Pozdrav ljudi,
zna li tko jeli policija mjeri brzinu broda kada kažnjava za glisiranje?
Gledam pravilnik, nigdje ne piše kojom brzinom se smatra glisiranje.
Primjerice, elan T400 sa motorom 10 KS glisira sa brzinom 8čv - jeli on u prekršaju?
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Dalmato je napisao/la:Pozdrav ljudi,
zna li tko jeli policija mjeri brzinu broda kada kažnjava za glisiranje?
Gledam pravilnik, nigdje ne piše kojom brzinom se smatra glisiranje.
Primjerice, elan T400 sa motorom 10 KS glisira sa brzinom 8čv - jeli on u prekršaju?
Bal je napisao/la:Frenda koji je ful savjestan lik je pilicija zaustavila neki dan da je glisirao 15kt. Blijedo je gledao policajca i tekao da nema šanse da je glisirao. Išao je između 5-8kt. Na to će ovaj da sačeka i dobio kaznu 400 eur. Ima Navionics track i tamo je max brzina bila 7.2kt. Brod je od 7m. Nigdje u zakonu se ne spominje brzina nego "vizualna procjena". Glisiranje ovisi o duljini broda Foukovoj jednadžbi i bla bla. Nema niti fotografije obične. Drugim riječima može te zaustaviti i opalit kaznu bez ikakvog mjernog instrumenta. Ne znam kako prolazi prigovor i sud ali zakon sam po sebi kao ni određivanje kazne nemaju smisla.
Kakva su Vaša iskustva?
Dalmato je napisao/la:Bal je napisao/la:Frenda koji je ful savjestan lik je pilicija zaustavila neki dan da je glisirao 15kt. Blijedo je gledao policajca i tekao da nema šanse da je glisirao. Išao je između 5-8kt. Na to će ovaj da sačeka i dobio kaznu 400 eur. Ima Navionics track i tamo je max brzina bila 7.2kt. Brod je od 7m. Nigdje u zakonu se ne spominje brzina nego "vizualna procjena". Glisiranje ovisi o duljini broda Foukovoj jednadžbi i bla bla. Nema niti fotografije obične. Drugim riječima može te zaustaviti i opalit kaznu bez ikakvog mjernog instrumenta. Ne znam kako prolazi prigovor i sud ali zakon sam po sebi kao ni određivanje kazne nemaju smisla.
Kakva su Vaša iskustva?
Izgleda da svima ide "vizualna procjena" , zato sam i otvorio temu.
U Nečujmu prije cca 10-ak dana policajac sjedi u hladu na kopnu i javlja svojim gumenjacima koji brod glisira....jeli to zakonski OK ?
Dunavski alas je napisao/la:Pozdrav prijatelji!
Evo šta mi se dogodilo juče kod otoka Levan u Medulinskom akvatorjiu: dok sam se kretao u svojoj barci prema istoku od otoka Levan brzinom od 16 - 18 čvorova na udaljenosti od obale daleko većoj od 300 m, dostigao me je skuter (wave runner) i prosao pored mene na ne više od jednog metra razdaljine, te punom brzinom nastavio tako da me je zapljusnuo valom toliko da sam ceo bio mokar! Obzirom da se vozač okrenuo i nasmejao mi se u stilu: baš sam te...., očigledno da je to učinio sa namerom!
Na skuteru je bio vozač od tridesteak godina, i dete možda malo starije od deset.
Nekoliko minuta kasnije, isti skuter je nastavio divljanje sasvim blizu plaže kampa Kažela u Medulinu.
Rezimirano: Gospodin na skuteru je načinio nekoliko dela radi kojih bi policija mogla da reaguje. Neka od njih su direktno ugrozila moju bezbednost, kao i bezbednost deteta na stražnjem sedištu.
Ja naravno nisam uspeo ni pročitati registraciju, a svakako je ne i fotografisati.
Moje je pitanje šta sam mogao učiniti da se idiot ukloni sa mora?
Hvala unapred. Pozdrav,
Dušan
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.