spojler i uređenje gradaca 5,80

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: spojler i uređenje gradaca 5,80

PostPostao/la porer » 19. 04. 2010. (07:45)

čestitke za brzinu ali gledam te fićine prozore stavljene naopako i taj kufer iza, kao da je rađen u zavodima crvena zastava kragujevac : Laughing4:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la karamba » 19. 04. 2010. (08:10)

Jadranko je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=q6mWd5sYqps

da čujem...

ljepa snimka , ali honda se vozi non stop na ful gas , 5200 okretaja ??? to mi baš ni jasno .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la zore70 » 19. 04. 2010. (09:07)

karamba je napisao/la:
Jadranko je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=q6mWd5sYqps

da čujem...

ljepa snimka , ali honda se vozi non stop na ful gas , 5200 okretaja ??? to mi baš ni jasno .

Aj Bogu hvala da je neko primjetija to!!
Kad bi vlasnik bar iskreno prizna da se ova brzina ne može održat više od par minuti i da kad naleti na "pomisao" od vala visine par centimetri sve ovo padne i izgubi brzinu...
A o plovidbi po malo maestrala ili općenito stanja mora van teške bonace nema govora...u krmu i u pola krme je ubojica!!
Nisan se tija mišat više jer čovik je prodava brod ali to je sve odavno poznato za taj uradak...sad ga je lipo proda pa nek se drugi češe:thumbup:
Ako će bit iskren priznat će da je sritan da ga se riješija ;) ...uostalom to je i svrha ove diskusije..da pomognemo jedni drugima..razminimo mišljenja i iskustva a ne se svađat.. :)
Da ne bude ono: moja Lada 1600 troši oko 6 litri na 100km i ide 180 i tupi li ga tupi,pa udri po svome...
Uostalom od nekoliko proizvedenih tri se nešto brzo nađoše u oglasniku :lol:
Nadan se da neće bit opet koljačine :lol: :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 19. 04. 2010. (09:43)

....ma ok, to je full gas...nego još zaboravljamo cilo vrime na jednu činjenicu, a ta je da je taj brod prazan...to šta je bilo 3 čovika od cca 90kg =270kg, pa uzmem li da moj lombardinac piza u startu toliko sa osovinom i propelom...eto tri čovika. pogledate li moje slike od prije timuna i pete, tu se još "nakiti" 50-tak kili....a počmen li nabrajat šta sve piza po brodu, baterije od 135 Ah, hidraulika timuna,..... neču završit do sutra ujutro, znači pričamo o opremljenom brodu ako razumite šta je OPREMLJEN brod....a svi znamo...( ili ne znamo :think: ) da svako kilo... milje znače....pa sad možemo se mi klat ovde koliko oćemo...fizika je fizika....i ko zna napravit izračun brzine broda, matematika sve vrlo lako dokaže....i pustimo sad valja-nevalja i ostale začkoviljice koje služe sa svađu....to van je to, ljudi moji, bez ikakvih natezanja, rastezanja i svađe...ko išta zna o ovim brodima složit će se samnom i ko mi oće virovat nek viruje...ko nece....a šta ću mu ja....
neman se više namjeru ovde prepucavat pokušavajuči nekome nešto dokazat....ako kome triba pomoć na temu uređenja gradaca....na to san uvik spreman i to san ovde dokaza...i na to ću odgovorit....a sad....pa-pa ovde... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Jadranko » 19. 04. 2010. (12:00)

ajme meni upisa gore... :lol: :clap:

ma nemojte!!! sad odjednom je tri čovjeka premalo, da su vali veći, da je Jadranko ovo, da je Jadranko ono, na punom gasu na pola gasa, u leru!!

...a do prije dva dana sam bio lažac jer mi brod ne ide više od 9 čvorova i da triton nema šanse da toliko ide s bilo kojim motorom... :wave:

Zore napiše da bi me vidio na valu od metra... ja bih isto volio vidjeti bilo kojeg gradca pa i Papetovog da pići 10 čvorova na metra vala!?

ali ajd... sve pet !!!

:lol:

ja svoje dokazao !

@karamba
jel brod ide na 5200 13 čvorova i jesam li ja napisao da mu je to max?
a što sam još napisao koja je optimalna? i na kojim okretajima?
ovaj video je samo dokaz da triton /gradac može ići 13 čvorova sa tim 'famoznim' spojlerom! :D

Pape ?! ako možeš osvježavaj svoj oglas na njuškalu svaki dan jer ti je na kraju dana već na 9-10 stranici, imaš neka dva tipa sa nekom virtualnom trgovinom i sa 60 brodova sve skupa koji su nenadyebivi, doslovce se takmiče čiji će oglasi biti prvi! pa su prvih 2-3 stranice 'rezervirane' za njih!
a za par dan je tvoj oglas tamo negdej na 18-20 stranici!!!

Ovo gore što si napisao potpisujem komplet! honda ima 80 kg!!! opići gore 6 ljudi ne ide više od 8.9 da ga yebeš!!! a po meni ja najviše mislim da je bitan položaj motora kod tritona!

Ja gotov s ovom temom pišite što hoćete ne da mi se više!

:wave:
Jadranko
Senior Member

PostPostao/la Pape » 19. 04. 2010. (12:26)

...fala na info Jadranko :thumbup: ...ali nije me briga na kojoj je strani...iman već dosta upita za brod...samo jebaji ga svi bi tili kupit, a bez nojaca....pa nude u zamjenu auta, špakere, motore, žene....a mene zanimaju samo nofci i samo nofci...tako je bilo kad san prije godinu prodava auto...a može li u zamjenu za plazma televiziju, šest pršuta, 50 kila kumpira...i još ti dan 500 eura....e, jebi ga, nemere....a da ti ne pričan još o traženju dlake u jaju....nakom misec san ga na kraju bez popustit milimetra proda, i sad me taj lik kuje u zvizde da ga nisan zajeba....da sve sta san mu reka o autu da je istina...još uvik se javi bar jedanput misečno sa hvalospjevima....a šta's....ovu torturu moraš proć...da mi ne tribaju ti nojci...najradije bi ga poklonija za par pataka nekome za koga znam da bi gušta sa njim i održava ga tip-top...ovako moran to sad istrpit....tija-ne tija.....

evo sad oša OT...ali eto, neće mi Ribbi valjda sad zamirit....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 19. 04. 2010. (12:59)

Pape je napisao/la:da mi ne tribaju ti nojci...najradije bi ga poklonija za par pataka nekome za koga znam da bi gušta sa njim i održava ga tip-top...

Ako ti ova opcijaipak bude radila imaj me u vidu 8-)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Pape » 19. 04. 2010. (13:14)

porer je napisao/la:
Pape je napisao/la:da mi ne tribaju ti nojci...najradije bi ga poklonija za par pataka nekome za koga znam da bi gušta sa njim i održava ga tip-top...

Ako ti ova opcijaipak bude radila imaj me u vidu 8-)

...ok, no frks....samo stani u red!..... :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la vitov » 01. 01. 2011. (18:35)

Velli je napisao/la:Primorac moram ti reći da upravo i radim ovaj spojler kako bi slićio ovome što ga je napravio Pape,jer stari na koji se lovim sa nadogradnjom bivši vlasnik nije izveo ovako već je sljedio linije brtoda koje je samo produžio i na krajnjem djelu spojlera isti sa svake strane suzio za 15 cm u odnosu na širinu krme.Pokušavam sa ovim što radim raširiti spojler na širinu krme,te izravnati dno barke više prema provi kako bih dobio što veću ravnu površinu ,nije mi pretjerano stalo do brzine jer na more idem uživati (imao gliser 4,80 cm 50 Ks plastika open i prodao)od vale do vale,često prespavati na barci i po 10 dana ,panulati ,pa mi je veći interes dobiti stabilnost.Zahvaljujem Ami i Zero70 ,kao i tebi na savjetima.Uvijek više ljudi ima više znanja , a svaki dobronamjerni savjet dobro je došao. Surfajući inernetom pročitao sam da modelari modeliraju od stirodura umjetne stjene za akvarij ,premažu ga fugir masom (za pločice)i kad se osuši plastificiraju.Dobra ideja treba sve isprobati.Hvala :thumbup:

Bog svima , evo da se i Ja malo uključim u ovu temu. Pažljivo sam čitao o istoj te me zanima da mi Velli odgovori,ako je završio spojler i brkove na svom Gradacu, konkretno dali si ga probao sa starim motorom nannidiesel 15 Ks koji ti je več ugrađen i kakvi su sada rezultati što se tiče stabilnosti - dali je manje vergulast što mu je inače mana, i koliko si dobio na brzini. Ja imam vrlo sličan Gradac sa natkabinom,hard top,motor 15 Ks patformicu-spojler cca 70 cm koja slijedi linije krme broda, ukupna težina oko 1400 kg, a max. brzina po bonaci mi je oko 6,5 čvorova. Hvala unaprijed i Sretna NG Svima !
vitov
New Entry

PostPostao/la Mali Dabar » 04. 01. 2011. (10:46)

Spojler na gradacu
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 05. 01. 2011. (12:46)

Mali Dabar je napisao/la:Spojler na gradacu

...s ovom izvedbom se dobilo samo na stabilnosti i nešto duži brod i funkciju koju je zamislija za krmu...da je dobija išta na brzini (sa istim motorom), ne virujen...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 05. 01. 2011. (12:50)

Pape je napisao/la:
Mali Dabar je napisao/la:Spojler na gradacu

...s ovom izvedbom se dobilo samo na stabilnosti i nešto duži brod i funkciju koju je zamislija za krmu...da je dobija išta na brzini (sa istim motorom), ne virujen...

Nije dobija ništa jer je unutra Torpedina ,koja odnese dosta mista na takvom brodu,zato je ovo dobro došlo,a i manje topi krmu.Meni se sviđa raspored,i dobro izgleda,lipo je uklopljeno.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Mmaxi » 26. 04. 2025. (14:10)

Poštovani, tražim iskustva sa gradac 5.80 spojler veliki, motor stavljen 1.9 sdi (mehanička pumpa cca 65ks), kopča hurth 2/1
, kobilica nije pilana skračivana ili sl.
Treba mi polazna točka za propelu, do sada je bio 1.6 dizel sa trokrakom propelom koja nije bila pogođena,
Ako netko od forumaša ima nešto slično, a da zna koju propelu vozi !.
Brod nije moj, pitam za strica
Lp Marinko
Mmaxi
New Entry

Tip plovila: maestral 420

PostPostao/la josey » 28. 04. 2025. (09:22)

15 x 12 53%
samo, ta kopca nije za taj motor, premal omjer
ako je spojler dobro napravljen, (da mjenja formu trupa) onda bi brzina trebala bit oko 12cv
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Mmaxi » 10. 06. 2025. (07:21)

Dobro si, nekom logikom smo se i sami odlučili za ovu propelu.
Problem je da je kolomba original, te smo stavili novu osovinu,
Tako da je propela malo više van bokule / ležaja, jer propela 15 je
u knap, nema mista.
Pokazalo se da je i ta 15x12 mala, upitno koliko.
Brod ide 13,5 nm
Naravno ta kopča sa 1,88/1 nije....ali sa drugim omjerom traži
izvuči osovinu i propelu nazad, kormilo itd, za optimum.

Brod je prije vozio sa 2,1/1 ( rikvercon naprid), sa mislim 13,5 x 14.5.
Te nije iša priko cca 3500 i 11nm. Tako da je bilo teško bit pametan
za pogodit
Mmaxi
New Entry

Tip plovila: maestral 420

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Nk Iskustvo, riberer i 10 gostiju.