Zanimljivosti sa interneta

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Zanimljivosti sa interneta

PostPostao/la josey » 31. 07. 2025. (08:10)

ivek, samo se ti zavezi di ti sprdne i pri tome se pozivaj na zakon o pomorskom dobru.
jedan dan kad neko ko som pokupi svoju bovu i kad windi zavrsi na nekoj siki, onda dodji nama plakat na forum :thumbup:

a ovo da ja imam jos puno ucit, imam, priznam, cjeli zivot svaki dan naucis nesto novo, no jos uvje sam ja do sad iz pomorskog prava vise zaboravio nego sto ces ti ikad znat, kapetane od livade.
Kad se prvi put odrisis od kraja sa windijem i udaljis se od obale vise od evo samo 3 milje onda se javi da naprwvimo feštu. Do tad kapetane od livade bi treba sutit o pomorskom pravu, ma o pomorskom svemu.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 31. 07. 2025. (08:14)

Jednom se gumi veza na moj vez od primorke po noci, ja sam bio korektan i nisam ga odveza nego preveza na bovu na sred vale.. i ostali smo na vezu do drugi dan navecer i tek slijedeci dan sam primjetio da ga je spremio
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Sunseeker » 31. 07. 2025. (11:02)

Taj Morski HR je ka i oni s Indexa ili Faktograf. Ka veliki poštenjaci a tumače život kako oće.
Sunseeker
Member

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la Sunseeker » 31. 07. 2025. (11:19)

josey je napisao/la:ivek, samo se ti zavezi di ti sprdne i pri tome se pozivaj na zakon o pomorskom dobru.
jedan dan kad neko ko som pokupi svoju bovu i kad windi zavrsi na nekoj siki, onda dodji nama plakat na forum :thumbup:

u.

Ja znam za slučaj od prije par godina ( nije kod mene nego san se tamo naša u điti) kad se neki furešt veza tako na tuđi kolpomorto, nona dolazi i govori mu da je to njiovo a ovaj mavne rukom i krenu se smijat sva trojica, pivica lagano i tako. Kad je doletia unuk od nove, a "mali" brat bratu 110kila i 195 - svjedočia san najbržem odrišivanju s veza ikad :D
Diga se maeštral pa san osta još koju uru tamo, dolazi čovik iz Slavonije sa Antaresom, pita mene el se može vezat do mene ( ta bova bila do mene) ja mu ispričam šta se desilo prije par uri al neka pita doli onu staru nonu. Žena mu sišla na gumi, nešto popričala sa nonon ( nisan čuja jer su bili daleko) i vrati se nazad i kaže da će joj sad unuk doć pa neka vidi a njim.
Ja san iskreno vidia već opet pizdariju kad ono "mali" doša i kaže točno ovako: Ljudi, morete stat koju uru al pridvečer mi dolazi ćaća a vi kako oćete.
Ljudi se zahvalili, bili cca uru ipo na bovi, žena otišla do butige, popili koju pivu i ća. Jebeš mi sve, nakon po ure dolazi ćaća od onog "malog".

Jedna kratka priča ( kakvih, virujem - ima puno) kako se može sve lipo rišit samo triba bit čovik ka i ovi ljudi s Antaresa.

Pitaš, ponašaš se normalno i to je to.
Sunseeker
Member

PostPostao/la josey » 31. 07. 2025. (11:23)

a da se nisu makla ta trojca, izbija bi pićvajz, i na kraju bi intervenirala policija i kriv i on i oni, lagano kazna za narusavanje javnog reda i mira svoj cetvorci, a novinski naslov "netrpeljivost izmjedju ssjevera i juga i dalje raste"
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la mack » 31. 07. 2025. (11:31)

Ivek Zagorec je napisao/la:To nije njegovo.
To je sve ilegalno.

Ivek, kakiš. Možda je ilegalno postavljeno (nije na nama da o tome sudimo pošto ne znamo dovoljno) ali ne možeš reć da taj komad konopa i lanca javno dobro.

Ja sam bacio teško sidro, lanac, konop i gore vezao bovu. Tu imam barku preko ljeta dok sam na moru. Sve po zakonu, odnosno sidrim u dijelu luke gdje je to dopušteno. Nemam betonski blok.

I ti sad želiš reći da je ok da netko drugi dođe i veže se tu?
mack
Member

Tip plovila: Leidi 600

PostPostao/la Ivek Zagorec » 31. 07. 2025. (11:36)

Sunseeker je napisao/la:Taj Morski HR je ka i oni s Indexa ili Faktograf. Ka veliki poštenjaci a tumače život kako oće.

Morski piše istinu, ali probelm je kad nekima ta istina ne paše.
Najviše je probelm šta neki smora misle da imaju veća prava od ovih koji dođu 10 dana na more godišenje, a ista prava imaju svi.
Onda dolazi do toga čega dolazi. Jedna zemlja smo jedan zakon.
Mack mislim da si u prekršaju.
Zadnja izmjena: Ivek Zagorec; 31. 07. 2025. (11:37); ukupno mijenjano 1 put/a.
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
By:naš doktor ginekol7
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la Sunseeker » 31. 07. 2025. (11:36)

josey je napisao/la:a da se nisu makla ta trojca, izbija bi pićvajz, i na kraju bi intervenirala policija i kriv i on i oni, lagano kazna za narusavanje javnog reda i mira svoj cetvorci, a novinski naslov "netrpeljivost izmjedju ssjevera i juga i dalje raste"

Je, jedva čekaju da pišu takve pizdarije. Ne bi da se itko normalan mrzi, ja iman masu prijatelja od gori, sve ljudi za 5.
Sunseeker
Member

PostPostao/la Sunseeker » 31. 07. 2025. (11:38)

Ivek Zagorec je napisao/la:
Sunseeker je napisao/la:Taj Morski HR je ka i oni s Indexa ili Faktograf. Ka veliki poštenjaci a tumače život kako oće.

Najviše je probelm šta neki smora misle da imaju veća prava od ovih koji dođu 10 dana na more godišenje, a ista prava imaju svi.

Je, kako ne. Poštenjačine.
Sunseeker
Member

PostPostao/la mack » 31. 07. 2025. (11:39)

Ivek Zagorec je napisao/la:

Mack mislim da si u prekršaju.

Misliš?
Zašto sam u prekršaju?
mack
Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 31. 07. 2025. (11:41)

Možda i nisi ako nemaš beronski blok.
Imaš sidro, to je drugo.
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la mack » 31. 07. 2025. (11:46)

Znači, drugi oko mene koji su na betonskim blokovima su u prekršaju?
mack
Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 31. 07. 2025. (11:54)

Pa tak izgleda.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la Sunseeker » 31. 07. 2025. (11:58)

Sad san vidia u objavama da je žena uredno platila sve, postavljanke, koncesiju. Kaže da je imala prijeteće poruke i sl.

Sačuvaj Bože.
Sunseeker
Member

PostPostao/la mack » 31. 07. 2025. (12:01)

Ivek Zagorec je napisao/la:Pa tak izgleda.

A iz kapetanije svaki dan prolaze 2 puta i ništa. Nit pisma, nit razglednice, nit kazne.
mack
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.