Fishfinder i lignje?

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Fishfinder i lignje?

PostPostao/la David93 » 01. 04. 2012. (15:36)

Ja imam Garmin echo 500c i zahvaljujući njemu sam ovu zimu digo jako puno liganja.
Samo se vozikam vamo namo ko lud i kad nađem maču samo bacim i dižem,nema večeg gušta od tog kad te svi gledaju kako loviš jednu za drugom a oni niš :lol:
Mani je trebalo jedno dva tijedna da počnem kužit šta je šta,ja podijelim ekran na pola,na jednu stranu zoom a druga normalno i osijetljivost 88%(meni tako najbolje paše).
Neki kažu da su te mrlje ribice koje su uvijek u blizini lignje(valjda se lignje hrane njima) a neki kažu da su to baš lignje.Niti nije važno šta je,glavno da se lovi. :thumbup:
David93
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara

PostPostao/la Andrej6 » 09. 04. 2012. (09:14)

Pozdrav . Imam garmin 720 s , navigacija in ff. Fishfinder radi super i možeš videti svako lignju u moru. :thumbup:
Andrej6
New Entry

Tip plovila: Quicksilver 640 weekend Verado 135

PostPostao/la fishbone » 09. 04. 2012. (17:03)

Andrej6 je napisao/la:Pozdrav . Imam garmin 720 s , navigacija in ff. Fishfinder radi super i možeš videti svako lignju u moru. :thumbup:

imas screenshot?
fishbone
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Piculjan 720ng, Yanmar 240

PostPostao/la Andrej6 » 09. 04. 2012. (19:55)

Ako bude vreme i ima lignje ti jo mogu napravit u subotu ili nedelju.
Andrej6
New Entry

PostPostao/la sasa ri » 09. 04. 2012. (20:35)

evo tu se dobro vidi, problem je što ne pokazuje točno muške i ženske ( crni bi tebali biti lignji a bijelo lignje)
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Maestral se voli od malih nogu.
sasa ri
Member

Tip plovila: Maestral 710 Lombardini 60 ks

PostPostao/la Andrej6 » 09. 04. 2012. (21:33)

:D :D
Ta je dobra! Ipak na mojemu ne upotrebljivam slikovnega prikaza , upotrebljivam grafični prikaz u bojima. Od tu se jasno vidi ili je ligna ili riba. Kad prodemo sa panulom na ligne i sonder pokaze 2ili 3 lignje jih i toliko imamo na rapalah. Moram pa opozoriti da je dno mora u Tržaškom zaljivu potpuno drugčije nego u hrvatskoj. Lignje lovim na dubinama od 10pa do 18 metara. Lovi se jih vrlo dobro.
:wave:
Andrej6
New Entry

PostPostao/la fishbone » 10. 04. 2012. (16:51)

Andrej6 je napisao/la::D :D
Ipak na mojemu ne upotrebljivam slikovnega prikaza , upotrebljivam grafični prikaz u bojima.

ja ipak imam slikovni prikaz.. lignje najvise vole betonski blok koji opterecuje kabel: :mrgreen:

slika
fishbone
Old Senior Member

Tip plovila: Piculjan 720ng, Yanmar 240

PostPostao/la bluefinbgf » 10. 09. 2012. (08:35)

Ova klapa bi ti nasla lignje za cas.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=i_vC2eqWpP0

Sonderi dovoljno jaki da ih odma i pofrigaju :lol:
Chum and they will come...
bluefinbgf
Senior Member

PostPostao/la valko » 30. 09. 2012. (22:02)

Evo malo da se i ja uključin u ovu raspravu. Iman HDS 7 i prije dvi ure napravija san pokus da vidin kako vidi lignju. Nadija san krepanu lignju (malo ranije uhvaćenu) na udice i spušta ispod broda. Uspija je vidit ali je taj odraz tako slab, da ja nisan zna da je to baš moja lignja (jer je ispod nje bilo poveće olovo koje se dobro vidilo i po kretanju kako san je povlačija) ne bi nikad moga reć da je baš to lignja. Naime, na ekranu postoji još mali milijun takvih odraza od tko zna čega sve ne. Uglavnom, moj zaključak je da se lignja praktički ne vidi odnosno nemoguće je razlikovati od šumova na ekranu. Svaka, pa i najmanja ribica vidi se 10 puta bolje. Ako povećan gain dobit ću samo još više šumova, a ako ga smanjin neću dobit ništa. Inače, peškafonde (koji su 5 puta manji) na istoj dubini vidin sasvim dobro, a oni su veliki kao dosta mala ribica. Virujen da vi koji tvrdite da vidite lignje ustvari vidite ribice na koje lignje dođu. Ne budi vam teško pa probajte ovaj eksperiment sa spuštanjem lignje ispod broda pa javite rezultate! A, možda vam se usput dogodi i šta se meni dogodilo. Dok san spušta i diza lignju od nekih 25 dkg nešto je odjedanput par puta trznilo jako i pa, pa lignja. :wave:
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares Patrol 690

PostPostao/la Kapo » 01. 10. 2012. (07:20)

valko je napisao/la:Evo malo da se i ja uključin u ovu raspravu. Iman HDS 7 i prije dvi ure napravija san pokus da vidin kako vidi lignju. Nadija san krepanu lignju (malo ranije uhvaćenu) na udice i spušta ispod broda. Uspija je vidit ali je taj odraz tako slab, da ja nisan zna da je to baš moja lignja (jer je ispod nje bilo poveće olovo koje se dobro vidilo i po kretanju kako san je povlačija) ne bi nikad moga reć da je baš to lignja. Naime, na ekranu postoji još mali milijun takvih odraza od tko zna čega sve ne. Uglavnom, moj zaključak je da se lignja praktički ne vidi odnosno nemoguće je razlikovati od šumova na ekranu. Svaka, pa i najmanja ribica vidi se 10 puta bolje. Ako povećan gain dobit ću samo još više šumova, a ako ga smanjin neću dobit ništa. Inače, peškafonde (koji su 5 puta manji) na istoj dubini vidin sasvim dobro, a oni su veliki kao dosta mala ribica. Virujen da vi koji tvrdite da vidite lignje ustvari vidite ribice na koje lignje dođu. Ne budi vam teško pa probajte ovaj eksperiment sa spuštanjem lignje ispod broda pa javite rezultate! A, možda vam se usput dogodi i šta se meni dogodilo. Dok san spušta i diza lignju od nekih 25 dkg nešto je odjedanput par puta trznilo jako i pa, pa lignja. :wave:

Ajmo ekipa....da cujemo rezultate pokusa :?:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Inshoma » 01. 10. 2012. (09:06)

Probao sam još prije dvije godine na kodenu i sondom od 600W i nisam je vidio. Tako da baš i ne vjerujem da netko može biti siguran da su to BAŠ lignje ispod barke.
Inshoma
Member

GARMIN GPS map 421 s

PostPostao/la zvane » 01. 10. 2012. (09:42)

Dali možda netko ima ovakav uređaj? Zanima me kako podesiti sonder da čita lignju? Neki tvrde da očitava samo da treba znat podesit..
zvane
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka 5.90 motor Perkins 30ks

PostPostao/la lupis » 01. 10. 2012. (09:54)

lignje možete vidjet pomoću sondera ali samo u vašim glavama...,ono što ekran sondera pokaže su podaci koje je u glavi potrebno pretvorit u nešto drugo...,daleko od toga da su to maštarije..
sonder treba "znat" čitat,a ne samo gledat u njega..,tik,tik...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la marin » 01. 10. 2012. (13:59)

lupis je napisao/la:lignje možete vidjet pomoću sondera ali samo u vašim glavama...,ono što ekran sondera pokaže su podaci koje je u glavi potrebno pretvorit u nešto drugo...,daleko od toga da su to maštarije..
sonder treba "znat" čitat,a ne samo gledat u njega..,tik,tik...

da si još spomenija srednješkolsku matematiku, mislija bi da je ovo labrax pisa
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la Kapo » 01. 10. 2012. (14:29)

Saptac lignjama.... :mrgreen:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.