fortholmes je napisao/la:Odvod vode iz samog čamca nisam nikako riješio
Pa kad si se toliko trudio zar ti je problem napravit još i to?
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
fortholmes je napisao/la:Odvod vode iz samog čamca nisam nikako riješio
el passo je napisao/la:bura66 je napisao/la:Žabar je napisao/la:Uzmi si najjeftiniji gumenjak za ovo što misliš.
Velim još jednom,taj elan je nešto najgluplje šta je naša brodogradnja ikad napravila...
Pozz,ja imam gumenjak i totalno je smeće od čamca,a pogotovo održavanje
Kad sam pročitao post o zodiacu htio sam ti predložiti 401. Mislim da bi bio dobra zamjena za gumu s obzirom na 15 ks koji imaš. Napiši koji problemi su bili sa gumijem. Znam da zodiac koristi vrhunsku gumu ali su im spojevi boljka
el passo je napisao/la:bura66 je napisao/la:mala osa je napisao/la::D
zato imam 30 kg u provi, sidro,špage, olova za ronit, kanta rezervnog benzina
putna na 1/2 gasa 15 milja, potrošnja 5-6 lit
putna 3/4 gasa 21 milja potrošnja 7-8 lit
pun gas čista barka sam, 28 milja pola sata 7 lit.
izglisira na 1/3 gasa pri 11-12 milja 4-5 lit
sa dvije osobe sve isto samo terba skinut 2 milje brzine i dodati litru veču potrošnju
Nemoj se ljutit,ali ja ti ne vjerujem u tvoju potrošnju,tvoja 25-ica troši ništa nasprem mom marineru15 koji je 2009g i uredno servisiran u ovlaštenom servisu,a troši kao kuga na gumenjaku koji je 310cm i 50kg,a motor je 29 kg 2 takta i troši oko 7 lit,a sa punim gasom oko 12,napominjem bez ljutnje
A šta bi rekao na podatak da je meni yamaha 40 autolube od puntižele do kalavojne potrošila 12l za sat i 20 min ?....nije servisirana u ovlaštenom nego sam ju sam servisirao. Gliser isto 4 metra ali za 100 tinjak kg teži od elana 401. Bio sam sam, imao pomočni tomos, 35l goriva i nešto stvari. Na benziskoj sam u prazan rezervar od 12l natočio 12l, na puntiželi spojio na yamahu, kresnuo i ugasio u Kalavojni. Unutra je ostalo par deci goriva.
fortholmes je napisao/la:Hvala na pohvali bura66. Ja još nisam probao kako plovi sa preinakama ali po meni je najveca mana tog čamca što je plitak. Kada bi mu bokovi bili bar 10 cm viši i kobilica 5 cm dublja i 10 cm duža bilo bi "sve OK".
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.