chomli je napisao/la:bobipu aj napiši malo više o svom brodu ako nije problem. Kakav je tvoj dojam na iskoristivost prostora, brzina, stabilnost etc...
Evo ovako,o stabilnosti ne moram pričat bar šta se mene tiče jer sam zadovoljan! Šta se tiče iskoristivost prostora ja sam je kupija u golom kitu,bez ničeg ( niti pregrade kabine i nadkabine )sve sam radio sam po svom guštu. Nisam htio nikakve pregrade stavljat jer se gubi prostor,uspio sam napravit prostor za wc širine 68 cm koji još nije montiran,možda ove zime! Ležaj je 205 cm šta je meni dovoljno! Spremista su naravno ispod ležajai za sada u elementu kuhinje,isti još treba opremit sudoperom i vodom a kuhalo mi se cini da nece u barku jer sve je ok dok se kuha neka pašta ali neko friganje ili slično ne dolazi u obzir zbog mirisa,triba tu spavat kasnije!Za kuhanje se koristi plinska boca od 2.5kg i na nju montiran plamenik za koji još triban napravit mali okvir od inoxa da ne prsa naokolo i da ga štiti od vjetra dok se kuha vani! Neki spominju skalinu za u kabinu kao problem ali takav skalin imaju sve barke te veličine sa samopraznečim kokpitom a to sam ja riješio tako da sam napravio još jedan između i dobio još dva mala spremišta! Nemam pregrade na nadkabini ili nekakva vrata nego tendu koja se zarola i imam svu širinu barke iskoristivu a po liti kad je teplo to se pokazalo kao odličan posao jer materijal diše i ne zagrije se previše a kad dignem tendu se odmah prozrači! Sad o brzini pričat sa 40ks se nema baš puno šta reč,kad je čista i ja sam na barki 8.5- 9 na 3600,na 2.600 = 6-6.5, 2.800=7-7.5 ! Ovu zimu imam par intervencija,podizanje osovine i propele naravno jer je sad manja propela nego u startu za 2 cola,ravnanje zuba na spojleru i izrada brkova jer se voda previše diže i vuče uz barku ! Samo triba odlučit dali napravit samo prvu trečinu barke ili sve do krmenog spojlera!

Večeras stavin još koju sliku ko rivan!