Leidi 600

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Leidi 600

PostPostao/la dome » 11. 03. 2009. (10:40)

Forma mu je ka i onim ča plove po nizozemskim kanalima ......................samo oni nisu na pente..........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la DAMIR » 11. 03. 2009. (11:30)

Nije on loš ni za naše more, po liniji mi izgleda dobar i na moru 3-4. A to je za brod od 6 metri dobro, pogotovo kad je plastični u pitanju.

slika
DAMIR

PostPostao/la Gaso » 11. 03. 2009. (12:24)

330 000kuna cca 45.000€ ako je to sa PDV i trošarinom, je normalna cena. Nije ni skup ni jeftin.
Pa ima sve ko i veči brod recimo od 7-8m, ako ima jednu tonu plastike manje od večeg, a tona plastike je cca 1.500€,
radova ima isto ko sa večim, livanje trupa, kontraštampa, elektro instalacije, inox ograda, spremnici, winč itd.....
Ovaj sa sajma ima praktično sve od opreme, osim GPS/FF. Pa pogledajte samo koliko hladnjak košta, pa motor, pa winch, da ostale sitnice ne nabrajam.
Kit ovakog broda je nekih 10.000€, tek onda počne sa prozorima, i svim ostalim, ako bi sami opremali taj brod od kita dalje uštedili bi nekih 10.000€ i ništa više, a treba i proizvađač nešto zaraditi, ima on posla sa takvim brodom cca 2 mjeseca.

U brzinu tog broda ne treba sumnjat, 140KS sa 2tone i ako je trup dobro pogođen, 28 čvorova je realnost, kad ide B700 sa 2.8t i 150KS 23 čvorova.
Jedino neznam dali ima smisla kupovati brod od 6m za 45.000, jer onda se više isplati reskirati još malo više para za veči.

A od tuđih proizvađača, za usporedbo sam uzeo Karnic 2250 sa Suzuki 140, , 33.000€ + PDV fco Cipar, znači treba još prijevoz do HR, još trošarina, bez winča, hladnjaka,...., od opreme ima minimalno, da se može registrirati.

Mislim, da je cjena tu nekdje, slična stranoj konkurenciji.

Razlika unutarnji diesel i vanbrodski cca 140KS, je 5-6000€.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la DAMIR » 11. 03. 2009. (12:29)

Neznam kako vi ostali, ali kad budem iša kupovat brod sa 45000 Eura u džepu, onda nikad neću ić kupit novi plastični brod. Ima i dobrih polovnih a za tu kesu moš uzet brod-stani pa gledaj. Ali dobro, neko voli novo ispod čekića.
DAMIR

PostPostao/la primorac » 11. 03. 2009. (12:40)

dome je napisao/la:
jtrlaja je napisao/la:Pitao sam i dobio ovaj odgovor:

Poštovani,

brodicu Leidi 600 isporucivat cemo samo od bazne verzije pa na dalje, ovisi o željama kupaca.
Bazna se verzija sastoji od:
- kompletnog poliestera
- 4 aluminijska prozora
- aluminijskih ulaznih vrata
- elektricne instalacije (inox jarbolić, 5 navigacionih svjetala, 4 plafonjere, sirena, utičnica
12 V, 2 panela prekidača- 12 komada, glavna sklopka, akumulator)
- okova poklopaca s bravicama
- gumenog bokostitnika sa zavrsecima
- plasticnih platformi(lijeva i desna)
- pramčana inox ograda F30 s plastičnim špirunom
- odljeva vode iz kokpita (komada 4)
- obloga bocnica u kabini i plafona u kabini i nadkabini
- i 4 inox bitve.

Cijena bazne verzije je 132.126,00 kuna s PDV-om.

Na to dodaj samo osnovno da bi zaplovio:
-najjeftiniji mehanički kormilarski sistem za motore preko 100ks cca 2000,00 kn
-najjeftiniji pošteni plastični rezervar 1000,00
-sistem za dovod goriva sa separatorom 1500,00
-Prosječni motor 130-150 ks 100000,00
-trošarina sa PDV-om 18300,00

Pa doša si opet jako blizu cijene većih brodi sa dizelom......................

Dome, trošarina na plovila se ne uračunava u poreznu osnovicu za PDV. Posebni porez, u ovom slučaju (do 8 metara i 150 ks) iznosi 15.000 kuna. Kupiš brod, bez motora, kupiš posebno motor. Nitko ti ne zaračunava trošarinu. Prije registracije, odeš u nadležnu carinarnicu prema mjestu prebivališta, ona ti rješenjem obračuna trošarinu, 15.000 kuna.

Kod automobila je drugačije, gdje posebni potez ulazi u osnovicu za obračun PDV-a.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Nino » 11. 03. 2009. (12:56)

Brod je lip i nije preskup. Neka šta više domaće brodogradnje, neka konkurencije; ako ništa drugo imat ćemo bar pozitivan pomak u kvaliteti a ne da kupujemo poluproizvode na kojima triba otegnit jaja da bi ga doveli u stanje da ga moreš uopće počet radit.
Za Leidi bi više volija unutrašnji diesel i (neko je to već prije i spomenija) klasični stari jarbolet na križ a ne ovi "radar bar".
Nadan se samo da je kvalitetno napravljen i da ćemo uskoro dobit i neke utiske iz prve ruke od kolega forumaša.
KUPUJMO HRVATSKO!
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la primorac » 11. 03. 2009. (13:32)

Gašo, ne znam odakle ti cijena 1500€ za tonu plastike? Naime, kvalitetnija plastika je cca 3€/kg i to na bačve...

Nini, ne beri brigu za kvalitetu "Leidi" brodova, pa tako ni za ovaj novi uradak. Još se nitko nije požalio. Uopće na istarsku brodogradnju malih brodica.
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la Nino » 11. 03. 2009. (13:40)

Uz dužno poštovanje, za mene je to sve Hrvatska brodogradnja :thumbup:
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la primorac » 11. 03. 2009. (13:59)

Nino je napisao/la:Uz dužno poštovanje, za mene je to sve Hrvatska brodogradnja :thumbup:

Je sve hrvatska brodogradnja, ali su materijali uvozni, različitih kvaliteta. I Mlaka šport je hrvatska brodogradnja, pa malo pitaj ljude koji ih imaju, o kvaliteti gel-coata i same plastike, o tvrdoći, kvaliteti inoxa.... I još ponekih...
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la Nino » 11. 03. 2009. (14:22)

Ma slažen se ja sa tobon ne 100% nego 1000%.
Sve šta želin reć je da je konkurencija zdrava i vodi samo boljitku za nas kupce.
Sad imamo izbora i kome ta Mlaka ne paše neće je uzet pa će i ta mlaka nakon nekog vrimena učinit nešto bolje ili će ključ u bravu. Drago mi je da su "prošla vrimena" prošla. Sad ti moreš za svoje novce birat šta ćeš uzet. Očeš li neki XY za 6000E pa sam radit ili češ Pičuljana ili sl za 100000E+.
Sad vozin Hrvatsko i kad buden minja (ako Bog dragi da) opet će bit hrvatsko, pa neka je gelcoat američki ili koji drugi. Naše su ruke!
Nadan se samo da si svatija šta san tija reć. I viruj mi, želin Leidi uspjeh kakav i ona sama sebi želi.
Već san reka i ponavljan, meni je (a o ukusima se ne raspravlja) Leidi lip brod i stvarno se nadan da je kvalitetna i da će uspit. Sretno joj.
Jebate, jagodice su me zabolilie od tipkanja na ovoj tastaturi. Triban kupit novu!
Piscare necesare est
Nino
Member

PostPostao/la Gaso » 11. 03. 2009. (14:27)

Primorac, ja sam platio kad sam plastificirao 3€/kg plastika pakiranje 20kg, mata 400g 2.4€/kg, ali to sam kupio kao fizična osoba i cjena je sa PDV-om.
Predpostavljao, sam da ovi brodograditelji imaju posebno cjeno i rabat. Brat mi radi u autoindustriji i u toj tvornici rade plastične djelove za večino njemačkih proizvađača automobila, pa sam predpostavljao, da imaju ti proizvađači brodova slično cjeno za Poliester ko ovi u tim tvornicama.
Htio sam kazat da proizvađaču treba jednako vremena za ulit trup od 6m ili 7m.

Razlika u izradi kita broda od 6m ili 7m nije velika. Dok ima kod ostalih sitnica, recimo montaža vinča, još puno dodatnih komplikacija, pa se nesmije gledat samo cjeno samog vinča, ma ni ona nije mala.....
Na tom brodu ima električarskih radova za 1000€, ako je opremljen kao ovaj na sajmu.

Jedno je imat na brodu, akumulator, i ploču sa 6 prekidača, navigacijska svjetla i komandna ploča motora, te 1 kaljužna pumpa.
A drugo malo kompleksnija instalacija, a ako se koriste kvalitetniji materiali, pokositreni kabeli i kvalitetne ostale stvari, brzo ide po €.
Pa kad pogledaš neko narmalno LED svijetlo več ode 80€. Zato ima u oglasima npr. Graše za 50k€, a ima isto i za 65k€.

Nesmije se uspoređivati opremljene brodove i one koji su špartanski opremljeni. A još uvijek potoje opcija, kit pa neki polovni motor, itd...., pa sami sve uradimo i uštedi se nešto, pa se na kraju može imat neki solidan brod.

Ovako na prvi pogled ako ima L600 2t, rekao bi da treba bit jako građen.

A normalno da ima dosta polovnih brodova za tu sumu, ali tu pričamo dali je ovaj L600 skup ili nije, ja mislim da je cjena normalna i konkurentna ako pogledam strano i domaču konkurenciju, , a i trg če sa vremenom pokazat svoje.
Zadnja izmjena: Gaso; 11. 03. 2009. (14:38); ukupno mijenjano 2 put/a.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la gof1 » 11. 03. 2009. (14:35)

Nino je napisao/la:Jebate, jagodice su me zabolilie od tipkanja na ovoj tastaturi. Triban kupit novu!

Nije do tipkovnice,jel ti sad jasno što neko piše u rukavicama :mrgreen: :mrgreen: :D ;)
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la gof1 » 11. 03. 2009. (14:54)

Meni se brod vizuelno sviđa mada mislim da za ovakav koncept je bolje riješenje unutarnji motor nekih 40-ak konja sa normalnom potrošnjom i mislim da bi našao puno više kupaca koji su svakodnevno na moru..Cijena?Po meni velika za brod ovih gabarita,ko voli nek izvoli.Bilo bi dobro da se Tomi javi sa jednim objektivnim izvješćem,ali izgleda da je preokupiran brodom..
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la Gaso » 11. 03. 2009. (15:00)

gof1, slažem se sa tobom, mislim da bi sa unutarnjim motorom od 40-ak konja bilo više potencialnih kupaca, izbjegneš trošarinu.
Ako bi ja bio vlastnik ove obrti odmah bi razmišljao u tom smjeru.

Cjena je velika, samo neznam koji novi brod sa sličnom opremom da bi bio puno jeftiniji, znači motor 130-150ks, sa punom opremom.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la DAMIR » 11. 03. 2009. (15:49)

Ja bi isto rađe Leidi sa nekm kvalitetnim dizelašem do 50-ak KS. Nisam staromodan, ali sigurniji sam s dizelašem nego s benzincem na moru.
DAMIR

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.