Postao/la el passo » 27. 05. 2013. (10:07)
Ono za šperu sam krivo skužio, mislio sam da se radi o podnom dijelu. Po slikama je očigledno da nema špere na podu nego je koverta zaljepljena za podna ojačanja sa kitom od talka i smole ( ono tvrdo što neznaš šta je ). To možeš izbiti sa čekićem i oštrim dijetlom ili odvijačem a sa krme skini brusilicom.Podni dio zareži brusilicom od gore da ti lakše puca. Ne brini ako odvališ površinski dio laminata. Poslje ga pobrusiš..da poravnaš isprekidane niti mate i po potrebi prekrij jednim slojem plastike...Makar najvjerojatnije neće trebati ništa osim laganog brušenja.
Uputno je provjeriti stanje poprečnih ojačanja kad si već otvarao trup. Zareži ih sa brisilicom od gore pa ako je u redu zaplastificiraj otvor.
Na krmu stavi šperu debljine koja je bila prije, i onda uplastificiraj da 4-5 slojeva...samo pazi da ne pretjeraš sa debljinom pa da ti nadgrađe ne paše kad ga vraćaš unutra. Obavezno uhvati i cca 10 cm po pregibima i dijelu di nije bilo špere gdje možeš staviti i više slojeva. Vraćanje špere je dosta škakljiv posao pa pazi da ti između nje i krmenog dijela ne ostane zraka.
Toliko od mene, ako mi ne vjeruješ već će ti neko drugi podijeliti savjete pa se drži njih, a ovaj sam post napisao samo da te nebi bunio onaj prethodni koji se odnosi na podni dio
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam