humminbird fishin buddy

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

humminbird fishin buddy

PostPostao/la svihor » 22. 10. 2008. (21:02)

o ovim fishfinderima (četri modela) je pisano u otvorenom moru br. 63
znači prijenosni je i sonda je kompaktna sa ekranom nalazi se u cijevi dugoj 60-100 cm
montira se jednostavno na bilo koji dio na brodici napajanje 6komada AA baterija
Ima li itko bilo koji model i isplati li se kupiti MP cijene od 1.140 do 2.500 kn zavisno o modelu
meni bi takvo nešto odgovaralo zbog udaljenosti od broda i napajanja.
svihor
New Entry

Re: humminbird fishin buddy

PostPostao/la amater » 15. 12. 2008. (15:26)

Meni se ovo ucinilo zanimljivo, prije svega sta iman relativno mal brod i sta bi mi dobro doslo nesto sta mogu nakon ribolova odnit doma. :D Nakon ukradenog motora, bojin se ostavit bilo sta u brodu. A i montiranje sonde mi se pari da nije bas jednostavno.
bolje ulje u peti nego voda u kolinu
amater
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Glastron MX 175 / Volvo Penta 3.0GL

PostPostao/la piškera » 16. 12. 2008. (07:06)

Dobro jutro,evo moram se javiti,tj.malo komentirati kupnju sondera.Znam da ne može svak dobiti sonder iz USA,ali kad usporediš cijene,ispada teška pljačka kod nas,govorim iz svog iskustva,jer ga i ja tražim,a viruj mi da ga radije neću kupit nago ovim lopovima dati šolde.Prijatelju,najmanje su duplo jeftiniji vani,naša sam nekoliko stranica i jednostavno ne mogu virovati,zato se strpi ili nađi nekog pomorca ili iseljenika te ga nabavi iz Amerike.
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la opus » 16. 12. 2008. (08:32)

Neki dan sam gledao cijene na ebayu. Sa postarinom i ako te odere carinu i porez sto je vjerovatno, dolazis na minimalnu ustedu od 100-200 kn na 1000 kn ukupne cijene. Ako tu uracunas cinjenicu da ne vidis sto kupujes kao i moguci problemi s garancijom, nisam bas siguran u isplativost. Dok je dolar bio nisko jos nekako.
Naravno, ako netko ima neku isplativu shemu za FF, slusam.....
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la piškera » 16. 12. 2008. (09:56)

Apsolutno se slažem s tobom,ja sam mislio da ti ga neko od navedenih ljudi donese,tako da izbjebneš te dadžbine,ne,ne,ne isplati se sve plaćati,a ka šta si ti reka,za 200-300kn,nema smisla
piškera
Member

PostPostao/la amater » 16. 12. 2008. (14:33)

ma ujcu san vec posla mail, on je sad na brodu u ameriKi :lol: :lol: a na stranici od humminbirda najjeftiniji model kosta 120$= cca 630 kn. svihor kaze najjeftiniji 1140 kn sta ispada usteda od 500 kn. to pak nije mala usteda. ugrubo skoro duplo jeftinije. ;)
amater
Member

PostPostao/la piškera » 16. 12. 2008. (14:50)

znaš dobro kako idu marže u hrvata,ako nije 200%,to nije posa
piškera
Member

PostPostao/la amater » 16. 12. 2008. (15:21)

piškera je napisao/la:znaš dobro kako idu marže u hrvata,ako nije 200%,to nije posa

boze moj. al sta se tice ebaya, to je prava lutrija. moze se proc i vise nego duplo jeftinije. a moze doc na isto u najgorem slucaju. stvar je u tome kakve su volje na carini. cini mi se da nema carine na pakete koji su vrijednosti ispod 300 kn.
amater
Member

PostPostao/la opus » 16. 12. 2008. (16:08)

amater je napisao/la:[cini mi se da nema carine na pakete koji su vrijednosti ispod 300 kn.

Krivo ti se cini. U postanskom prometu nema definirane vrijednosti, ovo sto ti spominjes vrijedi u putnickom prometu.
opus
Senior Member

PostPostao/la amater » 16. 12. 2008. (16:31)

opus je napisao/la:
amater je napisao/la:[cini mi se da nema carine na pakete koji su vrijednosti ispod 300 kn.

Krivo ti se cini. U postanskom prometu nema definirane vrijednosti, ovo sto ti spominjes vrijedi u putnickom prometu.

znaci carina ide na sve?
amater
Member

PostPostao/la svihor » 16. 12. 2008. (17:57)

zahvalan sam ekipi i mislim da forum i za to služi da se neka tema bez zajebancije i podrugivanja raspravi u prilog tome
je i nastavak mog razmišljanja većina nas gleda cijenu koštanja šta je sasvim ok ali ovi spomenuti FF imaju domet do 70 metara
i imaju tu cijenu a većina nas forumaša smo u situaciji di su dubine mora i preko 100 metara.
šta ovi znače ako imaju radnu dubinu manju nego što je lovna dubina? jesmo li onda ograničeni lovit na dubini do 70 metara ?
jeli onda bolje uzeti jači da ne boli glava pa neka je malo skuplji?
to bi bilo lako odlučiti kad si svaki dan na moru ali ima nas puno koji smo u godini sve skupa 30-40 dana i tada Boga molimo za vrime da možemo isplovit iz porta.
svihor
New Entry

PostPostao/la amater » 16. 12. 2008. (18:15)

svihor je napisao/la:zahvalan sam ekipi i mislim da forum i za to služi da se neka tema bez zajebancije i podrugivanja raspravi u prilog tome
je i nastavak mog razmišljanja većina nas gleda cijenu koštanja šta je sasvim ok ali ovi spomenuti FF imaju domet do 70 metara
i imaju tu cijenu a većina nas forumaša smo u situaciji di su dubine mora i preko 100 metara.
šta ovi znače ako imaju radnu dubinu manju nego što je lovna dubina? jesmo li onda ograničeni lovit na dubini do 70 metara ?
jeli onda bolje uzeti jači da ne boli glava pa neka je malo skuplji?
to bi bilo lako odlučiti kad si svaki dan na moru ali ima nas puno koji smo u godini sve skupa 30-40 dana i tada Boga molimo za vrime da možemo isplovit iz porta.

pa po mom misljenju to su sad bila retoricka pitanja. :D
ako je radna dubina 70 m, vjerovatno je to maksimalna dubina koju moze mjerit, a time smo ograniceni na uvid u dubinu do 70 m. ako planiras ff koristit i za vece dubine, onda je normalno bolje kupit neku masinu koja ce odgovarat onome sta ti triba.
evo specifikacije sa stranice od modela 110c (najjeftinijeg):

Display
* 4.0" diagonal
* 160V x 128H
* FSTN LCD

Sonar
Single Beam Down
* 200 kHz / 34˚ @ -10db
* Depth: 240 ft. = 73m

Shaft Length
* 24" Fixed Pole

Power Output
* 125 Watts (RMS)
* 1000 Watts (Peak-to-Peak)
amater
Member

PostPostao/la opus » 17. 12. 2008. (15:31)

amater je napisao/la:znaci carina ide na sve?

Carinjenje u postanskom prometu je velika lutrija prije svega. Nekad prodju vrijedni paketi bez davanja, a nekada carine pizdarije. U konacnici se svodi na procjenu carinika hoce li cariniti ili nece. (govorimo i dalje u kategoriji spomenutih cca 300 kn)
Po pravilu carinska osnovica je vrijednost robe sa svim troskovima (izmedju ostalog i najcesci su transportni troskovi,trosarine i sl.), na sto sve skupa ide PDV.
opus
Senior Member

PostPostao/la tramontana » 18. 12. 2008. (21:09)

opus je napisao/la:

Sorry na upadu, malo se kasno uključujem. Opus, i u poštanskom prometu se primjenjuje oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a
za pošiljke vrijednosti do 300 kn, ali SAMO ako ih šalju fizičke osobe (roba može biti nova i rabljena, ali se šalje bez računa).
Ako ti nešto šalje firma, uz račun, bez obzira na vrijednost, plaćaju se uvozna davanja.

A da kod tih carinjenja ima poprilično neujednačenosti - ima.
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.