Postao/la tonćiap » 29. 06. 2016. (23:14)
Istranka i Galeb su dokazani brend i to su bili uz ostale brodice najveci dosezi radnicke klase i to se treba poštovati i cijeniti, od 2008 godine traje kriza i sve što je moglo propasti je propalo, a trenutno se ne vidi nikakva pozitiva.
Pratim nastanak Prvica od ideje pa do izlivenog prvog primjerka i sada završenog primjerka, još se tu može puno toga doraditi i izmjeniti prema želji korisnika tj. svatko radi brod prema svojim potrebama i želji.
Ja sam svog Galeba radio dvije godine i još nije u potpunosti završen, a star je deset godina i još nisam odradio sve što sam planirao, a kako želim nešto posebno i novo odustao sam od preinaka na postojećem Galebu kojeg koristim i započeo projekt novog galeba, ali nema se para a ni vrimena i tako ništa.
Trup Prvića u potpunosti je pogodio ono što sam ja želio napraviti od Galeba i ne može se uspoređivati ni sa Tarinim ni sa Zanzinim varijantama to je skroz nešto drugo, ja sam odkupio od Zanze kolumbu kad je izradio prototip Galeb-gliser i nadam se da ću uspiti zaploviti sa svojom verzijom, ne želim odustati jer želim manju brodicu oko 6m.
Skroza nije htio u to vrijeme prodati kit tj. odljevak trupa i nije vjerovatno računao da će kriza ovo učiniti, ali trenutno se za male novce može izraditi super brodica pa ko šta voli.