elan 450 family

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: elan 450 family

PostPostao/la el passo » 08. 04. 2014. (09:34)

titoti82 je napisao/la: Kaj sam trebal spustit čamac u more i isprobat ga?

Da. Tako bi napravio svako ko kupuje neko plovilo uz more, pogotovo ovakvih gabarita uz 5 trajlera u dvorištu i 5 minuta udaljenosti od rampe za spuštanje barki u more. I kad auto kupuješ naravno da nećeš raskopati motor ali napraviti probnu vožnju svakako. Badava poslje plaćeš da vuće u desno, da ima neke čudne zvukove iz gepeka da osijećaš propuh među nogama...

Recimo da si to napravio osim što bi vidio kako motor radi u različitim režimima rada vidio bi i dali krma radi kad dodaš gasa, kako se plovilo ponaša, dali ima nekih čudnih zvukova i vibracija...a umjesto toga u glavi ti je ona stara...kako ono ide ritam....što je meni ovo trebaloo
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la el passo » 08. 04. 2014. (09:43)

psenicadenis je napisao/la:primer danas stavio na unutarnji dio a nadam se da ću do kraja tjedna stavit 2 ruke boje. pojačao sam veliko spremište na krmi sa šperom 20mm jer su loše napravili taj dio. kad stokilaš poput mene stane (dio di ide brava na poklopcu kojeg još nema) tamo, mislim da nebi dugo izdržao.

slika

Kad već radiš sve na novo i ulažeš toliko truda mogao si montažu palubne opreme odraditi nakon farbanja jer su to mjesta di se prvo počme ljuštiti boja
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la titoti82 » 08. 04. 2014. (11:30)

Sa čime čistite gelcoat? Dali je dobro uzeti brusni papir pa ga lagano pobrusiti sa vodom,a nakon toga poliranje?
titoti82
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan 450 F Mercury 2t 40

PostPostao/la el passo » 08. 04. 2014. (15:58)

To ti ovisi o veličini oštećenja. U svakom slučaju bolje je ako treba proći sa excentričnom brusilicom jer ravnim pokretima skidaš jedne štrike i ostavljaš druge
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la psenicadenis » 08. 04. 2014. (20:44)

Kad već radiš sve na novo i ulažeš toliko truda mogao si montažu palubne opreme odraditi nakon farbanja jer su to mjesta di se prvo počme ljuštiti boja[/quote]

Nisam. Jer je sve zatvoreno i nemam pristup kad spojim čamac. Mjesta gdje idu bitve (i naprijed i iza) sam dodatno učvrstio smolom i stavio veće podloške. Držače za veslo (bočno unutra) sam također učvrstio šarafima s podloškama, a držače ograde sam dao izraditi i oni su učvršćeni s podloškom i maticom iznutra (stavit ću slike kasnije).
psenicadenis
New Entry

Tip plovila: fisherman elan 450 f sa evinrude 60 vro

PostPostao/la psenicadenis » 08. 04. 2014. (20:58)

el passo je napisao/la:
titoti82 je napisao/la: Kaj sam trebal spustit čamac u more i isprobat ga?

Da. Tako bi napravio svako ko kupuje neko plovilo uz more, pogotovo ovakvih gabarita uz 5 trajlera u dvorištu i 5 minuta udaljenosti od rampe za spuštanje barki u more. I kad auto kupuješ naravno da nećeš raskopati motor ali napraviti probnu vožnju svakako. Badava poslje plaćeš da vuće u desno, da ima neke čudne zvukove iz gepeka da osijećaš propuh među nogama...

Recimo da si to napravio osim što bi vidio kako motor radi u različitim režimima rada vidio bi i dali krma radi kad dodaš gasa, kako se plovilo ponaša, dali ima nekih čudnih zvukova i vibracija...a umjesto toga u glavi ti je ona stara...kako ono ide ritam....što je meni ovo trebaloo

Apsolutno si trebao tražiti probnu vožnju. Iako ni to nije garancija barem bi vidio kako motor vuče i kako se ponaša čamac u moru. Možda (vjerojatno) bi osjetio i lupanje (vibracije) koje nastaju zbog oštećenja u duplom dnu (mada nemora bit). Jebat ga sad. Nije kraj svijeta.
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la psenicadenis » 10. 04. 2014. (04:57)

ovako sam izveo baze za ogradu. morao sam ih staviti prije sastavljanja gornjeg i donjeg dijela.

slika
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la titoti82 » 11. 04. 2014. (10:25)

Ljudi,kak da riješim dolje nevedene probleme. Dali da brusim do mata i pojačam sa novim matom i smolom,te nakon toga stavljam gelcoat ili da samo pobrusim i nanesem gelcoat? Ili nešto treće? Molim pomoć!

slika
slika
slika
titoti82
New Entry

PostPostao/la psenicadenis » 11. 04. 2014. (20:51)

pofarbano. sad slijedi sastavljanje.

slika

slika
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la el passo » 11. 04. 2014. (21:05)

titoti82 je napisao/la:Ljudi,kak da riješim dolje nevedene probleme. Dali da brusim do mata i pojačam sa novim matom i smolom,te nakon toga stavljam gelcoat ili da samo pobrusim i nanesem gelcoat? Ili nešto treće? Molim pomoć!

Da ti sada ne objaćnjavam metodiku rada sa gelom i sanaciju svakog oštećenja...recimo prostup na ona dva oštećenjna na slikama nije isti...možda bi bilo najbolje da sve odradiš kao Denis....samo prije farbanja skini palubnu opremu....Denis će za godinu dvije skužiti zašto
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la psenicadenis » 11. 04. 2014. (21:21)

el passo je napisao/la:
titoti82 je napisao/la:Ljudi,kak da riješim dolje nevedene probleme. Dali da brusim do mata i pojačam sa novim matom i smolom,te nakon toga stavljam gelcoat ili da samo pobrusim i nanesem gelcoat? Ili nešto treće? Molim pomoć!

Da ti sada ne objaćnjavam metodiku rada sa gelom i sanaciju svakog oštećenja...recimo prostup na ona dva oštećenjna na slikama nije isti...možda bi bilo najbolje da sve odradiš kao Denis....samo prije farbanja skini palubnu opremu....Denis će za godinu dvije skužiti zašto

znam el passo da će se boja vjerojatno početi ljuštiti za godinu-dvije zbog toga što nije farbano ispod. ko je jebe, nek se ljušti. barem znam da je sve učvršćeno kako treba. a i kad se počne ljuštit i kad to bude počelo biti ružno - brusni papir, malo boje i opet mir par godina. mada do tada ću vjerojatno razmišljati o nekom modelu s kabinom. a i jebeš brod na kojem ništa nema za raditi.
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la titoti82 » 11. 04. 2014. (21:48)

el passo je napisao/la:

Kaj cu farbat cijeli brod radi malih ostecenja? Ima li netko tko bi mi mogao ukratko objasniti?
titoti82
New Entry

PostPostao/la psenicadenis » 12. 04. 2014. (05:29)

Kaj cu farbat cijeli brod radi malih ostecenja? Ima li netko tko bi mi mogao ukratko objasniti?[/quote]

slika 1.
matiraj ispod i odgore popuni sikom. poslije pažljivo pobriši višak sike.

slika 2.
isto matiraj ispod više puta (2-3) i pokitaj (imaš hempelov kit dvokomponentni za nadvodni dio koji košta cca 65 kn). prije kitanja pažljivo pobrusi rubove. pa pažljivo oboji. poslije ispoliraj.

slika 3.
pokitaj i oboji.poslije poliranje.

el passo bi možda dao bolji savjet. ja sam novi u svemu ovome pa možda i griješim.
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la el passo » 12. 04. 2014. (23:02)

titoti82 je napisao/la:Kaj cu farbat cijeli brod radi malih ostecenja? Ima li netko tko bi mi mogao ukratko objasniti?

Brod svakako ne. To bi bila investicija koja daleko premašuje vrijednost ovog elana.

1. poslušaj mene
2. poslušaj Denisa
3. ostavi kako je....kaj radi tih sitnica nešto raditi ?

Btw...ima li još na njemu onaj hidraulički sistem zakreta motora ?
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la titoti82 » 13. 04. 2014. (08:36)

el passo je napisao/la:
titoti82 je napisao/la:Kaj cu farbat cijeli brod radi malih ostecenja? Ima li netko tko bi mi mogao ukratko objasniti?

Brod svakako ne. To bi bila investicija koja daleko premašuje vrijednost ovog elana.

1. poslušaj mene
2. poslušaj Denisa
3. ostavi kako je....kaj radi tih sitnica nešto raditi ?

Btw...ima li još na njemu onaj hidraulički sistem zakreta motora ?

Vidim da puno znas o tom camcu! Mozda ti znas nesto vise nego ja? Da,jos uvijek ima hidraulicki zakret motora. Radio je tamo,nadam se da ce i ubuduce radit.
titoti82
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.