Maestral 500

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Maestral 500

PostPostao/la pasjača » 16. 08. 2011. (00:01)

Pozdrav svima,
U potrazi sam za pasarom bez kabine 4-5m, izbor je pao na Grebenov "Maestral 450 ili 500" pošto su se te pasare pokazale "kao" najbolje u toj klasi.
Nabasao sam na jednu sa unutarnjim Yanmar (2QM 15) motorom,barka nema nekih oštećenja ali dosta je nekih sitnica sfušareno tako da ima prostora za uljepšavanje.
Nepoznanica je motor koji navodno radi ok ali malo teže pali kad je hladan,tako da ni njemu nebi škodilo malo osveženja.Nisam još direktno pregovarao sa vlasnikom ali cijena je oko nekih 3000 eura fiksno.
Postavit ću nekoliko fotografija pa da zajedno malo prokomentiramo,da čujem vaša iskustava sa takvim barkama,unautarnjim Yanmar motorima,možda neki prijedlog itd...itd..

Unaprijed zahvaljujem!! :)
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
pasjača
New Entry

Tip plovila: maestral 500

Re: Maestral 500

PostPostao/la bananko28 » 17. 08. 2011. (15:52)

imam ja maestrala 500 ja mislim da je 1980 godina, ako i nije čak koju godinu straiji. isti šes kao tvoja samo što moja na krmi nema ove klupe tako da na krmi ima mjesta ko na plesnom podiju! :D
Što se tiče stabilnosti i ponašanja na moru barka je vrh vrhova, kao i kvaliteta izrade, debljina plastike itd. mislim da do 5 metara ni jedna barka do sad nije bolje i kvalitetnije napravljena. jest da je stara, al ove nove nisu joj ni do koljena. gledam to po tome što je zadnjih 20 i nešto godina bila kod vlasnika koji nije baš vodio računa o njoj. znate ono, brušenje, kitanje, liječenje od osmoze itd. samo kopar i u more... Kad sam je ja kupio napravio sam remont, najviše sam se bojao osmoze. kad ono ni traga ni glasa osmozi. toliko o kvaliteti.Neznam koja bi to novija barka pretrpila. eto, mislim da ni tvoja nije ništa lošija. i cijena za koju je dobivaš je dobra,zapravo samo plačaš nju,motor dobivaš gratis. motor uopće nije bitan, kad tad češ ga morat minjat, ako šljaka kupuj barku bez razmišljanja, jer zapamti,dobra barka ne ovisi o motoru,motori se mjenjau a dobra barka uvijek ostaje dobra barka, bio u njoj torpedo ili yannmar! :thumbup:
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la ab ovo » 17. 08. 2011. (16:48)

Uglavnom se slažem sa Banankom što se tiče kvalitete barke. Cijenu ne mogu komentirati obzirom da svatko gleda svoju kesu. Ono šta ti mogu preporučiti iz vlastitog iskustva: ne planiraj izvaditi motor i staviti vanbrodski.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la bananko28 » 17. 08. 2011. (18:15)

ab ovo je napisao/la:Uglavnom se slažem sa Banankom što se tiče kvalitete barke. Cijenu ne mogu komentirati obzirom da svatko gleda svoju kesu. Ono šta ti mogu preporučiti iz vlastitog iskustva: ne planiraj izvaditi motor i staviti vanbrodski.

ja imam u njoj torpeda 9ks. ide solidnih 6 milja, ubi me sporina, ali za poć na parangaliće, obić vrše, otić na kupanje je sasvim ok. Ja uvik kažem da mi motor ne radi taka taka taka , nego đaba đaba đaba đaba, jer praktički se vozim za đabe! :D
U planu mi je ubacit nešto jače 2 cilindra, ali ne još. kesa je plitka :D penta dolazi u obzir samo kao pomoćna i za panulu.
Vozio sam ja nju jedno ljeto i na pentu, motor nije bio u njoj, ali nije to to, barka nema onu stabilnost kad nema motora, to je barka za unutarnji motor. Ako tebi nije puno dat 3000eura za nju, kupuj i ne razmišljaj jer sigurno nečeš naći ništa bolje za te pare, jer vridi svaki eurić koji daš. to stvarno nije puno za ovo što dobivaš!
Koliko je duga ovo na slici?
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la pasjača » 18. 08. 2011. (17:10)

kako misliš "Koliko je duga ovo na slici?" ako misliš na dužinu, nisam točno mjerio ali mislim da je 5 metara.
Nemam u planu vadit motor,imam tohatsu-a 5 koji mi je ostao od prošle barke ali će poslužit samo kao pomoćni.
Imao sam neke opcije stavit jači vanbrodski umjesto yanmara ali sam odustao,nije to to.Za tu cijenu ovaj se može generalno urediti i to je onda još 20 god lupetanja (đabe đabe)
Postoji li kakav dobar materijal za zvučnu izolaciju za obložit poklopac motora,ovaj sada je dosta loš pa bi pravio novog koji bi imao ravnu gornju površinu i služio mi ujedno kao stol.

hvala na odgovorima!!

pozdrav!!!
pasjača
New Entry

PostPostao/la gonič zmajeva » 18. 08. 2011. (17:27)

viewtopic.php?f=116&t=284

Ima jedna u Zenti kraj Poškovog bazena. Ka dite sam gleda čovika kako je sređuje. Lagano s puno pacijence. Miljun malih pretinaca, vratašaca,spremišta. Svaka stvar koju je napravija je u tisućinku milimetra. Čovik je partija ,a brod osta. Naj pasara na svitu.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la pasjača » 18. 08. 2011. (18:07)

ma kad takvih nema u oglasima,ako se slučajno i nađe onda je cijena papar,što je i u redu jer za tako kvalitetno sredit brod treba potrošit jako puno i novaca i vremena...nema druge nego zasukat rukave pa pomalo sređivat po svom guštu. :)
pasjača
New Entry

PostPostao/la Lando » 18. 08. 2011. (21:36)

Po meni definitivno najljepši M 500 je vezan u Puntu . Svaki put kad dođem tamo gledam ga i uživam . Ima posebno lijepo napravljenu kabinu u dva nivoa , koje za divno čudo na tako malom brodu niti malo ne strši i ne bode oči neukusom . Jasno mi je da se o ukusima ne treba raspravljati , ali ta barka je zaista posebno lijepo sređena , uređena s puno ljubavi i stila :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la bananko28 » 18. 08. 2011. (21:45)

ako budeš imao prilike pa je uslikaj. :thumbup: dal je to novi m500 ili stari?
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 22. 10. 2011. (19:59)

pasjača je napisao/la:..Imao sam neke opcije stavit jači vanbrodski umjesto yanmara ali sam odustao,nije to to...

Evo, da malo oživim ovu temu.. Neki dan sam slika brod koji je napravljen po maestralu, predviđen je za vanbrodski motor, vidio sam ga i na moru i mogu reć da nije loš, plastika i izrada djeluju ok.. Evo par slika tog sa vanbrodskim (nadam se da se vlasnik ne ljuti ;) ) i moga sa unutarnjim.. Ako ko ima koju sliku sa kabinom neka stavi..
slika
slika
slika
slika
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la pasjača » 30. 10. 2011. (09:30)

Bas mi je drago da se tema obnovila i da još ima zainteresiranih za ove male spore brodice, ma sigurno nije loša ova kombinacija sa vanbrodskim ali meni je daleko draža ta kombinacija sa unutarnjim motorom kao u tebe,ipak je to stara tradicionalna pasara sa "taka-taka" strojem.Koje je godište ova tvoja,mislim da je to noviji tip i koji ti je motor unutra? ajde ako imaš još koju sliku postavi je, da ti možda "ukradem" kakvu ideju jer sam i ja počeo rekostrukciju moje (ipak sam je kupio prije nekoliko dana) pa bi mi dobro došao kakav savjet.
Hvala
Pozdrav!!
pasjača
New Entry

PostPostao/la ceko » 30. 10. 2011. (19:33)

Je, ovo je novi tip - '99 g., iz druge ruke... Malo je šira u odnosu na prijašnje modele. Unutra je Torpedo 7 ks.. Ja san je lani svu sredio, prebojana je gore - primer i polybest (na aparat), a dno ručno sastrugano do gelcoata, matirano pa dvi ruke high protect, pa tri ruke primera i koper.. Evo par slika:

slika
slika
slika
slika
slika
slika
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la pasjača » 30. 10. 2011. (20:26)

baš lijepo i uredno izgleda,sve prilagođeno za ribarenje, odlično!! sanduk za motor vrhunski napravljen, a čemu ti služi ovaj sanduk na zadnjoj klupi?
pasjača
New Entry

PostPostao/la ceko » 30. 10. 2011. (20:58)

Za parangal, tu držim kofu da mi bude na povišeno i da imam bolji oslonac kad bacam ili dižem.
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la saša šverko » 30. 10. 2011. (21:04)

sve pohvale -idealna za večinu vrsta ribolova-ništa suvišno :clap: :clap: :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

Sljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.