Dvije sreće

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Dvije sreće

PostPostao/la lupis » 21. 04. 2015. (14:29)

peroLA je napisao/la:ma lako za mene ako i ne uzmem imam ispod grma istranku, a400, prijeteljeve barke...

evo napisat ću još jedan problem koji imam sa prodajom... moja bivaša dalmatinka nalazi se još uvjek na mom vezu, u Tunarici-Raški zaljev.. i novi vlasnik planira sam odploviti do Kraljevice... a čovjek nezna šta je aladin, gps, čvor itd. nadam se da pretjerivam ali imam dojam da neće biti siguran niti isploviti iz kanala, i ima dobrih 6 uri ako sve prođe idealno... malo me to zabrinjava, najradine bih ju ja bar do plomina prebacio ali radim pa nemogu...

Ne moraš brinuti..., takvi i plove i uvjek stignu gdje zamisle.
Ako ima sat na kazaljke može se uz pomoć sunca i sata orijentirati, ako nema nek se orijentira uz pomoć sunca i pokazivaca tlaka ulja(isti princip,uz napomenu da motor nesmije imat više od 20 sati nakon generalne), ili ako je oblačno orjentir mu je ono brdo iznad Bregi, koje mu nikako nesmije bit s desne bande.

Samo ti njega dobro rini da ulovi žbrivu i mahni mu ....., ovako.. :wave:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Kapo » 21. 04. 2015. (19:43)

lupis je napisao/la:
Samo ti njega dobro rini da ulovi žbrivu i mahni mu ....., ovako.. :wave:

I ko ga jebe...samo nek oslobodi vez... :lol:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bjosip » 21. 04. 2015. (20:15)

Gljedam i čudim . :roll:

MURTER 600 je napisao/la:
peroLA je napisao/la:Dvoumin se jer ove primorke imaju jako dobre motore, a ovaj galeb mariniziranega kadeta, a onaj drugi galeb s yanmarom je prodan... u igri je i saga 23 to je najveći brodina... samo mi ne odgovara 74 godište i iskorištenos prostora jer je ogroma a ustvari ima samo v ležaj ko galeb i ogromnu za mene pre velu krmu...

Ovo bi trebalo uci u anale foruma;covjeku PREVELIKA krma od barke!???
EEEEEEEEE!!!!!!!!
bjosip
Member

Tip plovila: QS 700 weekend

PostPostao/la peroLA » 23. 04. 2015. (07:11)

Čovjeka sinoć zvao i kaže da je stigao, ali se pohvalio da je polovicu puta vozio u fulu, iako mu je njegov kolega to izričito naglasio da nesmije a ja mu to tri puta napomenuto... bitno da je stigao
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la lupis » 23. 04. 2015. (08:09)

bitno da si ti sretan i da sam ja bio u pravu....,opet.. 8-)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la salmat » 27. 05. 2015. (11:34)

peroLA je napisao/la:Čovjeka sinoć zvao i kaže da je stigao, ali se pohvalio da je polovicu puta vozio u fulu, iako mu je njegov kolega to izričito naglasio da nesmije a ja mu to tri puta napomenuto... bitno da je stigao

Pozdrav

Iz izvora bliskih tom kupcu (taj njegov prijatelj) cuo sam za tu pricu i avanturu , uz sve savijete i da malo poceka jer taj njegov prijatelj nije mogao bas tad kad se ovaj nameracio a inace je vrsni pomorac i jako dobro poznaje jadran i sve vezano uz barke i plovidbu pa po barku on odlucio ic sam a da prije tog nikad nije preplovio kvarner i to sa drugom barkom i motorom koju nepozna mislim ako sam dobro pvezao pricu da je cak imao i nekih problemcica kod dolaska :roll: covijek je stvarno avanturista.
salmat
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adriatic 7.90-Yanmar 3QM30

PostPostao/la putnik » 27. 05. 2015. (11:38)

Kojih problemčića? :mrgreen: Inače, dobra muda trebaju za preplovit Kvarner sa takvom barkom bez iskustva :thumbup:
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la riberer » 27. 05. 2015. (16:08)

Ma kakvi, kad ne znaš u sto se upuštaš, muda ne igraju nikakvu ulogu, svi smo to prošli u mladim danima (čast onima koji su se "rodili sa tim znanjem). ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la peroLA » 28. 03. 2022. (15:04)

evo već sam o tome pisao, danas mi je tužan dan, jer sam se rastao od svoje primorke, ja nisam onaj dviju sreća, da sam sretan kad kupim i kad prodam, nego uglavnom obrnuto.. kad kupim sam sam tužan jer bude puno posla i kad prodan me budu uspomene pa opet nesretan, a sretan sam svaki dan osim ovo dvoje tj. kad plovim....
i pitam se ja zašto sam sve to napravio, tj. zašto sam prodao brodić koji iako je star, sve je bilo funkcionalno i meni namjenjeno.. svakako dok smo ja i žena bili sami i spavali po preko 40 noći godišnje ništa nam nije trebalo, a bilo je i ribolova i to od sezone sipa, pa plave ribe, i onda na kraju lignje... korištenje se malo smanjilo kad je došo mali, a prošlo ljeto opet se popravilo i mali 3.5godišnjak je uspješno prešo kvarner i postao pravi mali kapetan. Tendencija od malih nogu je bila od dalmatinke i primorke prema adriatiku ili čak adriji 1000, adrija mi je bila prednosom i utekla, a sa pronalaskom adriatika nisam imao previše ni volje ni sreće... prvenstveno što sam tražio suvremeniju motorizaciju i takav jedan utekao u puli, paralelno s adriatikom mašta je išla prema francuzima radi boljih motora i kvalitetnije i više "serijske opreme" a manje ručnog rada, francuz je odvagao jer ipak po mojim kriterijma je van buđeta, a svi ovi manji samim time i jeftiniji imaju premalu kabinu a više mjesta vani, i sa glomaznim turbo motorm upitno koliko bih se usrećio kad mi je "taka taka " prioritet... a pitam se i zašto mi onda više nije primorka pasala, pa eto dizalice, prijevoznici, sve je došlo kao da imam velik brod, vremena za na ribe pogotovo u zimsko vrijeme sve manje, malom je zabavnije kad je društvo, smanjuje mi se dnevne potrebe za barkom a povećavaju.. boravak i spavanje na moru me ispunjava pa makar i u škveru kad budem morao jer više popravci ispred kuće ne dolaze u obzir... posao mi je takav da ga mogu odrađivati i od broda tako da definitivno me vuče veći tako je odabir išao u drugom smjeru ali eto uskoro će ić novosti, uglavnom pokušat ću ujediniti sport, ribolov i vikendicu u jedno pa ćemo vidjet.
prodaja mogu reć da je bila jako stresna čak 3 odustajanja u zadnjem času, nikad tako a prodao sam brdo motora, auta i barki... ali činjenica koja potvrđuje da je Primorka bila prilka jeste ipak da u ovo ratno vrijeme je prodaja realizirana od intenzivnog oglašavanja od 16-27.3 od kad je cjena spuštena ispod 9,..
Još bi podijelio iskustvo oglašavanja a to je facebook, nažalost je tu mana lošeg filtera i ciljanje krivih kupaca ali za protok informacije je sigurno top.. još se plati onih 3€ za boost i pozivi stižu, jest da tako ima vrebatora sa smješnim cijenama, upita dali je brod drven i zamjena za alu felge... Poziva je bilo od Dubrovnika do Beograda, nuđenje kapara na slijepo na kraju je prodaja ipak bila klasičnija pošten čovjek koji želi uživat u čarima mora, e eto ako bude mrvici kao ja nek mu je sretno...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 28. 03. 2022. (16:01)

cestitat cu ti kad kupis drugi brod.
sad skupljaj
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 28. 03. 2022. (16:20)

josey je napisao/la:cestitat cu ti kad kupis drugi brod.
sad skupljaj

Slazem se sa izjavom jer uopce takvu dobrubprimorku prodat pa za mene maloj cijeni i nije za cestitat osim ako mi nije bila prilika dobit popust za brod koji sam zelio, ali uskoro vise...jer ja gledam koliko sam nadoplatio a ne konacno
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 28. 03. 2022. (17:33)

dobro odrzavan brod se ne prodaje osim ako nije za potribu (citaj bolest nedaj boze) ili ako si nasa stvarno nesto dobro, i ostatak para imas spreman.
znan da za portibu nije, tako da drzin fige da kupis sta si zelis.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la kala » 29. 03. 2022. (07:03)

PeroLa,sigurno ćeš znati odabrati . I tako još par puta :D

Potrebe se mijenjaju , bitno je imati želju i mogućnosti za ispunjavanje istih :thumbup:

Puno sreće u odabiru
kala
Member

Tip plovila: Elan 435f,Suzuki 20

PostPostao/la peroLA » 29. 03. 2022. (08:17)

od jenog dijela ekipice kupaca prisjetio sam se još nekih starijih prijatelja pa zaključio da ako je ikako moguće, ne čekati penziju za ploviti... treba to ranije pa ako se može i u penziji super
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la pagus » 29. 03. 2022. (12:49)

peroLA je napisao/la:od jenog dijela ekipice kupaca prisjetio sam se još nekih starijih prijatelja pa zaključio da ako je ikako moguće, ne čekati penziju za ploviti... treba to ranije pa ako se može i u penziji super

Istina živa. Jer vrime leti . . . . :o :thumbup:
Pagus
pagus
Old Senior Member

Tip plovila: Adriatik 790 (IMR M33/T)

Prethodna

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.