garmin FF140

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

garmin FF140

PostPostao/la DELFIN » 13. 10. 2008. (19:16)

šta kažete na ovaj sonder? meni ne treba neki extra dobar, bitno da ne zahebava i da čita dubinu, konfiguraciju dna, temp i brzinu...

http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=174

ima neki bolji za cijenu do 1200 kn?

hvala!
DELFIN
New Entry

Re: garmin FF140

PostPostao/la nikoM » 14. 10. 2008. (15:18)

Za dubinu dobar,konfiguracija terena donekle dobra,oznake za ribe loše,sve ostalo OK.
Imam ga na brodu 2 godine i ja sam zadovoljan,jedino što moj ne mjeri brzinu.
nikoM
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la Gaso » 14. 10. 2008. (16:35)

Imao sam ja onaj senzor za brzinu nekad, ali kod sporih brzina fali za 100%, temperature na novoj sondi nemam i u stvari ne treba mi, pogledaš na teletekst stranice pa od prilike znaš za temperaturu, bezveze imati i senzor temperature.
Možda razmisli o kojem polovnem crnobjelom FF/GPS, ljudi vole imat sve u bojama, pa se nađe ko, koji prodaje stari crnobjeli. Tako dobiješ i normalan brzinomjer, meni je jako bitno imat brzinomjer, pa imam zato GPS samo zbog toga.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la DELFIN » 14. 10. 2008. (19:26)

nikoM je napisao/la:Za dubinu dobar,konfiguracija terena donekle dobra,oznake za ribe loše,sve ostalo OK.
Imam ga na brodu 2 godine i ja sam zadovoljan,jedino što moj ne mjeri brzinu.

nikoM, šta misliš pod tim "oznake za ribe loše"? da li da ne čita razliku u veličini ribe, ne čita precizno ribu, ili da čita štošta pod morem kao ribu(npr. alge ili neko smeče)

inače, malo sam se razmišljao i zapeo mi za oko isto garminov sonder, ali u boji

http://www.navigo-sistem.hr/usporedba

sad me zanima, da li je boja samo da bi bilo zanimljivije, skuplje i "fancy" ili ima nekog značaja? vidim da ovaj ima manju pixelažu zbog toga što je u boji. da li mi je bolje da uzmem jači po pixselima ili onaj u boji? po meni bolje da ima više pixela!

hvala, pozdrav!
DELFIN
New Entry

PostPostao/la nikoM » 14. 10. 2008. (20:24)

Krivo sam se izrazio,ne pokazuje veličinu ribe točno.
Meni u principu i treba samo dubina sve ostalo mi je nevažno.
Što se tiče sondera u boji,dobro si se izrazio to je samo skuplje i "fancy" ali tko voli nek izvoli.
nikoM
Member

Tip plovila: Istranka-T-10

PostPostao/la Gaso » 14. 10. 2008. (22:11)

Ne možem vidjeti tvoj link, pa neznam o kojem modelu pričaš, ja ti imam garmin 250 u bojama, baš ih ima puno 4(bjela, crvena, žuta, plava) a pokazuje isto ko obični model 250. Znači ako ima samo umjesto 4 sive nianse 4 boje, to je potpuno bezveze i bačen novac, i ja sam mislio da je bolji od onog crno-bjelog modela, pa sam tako bacio novac. Dobro se je raspitati i o samom displayu, kako se vidi na suncu, pošto ja kod ovog FF 250C na suncu baš ništa ne vidim, a pored(5cm) imam crnobjeli GPS Garmin 178 i vidim sve bez problema i na suncu.
Ostavi se boja, bolje reskirati malo više para za FF/GPS.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la DELFIN » 04. 11. 2008. (22:26)

evo, ja sam kupio dotični ff140 pa da javim dojmove.

sveukupno sam zadovoljan, znači opči dojam dobar! ekran se uredno vidi i na suncu, znači ne smeta mu sunce. jedino me malo muči raspoznavanje slike, tj. kakvo je dno, dal je posidonia, kamen, pjesak, ali to se da naučiti.

imam samo jednu zamjerku: sonder crta ribu, a ribe nema, tj. kad olovo ide dolje, on ga čita kao ribu(jel to normalno?)

i još jedna stvar, ne snalazim se baš oko nalaženja pozicijem tj. nađem poziciju, i usidrim se pravilno, znači, kad me zategne na sidru, da me baci na to mjesto di sam htio, ali redovno promašim škrapadu, rupu ili ono što ciljam. nisam siguran kako sonda stoji(stari i majstor su postavili jer sam bio zauzet) pa moram vidit da ne stoji slučajno za naprijed ili iza(nešto je majstor pričao o tome) pa zato fulam... a možda mi jednostavno fali prakse, jer sam bio na moru sa sonderom svega 2 puta... :roll:
DELFIN
New Entry

PostPostao/la Gaso » 04. 11. 2008. (23:40)

DELFIN je napisao/la:evo, ja sam kupio dotični ff140 pa da javim dojmove.

...imam samo jednu zamjerku: sonder crta ribu, a ribe nema, tj. kad olovo ide dolje, on ga čita kao ribu(jel to normalno?)

i još jedna stvar, ne snalazim se baš oko nalaženja pozicijem tj. nađem poziciju, i usidrim se pravilno, znači, kad me zategne na sidru, da me baci na to mjesto di sam htio, ali redovno promašim škrapadu, rupu ili ono što ciljam. nisam siguran kako sonda stoji(stari i majstor su postavili jer sam bio zauzet) pa moram vidit da ne stoji slučajno za naprijed ili iza(nešto je majstor pričao o tome) pa zato fulam... a možda mi jednostavno fali prakse, jer sam bio na moru sa sonderom svega 2 puta... :roll:

To je normalno, one ribe su bezveze.
sonder ti detektira u obliku stožaca, znači ispod broda on na dnu detektira sve u krugu sa nekim radiusom, koji ovisi od dubine. Obično ti je radij kruga R=Dubina*Tan(22.5˚), ako imaš sondu koja radi pod kutom 45˚, mislim da je tako, ali provjeri u uputama, obično je tamo objašnjeno.
Sonder če pokazati onaj objekat koji je se nalazi najpliče u ovom krugu sa tim radijem i sve što se nalazi unutar stožaca, ako se radi o kojoj manjoj rupi ili da želiš sidriti brod u njeko stjeno ispod, tu ima problema, pa je najbolje udicom provjeriti, a da če ti detektirat zubatca ili nešto blizu dna, možeš samo sanjat. Tako ti je kod svih 2D sondera, nije greška u tvom modelu. A ovo u vezi dna, meni detektira dno sa 3 različite boje, tvrdi material-grota 1, meko dno 2 (mulj, pjesak) i trava treča, ali mi se čini da ne pogodi točno u svim situacijama, tako da se baš ne zamaram puno sa tim, ako nisam siguran, puštam peškafond na dno da vidim koje posidonije ima i onda točno znam.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la T&T DENTEX » 01. 02. 2009. (12:53)

Dali je moguče na ovaj ff ili garmin 100blue montirati jaču sondu od one koja je predviđena.
Imam problem a vjerujem da nisam jedini., sonder mi ne crta konfiguraciju dna nakon brzine broda od 7nm a nakon 10 nm mi više ne crta dubinu.
Zanima me dali bi se sa jačom sondom , ako je to uopče izvedivo , moglo postiči da FF crta dubinu na brzini od 20nm.
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la Gaso » 01. 02. 2009. (13:32)

Nece ti pomoc jaca sonda, 600W je vise nego dovoljno za dubine do 200m, kako ti je montirana, ako nemas kroz trup na prednoj trecini broda, onda nema pomoci, da i ne prica u onim "odlicnim" variantama unutar trupa i drugo...., kroz trup je najbolje i to se vidi tek u takvim situacijama, recimo brzina 20NM, pa da pokazuje sve kako treba.
Imao sam ja slicnih problema sa krmenom sondom, kad sam vozio malo vecom brzinom, nestalo mi dno, sad imam isti sonder i sondu kroz trup, radi kako treba kod svih brzina pa tako i valova.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 01. 02. 2009. (23:26)

T&T DENTEX je napisao/la:Imam problem a vjerujem da nisam jedini., sonder mi ne crta konfiguraciju dna nakon brzine broda od 7nm a nakon 10 nm mi više ne crta dubinu.
Zanima me dali bi se sa jačom sondom , ako je to uopče izvedivo , moglo postiči da FF crta dubinu na brzini od 20nm.

Imam FF140 sa krmenom sondom i ima isti problem ko i tvoj preko 7knot nema slike.A, imam i ploter /sonder 298 kod kojega mi sonda uopće nije u moru nego je utopljena u siku u santini i on pokazuje dno i dubinu uredno i pri 20knot. 140 ima sondu od 200w a, 298 od 500w.Prije sam imao ploter/sonder 178 i on ima sondu snage 500w ali isto nije radila pri preko 7knot.178 mi je crkao u garanciji i u zamjenu su mi dali 298 a, kako mi je sonda bila utopljena u siku u santini nisam imao volje vaditi je pa sam nju priključio na novi 298 i na njemu radi i pri 20knot dakle nije snaga sonde presudna nego i sofisticiranost uređaja i softvera u njima.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la DAMIR » 02. 02. 2009. (14:56)

DELFIN je napisao/la:šta kažete na ovaj sonder? meni ne treba neki extra dobar, bitno da ne zahebava i da čita dubinu, konfiguraciju dna, temp i brzinu...

http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=174

ima neki bolji za cijenu do 1200 kn?

hvala!

a jesi vidija ovo?
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopic.php?f=54&t=653
DAMIR

PostPostao/la wildstar » 02. 02. 2009. (20:35)

meni je 100 blue kaziva bez problema dno i na 15 mph i to je sonda bila na nosaću na krmi.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la T&T DENTEX » 02. 02. 2009. (20:44)

A neznam što je onda ovoj , biče se pomakla pa ne beca signal pod pravim kutem.Moraču provjeriti.... :ugeek: :thumbup:
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la perinjoza » 28. 04. 2009. (07:16)

Da li je ovaj FF 140 dovoljan za rekreacijski ribolov? znači poneki parangalić, tunjica i sl.
perinjoza
Member

Sljedeća

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.