Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
el passo je napisao/la:Lošinj, uspio bi napraviti da posao bude oku ugodan kao što i uvjek radim. Tehnika mi je poznata, već sam odrađivao dorade takvih načina montaže motora. Tako da znam točno što i kako treba napraviti. Molim te ako može obrazloži to što si napisao da motor od 250 neće biti dovoljan. To je ono što me pravo zanima
Josey, tu opciju sam isto razmatrao, možda jedan frend još ima vm koji je sebi sastavio 220 ks. No onda je problem peta. Taj VM bi pasao na nosaće mercruisera, samo treba drugo zvono. Ali prijenosni omjeri nisu isti
lošinj je napisao/la:Što se tiče same dužine da je neki obični gliser, fisherman i slično 250 ks bi bilo dovoljno, ali mislim da zbog tog svog peglastog oblika bi to moglo biti na knap. Po nekim slikama vidim da su poprilično dobro opremljeni pa onda treba uzeti u obzir i njegovu težinu.
Da li je moguće na tom plovilu napraviti preinaku na osovinu zbog dna ili to otpada?
dimulius je napisao/la:a gledaj,
oni merry fisheri i beneteaui su isto dosta kutijasti.
Do nedavno su na 7m (i 2.8m sirine) stavljali 150ks (sada su to na novima pomakli na 200ks).
To je ~2200 kg prazan brod, ali i ravnije dno od tvoga.
Na 8m trupa, vec stavljaju 2x200ks, ali to su brodovi od ~4000kg.
Onako odoka, taman si na granici. Dosta zeznuto...
Trenutno korisnika/ca: Vuk_samotnjak, ZoranB i 11 gostiju.