što se trajekta tiče, nisam očekivao da se tako groteskna usporedba može doslovno shvatit. :)

Hvala na lijepim željama.

Nakon par dana korištenja dodajem pohvale i za kokpit.
Sjedi oko stola četvero ljudi bez problema, a kad se spusti stol i ubaci jastuk, platforma za izležavanje je super. 3 osobe komotno.
Prethodni vlasnik napravio je i bočne tende (ne znam da li je i u originalu bio dostupan cockpit closure kit - čini mi se da sam čitao da ima) pa se fino da sakrit od sunca.

Ima brisače, što mi je jako dobro došlo pri vožnji na umjerenoj burici - možda pola metra vala.

Skroz su mi se promijenile kalkulacije u glavi. Nešto što sam prije planirao kao cjelodnevni izlet, sad je skoro za skoknut usput popodne. :)
15 cv na 3000, 18-19 max na 3200 koliko je i predviđeno za Yanmara unutra (nakon što sam iskrcao dio krame i nakon detaljnijeg čišćenja propele). Vidio sam ranije po netu da ekipa piše 20-21, ali mislim da nema šanse. Jedino da apsloutno sve izvadim, sam na brodu, totalna bonaca i poliran antifouling. Ovih 15 mi je i više nego dovoljno. Žena se sva stisne od straha. :(
gosmart
Member

PostPostao/la josey » 20. 08. 2020. (08:28)

pa dobio si 2kn nakon sto si ocistio propeler i iskrcao nesto stvari sto ne?
pa to je ok.
i sad ti se motor vrti 3200 a vrtio se 3100.

I naravno da je sa gradcem koji ide 5kn popodnevno kupanje bila nemoguca misija, jer se sve trebalo radit planski, otok koji je 5milja daleko, vozio si se sat vremena tamo i sat vremena natrag, sad dodjes tamo za 20 min i 20 min natrag.
mislim da je sat i 20 min kupanja i boravka na moru duze puno bolja opcija nego busanja mora.

Nije da upadam u konflikt sa ljudima koji kazu da kad idu na more da im se nigdje ne zuri i da imaju svo vrjeme ovog svjeta, ali evo ja i ti se slazemo po tpom pitanju. Zasto bi se truckao do malo bolje plaze na nekom otoku 2 ili 3h po 5kn brzine ako mogu tamo doc za manje od sat vremena? Pa u prvom slucaju za tamo i natrag izgubis pola dana, moras krenut u 6 ujutro da dodjes u normalnu uru. Sta nije bolje uzivat na moru u tisini nego da ti DMB 9ks klapa kraj glave?
Mislim to je moje stajaliste, mozda je necije tudje drugacije.

Uglavnom to je odlican brodic, i jedna potpuno druga dimenzija u odnosu na gradac, kao sto i sam vidis, a vidim da ces se nauzivat sa tim brodom.
Samo, stvarno mi je nekako spor taj tvoj fisher sa 110ks, AKO ima tih 1800kg, vjerojatno je kvaka u necem imas opreme unutra, alata, vode, mora u santinama???
nemoj ovo shvatit kao kritiku, nego baci malo oko jel imas mora u brodu ili jel zaista vozis nepotrebne tezine sa sobom.
Inace jako ljepa putna brzina 15kn je super !
josey
Old Senior Member

Sljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.