Ultramar 600 Weekend

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Ultramar 600 Weekend

PostPostao/la porer » 16. 08. 2025. (11:02)

Jebiga glisirat ćeš i zavidjeti ovima sa Dalmatinkama i Gradcima. Znam, bol je to...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la VERMO 65 » 16. 08. 2025. (16:13)

Hahaha car si!
Vidjeti cemo :thumbup:
VERMO 65
Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka 7m,Torpedo 18/24

PostPostao/la mali od palube » 17. 08. 2025. (21:47)

Promijenio sam dosta barki u životu, ali nikad nisam imao gliser. Jednostavno me to nije zanimalo. Razumijem da glisere imaju ljudi koji izlaze na ribolov na neke udaljenije pošte... ili pak oni koji se vole glupirati po moru - vući koješta... ali ljetovati na gliseru nekako mi je jako daleko od zen uživancije na bonacama u predvečerje.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la josey » 17. 08. 2025. (22:09)

aha, krenili smo,
6m deplasman je super
al 6 m gliser nije zen i na njemu se nemoze uzivat :) :)

vermo ne kupuj to to nevalja

kupi gradac 5.80 ili dalmatinku 5.99, to ti je tu ili la sa ultramar 600, i bar ces moc uzivat.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la mack » 18. 08. 2025. (10:44)

Svašta ću ovdje pročitat, pa i to da uživanje u sutonu na sidru u nekoj vali ovisi o vrsti korita na kojoj ploviš.
Sa PG550 i Hondom 40/50, u obiteljskom okruženju (ja, žena i dijete 8 do 13 godina), radili smo đite od 5-6 dana od Velebitskog kanala do Dugog otoka i sve između. Uključivo i Zrmanju do Jankovića buka. Ne vidim kako bi na deplasmancu iste duljine bilo ikakve razlike. Dapače, ako je bilo mirno more ili vožnja niz vjetar i val, moglo se lijepo glisirati i brže doći na odredište.
Ah, da
Vermo, ako pokriva tvoje potrebe, uzmi.
mack
Member

Tip plovila: Leidi 600

PostPostao/la Sunseeker » 18. 08. 2025. (10:54)

mack je napisao/la:Svašta ću ovdje pročitat, pa i to da uživanje u sutonu na sidru u nekoj vali ovisi o vrsti korita na kojoj ploviš.
Sa PG550 i Hondom 40/50, u obiteljskom okruženju (ja, žena i dijete 8 do 13 godina), radili smo đite od 5-6 dana od Velebitskog kanala do Dugog otoka i sve između. Uključivo i Zrmanju do Jankovića buka. Ne vidim kako bi na deplasmancu iste duljine bilo ikakve razlike. Dapače, ako je bilo mirno more ili vožnja niz vjetar i val, moglo se lijepo glisirati i brže doći na odredište.
Ah, da
Vermo, ako pokriva tvoje potrebe, uzmi.

:thumbup:

Ja san gušta na malom gliseriću od 30ks ka i na velikim brodima. Gušt je uvijek isti.

I sigurno bi volia da moj moj Gradac ide duplo brže nego sada jer bi duplo brže doša tamo di oću. A i ići će - kad sredim drugu makinu.
Sunseeker
Member

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la josey » 18. 08. 2025. (11:00)

Sunseeker je napisao/la:Ja san gušta na malom gliseriću od 30ks ka i na velikim brodima. Gušt je uvijek isti.

I sigurno bi volia da moj moj Gradac ide duplo brže nego sada jer bi duplo brže doša tamo di oću. A i ići će - kad sredim drugu makinu.

molin te prestani lagat ovaj napaćeni narod.
gliseri su za glupiranje po moru i vuć koješta, i nikako za gušt u suton
vermo ne kupuj ultramar.

za tebe je max dalmatinka sa uvrh glave 6ks vanbrodskim, i metar, metar i dvajst lanca. jer drukcije neces uzivat u suton :thumbup:
josey
Old Senior Member

PostPostao/la VERMO 65 » 18. 08. 2025. (13:34)

Nisam želio da dođe do nekakvih sukoba i razmišljanjima oko ove teme. Svi imamo svoj stav o nečemu i nekoj temi ali samo neki od nas su mjerodavni
za dati neke činjenice. U ovoj situaciji, mjerodavni su samo oni koji su imali takvu ili su plovili ovakvom brodicom. Hvala
Ja sam mjerodavan za Dalmatinku i Torpedo jer ih posjedujem skoro cijeli svoj život tako da mi nitko ne može raditi usporedbe. Kada budem prešao na novo, moći ću i ja.
Ušao sam u završni period u mom životu, sakupio sam neke novce i želim tu promjenu.
O problemima možemo uvijek razgovarati ali o ukusima nikada.
VERMO 65
Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka 7m,Torpedo 18/24

PostPostao/la Sunseeker » 18. 08. 2025. (13:38)

VERMO 65 je napisao/la:Nisam želio da dođe do nekakvih sukoba i razmišljanjima oko ove teme. Svi imamo svoj stav o nečemu i nekoj temi ali samo neki od nas su mjerodavni
za dati neke činjenice. U ovoj situaciji, mjerodavni su samo oni koji su imali takvu ili su plovili ovakvom brodicom. Hvala
Ja sam mjerodavan za Dalmatinku i Torpedo jer ih posjedujem skoro cijeli svoj život tako da mi nitko ne može raditi usporedbe. Kada budem prešao na novo, moći ću i ja.
Ušao sam u završni period u mom životu, sakupio sam neke novce i želim tu promjenu.
O problemima možemo uvijek razgovarati ali o ukusima nikada.

Naravno.

Al sve su ti već rekli šta znaš i sam - ako ti se sviđa, uzmi. Neš se zajebat. Ja san prova i to je ohoho nivo naspram mog Gradca i tvoje Dalmatinke.

I jedan dobronamjeran savjet - ušminkaj malo brod prije prodaje, tipa opituraj drvo, sredi sitnice. Viruj mi, to ti ljudi masu gledaju, ne kuži ti većina ljudi da triba gledat osmozu i slične stvari. Tako je - kako je.
Sunseeker
Member

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la mali od palube » 18. 08. 2025. (16:45)

mack je napisao/la:...moglo se... ...brže doći na odredište.

Pa baš o tome i govorim. Na godišnjem odmoru s djecom na moru, na bonaci... ti ćeš... što?... brže doći na odredište?!
Ma nemoj!?
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la mack » 18. 08. 2025. (20:00)

Gle MOP, ne znam što ti nije jasno? Na bonaci možeš ili stat i bacit kupanje na sred kanala i/ili vozit 15 umjesto 5 čv, pa doći od recimo Virskog mosta do Molata za nekih 45 minuta umjesto za 2,5 sata.
Da ne pričam o vožnji niz vjetar i val, gdje umjerenim glisiranjem možeš 2 sata doslovce valjanja zamijeniti sa 45 minuta ipak nešto ugodnije vožnje.
Godišnji se može koristiti na više načina, i polako, a ako zatreba, može i brzo.
mack
Member

Tip plovila: Leidi 600

PostPostao/la josey » 18. 08. 2025. (20:13)

mali od palube je napisao/la:
mack je napisao/la:...moglo se... ...brže doći na odredište.

Pa baš o tome i govorim. Na godišnjem odmoru s djecom na moru, na bonaci... ti ćeš... što?... brže doći na odredište?!
Ma nemoj!?

ima ručka od gasa znas, nije gas OFF / ON pa je ili 3 milje ili 33 milje
tako da on sa ovim brodom moze vozit 3 a moze i 30
ti sa kosanovicem NEMOZES i osudjen si na kolko max 5?
ee to ti je ta razlika, mala al ipak krucijalna
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 19. 08. 2025. (07:55)

ideš, vidiš, probaš... na brže se sigurno lakše naviknut nego na sporije... a i to se lakše proda ako se predomisliš... u tim dimenzijama si još bez wca ako ti to igra... ostalo je komodan kookpit, staviš dobre tende i čao... koštat će više, ali ćeš i dobit puno više, bitno da koristiš... ovisi koja si varijanta dali si za probat nešto novo ili ćeš bit uvjek na starom s manje rizika i problema..prst u uho bi rekli, ali život je kratak
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.