lupis je napisao/la:tomsic davor je napisao/la:Sta zaj......covjek vam fino objasnjava...neke od nas interesuju ovi brodovi...
Imate temu maestral 700 za pisanje praznih postova...
u temi o M700 svako spominjanje brzine je oftopičarenje....
stvarno bih volio vidjet jednadžbu po kojoj je krama starra 30 godina s slabijim motorom brža od novog broda s jačim motorom...,a da su pritom oba broda istih ili barem sličnih karakteristika trupa i dužine..,ja mislim da zajc leži u grmu skupa s vlasnikom starog žanoa,a u drugom grmu nema nikoga...
bilo bi lipo da nam začetnik tog teorema da konkretne podatke tipa taj i taj brod iz te i te godine s tim motorom ide toliko,a onaj drugi,iz te i te godine,s tim motorom ide toliko...,najprije se tvrdi da je motor novog broda jači a sad možemo pročitat da je možda motor i slabiji....![]()
Esteou 730 sa perkinson 80ks ide 15.5 kt na 2800 o/min.(tako je bar napisa covik nekoliko postova prije) a ja se vozin u antaresu 620 znaci metar kraci brod sa volvon 105 ks i max ide 14-15.
U medjuvremenu smo doznali da je motor lagano partija tako da je to zbog toga vjerojatno, što nisan zna ni ja, ni sadasnji vlasnik, i zbog toga mi je ta dilema bila, jel ti sad jasnije?