Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
kuster je napisao/la:Pišete gluposti,rekao sam vam da je to isti motor,1.600 ccm,samo ovaj na kojem piše 80 ima blokadu na visokim okretajima,a na 4000 okretaja imaju isti okretni moment,snagu motora,i putnu brzinu od oko 20 Nm.
A svi ovi koji kupe yamahu 100 bace 4-5 tisuća kuna niz vjetar.
bilo je napisao/la:kuster je napisao/la:Pišete gluposti,rekao sam vam da je to isti motor,1.600 ccm,samo ovaj na kojem piše 80 ima blokadu na visokim okretajima,a na 4000 okretaja imaju isti okretni moment,snagu motora,i putnu brzinu od oko 20 Nm.
A svi ovi koji kupe yamahu 100 bace 4-5 tisuća kuna niz vjetar.
Nije baš kako "si nam ti rekao"!Pljuča (ccm) motora ista su kod 80 i 100 KM ali o bilo kakvoj blokadi nema govora. Treba promjeniti elektroniku (računalnik) i taj za Yamahu 100 košta cca 1.250 €. I to je to! Isto kod 115/130 i 175/200. I isto kod Honde i Suzukia.
A to koliko Nm če motor postići kod kojih okretaja, ovisi o tome na kakav čamac je taj isti stavljen. Ja osobno sam vozio 20 Nm na 3200 okretaja ... na Stingrayu od 5,5m. Sa ovim što kod mene vidiš u tipu plovila, za istu brzinu treba mi 4200 okretaja. Ili možda pišem gluposti?![]()
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.