Grašo 23 vs Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Grašo 23 vs Betina 700

PostPostao/la josme » 31. 12. 2012. (08:42)

Kapo je napisao/la:
josme je napisao/la:Kad okrećeš "pod ručnom" mogao bi se malo poškropiti... : Laughing3...

Vjerovatno neka "narodna" izreka....koju ni uz najbolju volju ne mogu niti skuzit a niti dovesti u kontekst ??!! :?:
Jesam li propustio stogod ?
Pomagaj....

Nekada smo se sa autima zaletavali pa povukli ručnu i tako se okrenuli u mjestu...uz dosta prašine..... :D :wave:
djigo je napisao/la:E moj Mario odose ovi u krcevinu kao uvjek mislim da je suvisno postavljat pitane drugima jer svak ima svoje snove pa misli da je to prihvatljivo i drugima.Ti znas najbolje sto bi htio, ako se dvoumis izmedju ta dva broda pokusaj napraviti testnu voznju sa nekim ko ima te brodove pa vidi koji ti vise odgovara.

Vidiš djigo...čovjek pita za usporedbu dva broda o odmah se dodaju još koji brod pa usput i preinake...takav ti je ovo forum...
btw..Ja bi uzeo Grašu jer mi je priastao srcu a Betinu nisam imao priliku isprobati a i ona mi se jako sviđa(izgledom)..nažalost neznam ništa više o njoj...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la kvarnerić » 31. 12. 2012. (09:46)

Fjaka 800 za te novce da kupujem.
Bio na B700 i G23 samo na sajmu i nekako puno više mi se sviđa G23 a i kašun u kokpitu mi nije po volji.
Puno sreće u ovim ljepim mukama.
kvarnerić
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bavaria 36 Cruiser

PostPostao/la Kapo » 31. 12. 2012. (09:57)

josme je napisao/la:
Kapo je napisao/la:
josme je napisao/la:Kad okrećeš "pod ručnom" mogao bi se malo poškropiti... : Laughing3...

Vjerovatno neka "narodna" izreka....koju ni uz najbolju volju ne mogu niti skuzit a niti dovesti u kontekst ??!! :?:
Pomagaj....

Nekada smo se sa autima zaletavali pa povukli ručnu i tako se okrenuli u mjestu...uz dosta prašine..... :D :wave:

Da....i....? :?: Jos uvijek ne vidim poveznicu sa krmenim vratima i stabilitetom.... :?:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la erni » 31. 12. 2012. (10:09)

Kapo je napisao/la:
kalafat je napisao/la:nema sanse da ce iti jedan proizvodac radit ta vrata prema platformi, jer ako ih napravi nece dobit niti jednu svjedozbu registra, bilo je ljudi koji su imali ideju sa tim vratima na betinama al Bobi ni čut, jednostavno stabilitet visina nadvođa i jos neke stvari ne dozvoljavaju to.

Nisam strucnjak za stabilitet ali ne vidim bas vezu krmenih vrata sa stabilitetom plovila.Mozda grijesim pa molim da me strucniji isprave ako nisam u pravu. Ako vec nesto i narusavaju u proracunu cvrstoce ne vidim razloga zasto se krmeno zrcalo ne bi moglo dodatno ojacati da podnese vrata od 50 cm za izlaz na platformu. Naravno,to dodatno poskupljuje cijelu pricu proizvodnje i vjerovatno zahtijeva dodatno certificiranje pa mozda ili cak vrlo vjerovatno u tom grmu lezi zeko.

Visina nadvoda se smanjuje za 50 cm u tom slucaju... a visina nadvoda je jedan od parametara za utvrdivanje stabiliteta, sto mogu posvjedociti mnogi brodovi sa vratima na krmi koji su sa dna gledali povrsinu
erni
Member

Tip plovila: Elan 45 impression

PostPostao/la plavnik » 31. 12. 2012. (10:18)

Mozda sam malo subjektivan, ali G23 mi je vizualno puno ljepsi. Maritimno za klasu bolji od Betine, isto kao G20 prema B600. Provjereno!

Na provi G23 se mozes bez problema suncat, sta je super stvar po ljeti :thumbup:

Naravno da su Furia i Š800 puno bolji brodovi, ali i puno vise kostaju.

Ako imas u planu uzet novog, idi na kupnju kita, pa polako dodaj opremu. Lakse je gradit kucu iz temelja (ako imas svoj teren), nego kupit novu i odmah kesirat cijeli iznos.

Javi se Dimulusu ako vec nije prodao kit nakon odustajanja...

Imas i par dobrih na Njuskalu kojima se sigurno jos da skinut cijena.

Bilo kako bilo moj glas ide G23 :thumbup:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la legi » 31. 12. 2012. (10:49)

Plavnik ča ti svog grašu prodaješ :?:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la mario » 31. 12. 2012. (11:30)

plavnik je napisao/la:Mozda sam malo subjektivan, ali G23 mi je vizualno puno ljepsi. Maritimno za klasu bolji od Betine, isto kao G20 prema B600. Provjereno!

Na provi G23 se mozes bez problema suncat, sta je super stvar po ljeti :thumbup:

Naravno da su Furia i Š800 puno bolji brodovi, ali i puno vise kostaju.

Ako imas u planu uzet novog, idi na kupnju kita, pa polako dodaj opremu. Lakse je gradit kucu iz temelja (ako imas svoj teren), nego kupit novu i odmah kesirat cijeli iznos.

Javi se Dimulusu ako vec nije prodao kit nakon odustajanja...

Imas i par dobrih na Njuskalu kojima se sigurno jos da skinut cijena.

Bilo kako bilo moj glas ide G23 :thumbup:

I meni je nekako G23 više prirastao srcu i iako ga nisam probao na moru čini mi se onako po izgledu podvodnog dijela trupa da je maritimno bolji u odnosu na Betinu. Betina je mislim malo komodnija u kabini, ali kašun na krmi je nedostatak. Prodaje se jedan G23 s Yanamarom 125 KS (400rh) i full opremom. Koje putne brzne se mogu očekivati s tim motorom kada su napr. puni rezervari i dva čovjeka na brodu.
Što se tiče Dimulusa poslao sam poruku na pp prije koji dan.

Dimulus javi se!
(P)loviti se mora!
mario
New Entry

Tip plovila: Antares 8s Nanni 200

PostPostao/la josme » 31. 12. 2012. (12:17)

Kapo je napisao/la:
josme je napisao/la:
Kapo je napisao/la:

Pomagaj....

Da....i....? :?: Jos uvijek ne vidim poveznicu sa krmenim vratima i stabilitetom.... :?:

Pročitaj ponovo cijeli taj post i spoji sa smajlićima pa ćeš "možda" naći poveznicu...
Evo ti još jedna........(isto nema poveznicu)
...zašto Albanci guraju podmornicu?????
... da je upale.....
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Kapo » 31. 12. 2012. (13:26)

erni je napisao/la:Visina nadvoda se smanjuje za 50 cm u tom slucaju... a visina nadvoda je jedan od parametara za utvrdivanje stabiliteta, sto mogu posvjedociti mnogi brodovi sa vratima na krmi koji su sa dna gledali povrsinu

Evo npr. moja Adrija ima krmena vrata (i nisam bas cuo da se koja potopila zbog toga),ispod vrata sa obe strane ima velike drenazne otvore i sve sto udje unutar kokpita (voda,more,kisa...) izlazi van slobodnim padom (takva je konstrukcija kokpita da ima mali pad prema krmi). Znam da se mozda ta dva broda ne mogu usporedjivati,ali ne vidim nakog valjanog razloga zasto se to i na Grasi ne bi moglo izvesti. Nije to bas tako malo plovilo da bi mu vrata na krmi (koja uostalom ni ne moraju biti skroz do pajola,nego moze cak i ostati prag od npr 10-15-ak cm,a da se dobije ista funkcionalnost) shebala koncepciju stabiliteta. Barem nisam dobio takav dojam boraveci na njemu.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bronzin » 31. 12. 2012. (14:04)

Grašo ima tako plitak kokpit da stvarno ne vidim razloga za pilati brod radi malo podizanja noge kod prelaženja na platformu.
Bdw. meni tako plitak kokpit izaziva osječaj nesigurnosti, pogotovo na brzini od npr 17-18 nm... ali to je isključivo subjektivan dojam i možda nema veze sa stvarnom (ne)sigurnošču. Ja bi rađe dublji kokpit pa neka i kašuna.
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la kalafat » 31. 12. 2012. (14:08)

Kapo je napisao/la:
erni je napisao/la:Visina nadvoda se smanjuje za 50 cm u tom slucaju... a visina nadvoda je jedan od parametara za utvrdivanje stabiliteta, sto mogu posvjedociti mnogi brodovi sa vratima na krmi koji su sa dna gledali povrsinu

Evo npr. moja Adrija ima krmena vrata (i nisam bas cuo da se koja potopila zbog toga),ispod vrata sa obe strane ima velike drenazne otvore i sve sto udje unutar kokpita (voda,more,kisa...) izlazi van slobodnim padom (takva je konstrukcija kokpita da ima mali pad prema krmi). Znam da se mozda ta dva broda ne mogu usporedjivati,ali ne vidim nakog valjanog razloga zasto se to i na Grasi ne bi moglo izvesti. Nije to bas tako malo plovilo da bi mu vrata na krmi (koja uostalom ni ne moraju biti skroz do pajola,nego moze cak i ostati prag od npr 10-15-ak cm,a da se dobije ista funkcionalnost) shebala koncepciju stabiliteta. Barem nisam dobio takav dojam boraveci na njemu.

usporedi dimezije tvoje adrie i ova dva broda plus sve ostale podatke koje proizvođac ne daje a mozes ih dobit u registru brodova pa ces vidit zasto je normalno da adria moze imat zadnja vrata a ovi ne mogu.
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la plavnik » 31. 12. 2012. (14:19)

legi je napisao/la:Plavnik ča ti svog grašu prodaješ :?:

Od kud ti to?

Prodaje se jedan u PN, al to prodaje Baja sa foruma.

Stariji model sa Yanmarom 125 KS.
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la plavnik » 31. 12. 2012. (14:31)

bronzin je napisao/la:Grašo ima tako plitak kokpit da stvarno ne vidim razloga za pilati brod radi malo podizanja noge kod prelaženja na platformu.
Bdw. meni tako plitak kokpit izaziva osječaj nesigurnosti, pogotovo na brzini od npr 17-18 nm... ali to je isključivo subjektivan dojam i možda nema veze sa stvarnom (ne)sigurnošču. Ja bi rađe dublji kokpit pa neka i kašuna.

Plitak je ako gledas sa unutarnje strane dok stojis, ali je dovoljno visok bocno s vanjske strane. Naravno to i sam znas, ali maritimno to daje sigurnost.

Stavi se visi rukohvat bocno. Ionako se na to hvata bimini ili hard top.

I meni je bolje kako je na G20, ali zato na G23 moze par ljudi spavat u kokpitu.

Istina B700 mi je bolja u kabini, osobito skipersko mjesto, ali prova na kojoj se par osoba moze suncat, isto tako i kokpit di mozes lezaljke stavit... Meni presudne stvari!

Preko ljeta sam svaki dan odlazio na kupanje sa mojim G20 i sa svojih 184 cm visine bez problema mogu uzivat u suncevim zrakama na provi :thumbup: A kod G23 je to jos puno komotnije.
plavnik
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 31. 12. 2012. (15:08)

plavnik je napisao/la:
legi je napisao/la:Plavnik ča ti svog grašu prodaješ :?:

Od kud ti to?

Prodaje se jedan u PN, al to prodaje Baja sa foruma.

Stariji model sa Yanmarom 125 KS.
taj san vidio na njuškalu mislio san da je tvoj,uživaj :wave:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la SEA » 31. 12. 2012. (15:39)

[/quote]
I meni je nekako G23 više prirastao srcu i iako ga nisam probao na moru čini mi se onako po izgledu podvodnog dijela trupa da je maritimno bolji u odnosu na Betinu. Betina je mislim malo komodnija u kabini, ali kašun na krmi je nedostatak. Prodaje se jedan G23 s Yanamarom 125 KS (400rh) i full opremom. Koje putne brzne se mogu očekivati s tim motorom kada su napr. puni rezervari i dva čovjeka na brodu.[/quote]

Mario

taj G23 sa 2l Yanamarom 125 KS je motoric s malim plucima za taj brod(savjetujem model s jacim motorom od kojega neces koristit maximum)
B700 kasun ti ne smeta toliko koliko sad zamisljas u stvarnosti nije los
Graso puno bolj lezi na valu to si i sam primjetio

Plavnik na provi B700 mozes se bez problema suncat i plesat po njoj ako treba

ucini dobar dir s oba broda i vidi ;)
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], som i 7 gostiju.