Postao/la peroLA » 28. 03. 2022. (15:04)
evo već sam o tome pisao, danas mi je tužan dan, jer sam se rastao od svoje primorke, ja nisam onaj dviju sreća, da sam sretan kad kupim i kad prodam, nego uglavnom obrnuto.. kad kupim sam sam tužan jer bude puno posla i kad prodan me budu uspomene pa opet nesretan, a sretan sam svaki dan osim ovo dvoje tj. kad plovim....
i pitam se ja zašto sam sve to napravio, tj. zašto sam prodao brodić koji iako je star, sve je bilo funkcionalno i meni namjenjeno.. svakako dok smo ja i žena bili sami i spavali po preko 40 noći godišnje ništa nam nije trebalo, a bilo je i ribolova i to od sezone sipa, pa plave ribe, i onda na kraju lignje... korištenje se malo smanjilo kad je došo mali, a prošlo ljeto opet se popravilo i mali 3.5godišnjak je uspješno prešo kvarner i postao pravi mali kapetan. Tendencija od malih nogu je bila od dalmatinke i primorke prema adriatiku ili čak adriji 1000, adrija mi je bila prednosom i utekla, a sa pronalaskom adriatika nisam imao previše ni volje ni sreće... prvenstveno što sam tražio suvremeniju motorizaciju i takav jedan utekao u puli, paralelno s adriatikom mašta je išla prema francuzima radi boljih motora i kvalitetnije i više "serijske opreme" a manje ručnog rada, francuz je odvagao jer ipak po mojim kriterijma je van buđeta, a svi ovi manji samim time i jeftiniji imaju premalu kabinu a više mjesta vani, i sa glomaznim turbo motorm upitno koliko bih se usrećio kad mi je "taka taka " prioritet... a pitam se i zašto mi onda više nije primorka pasala, pa eto dizalice, prijevoznici, sve je došlo kao da imam velik brod, vremena za na ribe pogotovo u zimsko vrijeme sve manje, malom je zabavnije kad je društvo, smanjuje mi se dnevne potrebe za barkom a povećavaju.. boravak i spavanje na moru me ispunjava pa makar i u škveru kad budem morao jer više popravci ispred kuće ne dolaze u obzir... posao mi je takav da ga mogu odrađivati i od broda tako da definitivno me vuče veći tako je odabir išao u drugom smjeru ali eto uskoro će ić novosti, uglavnom pokušat ću ujediniti sport, ribolov i vikendicu u jedno pa ćemo vidjet.
prodaja mogu reć da je bila jako stresna čak 3 odustajanja u zadnjem času, nikad tako a prodao sam brdo motora, auta i barki... ali činjenica koja potvrđuje da je Primorka bila prilka jeste ipak da u ovo ratno vrijeme je prodaja realizirana od intenzivnog oglašavanja od 16-27.3 od kad je cjena spuštena ispod 9,..
Još bi podijelio iskustvo oglašavanja a to je facebook, nažalost je tu mana lošeg filtera i ciljanje krivih kupaca ali za protok informacije je sigurno top.. još se plati onih 3€ za boost i pozivi stižu, jest da tako ima vrebatora sa smješnim cijenama, upita dali je brod drven i zamjena za alu felge... Poziva je bilo od Dubrovnika do Beograda, nuđenje kapara na slijepo na kraju je prodaja ipak bila klasičnija pošten čovjek koji želi uživat u čarima mora, e eto ako bude mrvici kao ja nek mu je sretno...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj