Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Damir-ri je napisao/la:jedno pitanje ovi atlantic,quick silver,harpoon i slični spadaju pod poludeplasmance ili glisere? gledal san i mery fisher 696 5,50 to je polvilo a i šestica 6,30 m ali neznan odredit kakav trup imaju pd ili glisresko?????
dadadej je napisao/la:@mala od palube
kolika je bila krstareća brzina i potrošnja? da li ste brod vadili van ili držali na vezu ?
mala od palube je napisao/la:dadadej je napisao/la:@mala od palube
kolika je bila krstareća brzina i potrošnja? da li ste brod vadili van ili držali na vezu ?
Sa Hondom 40 KS - max brzina je bila cca 25 nm , "krstareći" potrošnja cca 5-6 l , doduše ne sjećam se više točno.
Brodica je bila na vezu cijelo vrijeme, jer živimo na moru i brod koristimo kroz cijelu godinu.
Kao što pišeš, ako nisi siguran kreni od open varijante i nižim "troškovnikom". Ako ti ne paše ili je prerasteš, meni iskustvo govori da ta plovila lako i vrlo brzo nađu novog kupca i ne gube na cijeni.
Mi smo u zadnjihx godina promjenili nekoliko, ovisno o potrebi i mogućnostima ( Istranku, Bakana, Kušteru, Antares 630, Plovid, sad opet Antares
...).
Ako ti nije " priša " ne srljaj i ne brzaj sa kupnjom, to ti je najbolji savjet.
jukinjo je napisao/la:Elan 18 siguran izbor!
el passo je napisao/la:
Pd najčešće imaju kobilicu a gliseri ne. Makar ima tu i puno mješanaca kako je dimulius lijepo objasnio. Ja bi još nešto dodao, pa ko se ima ljutit nek se ljuti, gliseri klize po moru, a pd oru. Čast rijetkim iznimkama
lupis je napisao/la:el passo je napisao/la:
Pd najčešće imaju kobilicu a gliseri ne. Makar ima tu i puno mješanaca kako je dimulius lijepo objasnio. Ja bi još nešto dodao, pa ko se ima ljutit nek se ljuti, gliseri klize po moru, a pd oru. Čast rijetkim iznimkama
gliseri klize po idealnim uvjetima,a ne po moru!
Ovi duži od 10 metara klize i u ne baš idealnim uvjetima...,al ovdi se traži brod do 6 metara...,a takvi sigurno ne klize baš uvik,a sasvim sigurno ne klize oni kojima je dovoljno 50 ks za glisiranje...,takvi klize jedino onih par dana gnjile bonace koji se i nemoraju poklopit s godišnjim...,pa još dica unutra hm...
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.