Pozdrav svima,
Imam Adria m-sport 500 sa Tohatsu 9,8. Prvi mi je brod i imam ga nekih 5-6 god.
Prvenstveno se koristi za điravanje po obali, panulavanje (lignje, skuše,..) i lov na kančanicu.
No sada bi kupio brod za manja krstarenja (dan-dva po dalmatinskim otocima), znači da ima određeni komfor, i da je pogodan i za ribolov (panulavanje).
Mora biti do max 7 m. Budžet mi je max 25000 eur.
Nakon malo istraživanja vidim da bilo koji novi brod mi ne ulazi u budžet.
A od polovnih najviše su mi se dopali Beneteau Antares 650 i Merry Fisher 625 (vidim da su ova dva skoro pa jednaki).
Zamolio bih za pomoć oko ovih pitanja:
1. Što mislite o ova dva gore navedena modela? Imate netko iskustva s njima? Da li bi preporučili neki drugi model? Kakav motor bi preporučili (s tim da bi ipak stavio naglasak na ekonomicnosti motora)?
2. Brod bi koristio najčešće za panulavanje sa brzinama 2čv - 4čv. Zbog ekonomicnosti za to sam mislio koristiti pomoćni motor. Razmišaljao sam i električnim motorima (yamaha, minn kota) ali nisam siguran koliko oni imaju snage za pogoniti broj od nekih 1500kg po malim valovima? Ima li netko iskustva s ovim?
3. Koliko vidim u inozemstvu su ponude polovnih brodova dosta veće i vjerojatno povoljnije. Da li netko ima iskustva sa uvozom brodova iz vani? I da li bi ovo preporučili?
Zahvaljujem na odgovorima!