Uvoz iz Francuske

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Uvoz iz Francuske

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (13:25)

Od ova dva koja sam naveo kolega je vlasnik jednog od 95.god i on je ugradio novog yanmara izgleda kao picino oko...ali vjerujem da ima istih i losijih i ako je neko stavio duplu cijenu slazem se da je bolje francuz pa makar plovit na pola gasa..nisam mislio nis podhebavat, slazem se za 30 40 da je bolji francuz makar kao i kolega oceansis za 60 pa vuc se..meni je jedino zasmetalo sto ai napisao vuc se, zato sto i danas ima vani dosta gospode doduse najvise njemaca koji se vuku dok je dosta brzih na suhom...ja recimo da imam neogranicen budget bi se vuko...da zelim adriatic 18bi max dao za njega mogao sam ga dobit glavu za glavu za primorku ali bilo previse posla
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (15:48)

gle ovako,
1000x barem (slovima) tisucu puta smo se slozili da je nekom picino oko groblje, i obrnuto.
tako da tvoja definicija picinog oka i moja definicija picinog oka sigurno nisu iste.
kad bi vidija takav brod vjerojatno bi reka da je to pretjerivanje, kak sto vec uostalom i jesi.

pa ajmo sad jos jednom,
tisucu puta smo rekli to sta se ti vuces po moru sa 7 milja i sta je to tebi vrh, to je upravo to TEBI je. dozvoli da 90% ljudi ne razmislja ko ti, citaj u manjini si.

reci mi koliko se danas modela brodica proizvodi - a naglasavam a da nisu jedrilice, a da nemaju kako ti kazes poludeplasmanske odnosno gliserske brzine?

e pa eto, potraznja diktira trziste.

dakle daleko je vise ljudi koji ce 30 dat za francuza koji ide 16-17 nego a790 koji ide 7
iako je a790 za te novce u boljem stanju i bolje opremljen.

Isto tako prodji kroz lucicu i pogledaj kako izgledaju trupovi broda na 20 godina starim francuzima a kako na 20 godina brodovima domace proizvodnje.
puno toga ce ti bit jasnije.

i za kraj,

da oni koji ne glisiraju po moru se - vuku, pa bio ti uvrjedjen ili ne.
isto ko i ja koji sa svojom, francuzem vozim 6.5milja na 1000rpm motori se ne cuju (ne tvoje ne cuju, neg se ne cuju do flya cuje se samo auspuh) brod samo klizi po moru.
al isto tako cim ima malo mora ga stisnem preko 16 i ne zanima me sta trosi 70lph.

ti naravno spadas u kategoriju “vuku se” al isto tako to tebe nebi trebalo pogadjat jer imas jedrilicu, tako da nevidi potrebu da se nadjes prozvan a ni “uvrjedjen”
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (18:12)

Osim ovoga za sto smo se slozili da je za 30 bolje francuz, nicime nisu u pravu, vecina forumasa, svih hrvatskih plovila pa zatim svjetskih plovila nikako nemoze biti 90% da su brza plovila..naravno uzet u obzir i jedrilicu jer je ona isto plovilo... povijesno i takobi danas, jedino moze bit omjer kad gledas deplasmanske motornjake u odnosu na brze ti moze omjer drzat, upravo zato sto ako se gleda vece plovilo uzivanje itd se taj dio ljudi odluci na jedrilice, od brzinaca vecinom prevlqdavaju gliseri a ne pdovi i to nogom i unutarnjim benzincem i to stoji 2mj godisnje u moru...od ove godine kako sam bio u aciju na servisu pa sad i na zadnjem jesenakom krstarenju definitivno je sav moj svijet 6kts neka je i 4kts na vjwtar ali da sam u nekoj manjini reci to onom njemcu sta mi je bio susjed na vezu kojemubsamo vincevi kostaju vise od prosjeka hr brodova. To je isto kao da sam u manjini sto nemam el.auto..ovih dana nema vas brzih po moru nigdje osim onih koji se vuku
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (18:23)

po obicaju, ne citas sa razumjevanjem (sto me ne cudi)
napisao sam da je ponuda novih plovila osim jedrilica u korist brodica kojem je projektorana brzina preko onih - “vuku se” brzine.
sto je cinjenica!
i jedrilicari NE upadaju u taj svjet.
zasto?
jer NISU “motornjaci”

al ako ce mo gurat sad svoju ideologiju, race jedrilice su brze od prosjecnog glisera.
sta sad??

povjesno jedrilica?
naravno kad nije bilo tehnologije, naravno da su jedrilice bile primarno previzno sredstco.
al pod jerilice mislis na jedrenjaci.
kad je tehnologija razvila brodogradnju jedrenjci su se istisnuli.
nisam vidio tanker od 500 000 brt na jedra? il bilo kakav brod trgovacke mornarice. ti jesi?
vojni brod isto? svi idu na jedra i pucaju iz topova koji pljuju kugle a ne krstarece projektilev
putnicki brodovi boze sacuvaj da bi bili ista drugo osim jedrenjaka, osim sta jadrolinija ima sve vise onih koji idu 40 milja.
dakle miljardu argumenata za brzinu

nemoj molim te spominjat hrvatsku.
prosjecni hrvatski dzep je preplitak i za servisiranje istranki kako treba, a kamoli za kupnju novog plovila.
al tendencija i u hrvatskoj je sve vise francuza sve manje istranki i adriatica.
a hrvatska je šupak svjeta i premalo trziste da bi moga izvlacit neke zakljucke, zato nemoj o brodovima na forumu i floti u hrvatskoj.

btw
winchevi na jedrilici kostaju 200 000e
nista vise nego dva motora u motornjaku iste duljine / klase.

neko voli motornjake
neko voli jedrilice

al ovo na motor a sta ide 7kn su relikvije i stvar proslosti i to malo tko zeli, i ponavljam, zato je sve vise francuza.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (18:39)

Znaci ovo je postao tvoj svjetski forum jer je to trend i to ne gliseri nego pd koji su jos uvjek u manjini bilo gdje na svijetu..inace bi se kupovali u it ne u francuskoj... to sto po konceptu su francuzi ustvari najslicniji nasim isto nema veze...vise nije faca tko lovi, tko predje ocean..nego ti i tvoje teorija sa kojima si ne u manjini nego u mikromanjini..leteca drvenjaca, ispolirana santina to je vrh svijeta..neznam sta ni nike jasno vezano za kategoriju jedrilice, em je brodica isto kao i svaki drugi motornjak em ima motor na kojeg krstasi cesto i plove..ps puno je vise glisera iz it uvezeno nego frqncuza..
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (18:51)

stari,
tema je uvoz francuza.

ti si se nasa uvridjen jer san ja napisa da se domaci brodovi vuku 7 milja!

falija si poantu, falija si temu!

alo nit imas francuza nit imas motornjak nit planiras uvest francuza.

izjave ti ne stoje
jer je upravo sve vise francuza u domicilnim lučica a.
prije 20god je bija jedan
danas ih je 30%
za 10 god ce ih bit 50%
trend je svima jasan samo izgleda tebi nije.

idi otvori temu o uvozu jedrilica.
ja se tamo necu petljat isto ko sta ne sudjelujem u nijednoj temi o ribolovu.
boli me ćuna za ribolov! al zato nikom ne solim pamet kko bi trebalo.

iman ispolirani drvenjacu da, i uz to imam francuza i uz to iman jos dva glisera.
cemu je lotrebno spominjat moju drvenjacu kojoj je da ispolirana santina???
josey
Old Senior Member

PostPostao/la som » 18. 11. 2022. (19:38)

Glisere i jurilice ima 98% ljudi koji su na moru liti jer bi htjeli sve živo vidit za što krace vrime.
Od domacih nema vise od 10 do 15 % brodova sta jure 20 ili više milja. U Biogradu je ogroman porat. Na svakom molu ima cca 40-60 raznoraznih plovila i čuda. Nema na nijednom molu u prosjeku više od 5-6 bržih od 10 milja koji se koriste cile godine ako izuzmemo batele za na svicu.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (19:46)

evo u marini di je meni francuz nema motornjak nijedan a da ne ide 20 i
sta sad?

dobro sjedi, evo 5.
nastavi bit uvjeren da se svjet mjeri tvojim metron
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (20:11)

josey je napisao/la:evo u marini di je meni francuz nema motornjak nijedan a da ne ide 20 i
sta sad?

dobro sjedi, evo 5.
nastavi bit uvjeren da se svjet mjeri tvojim metron

Znaci u manjini u svakom pogledu a konstantno ostale svrstavas u manjinu...kao i prvi post prepotentan po obicaju i sa losim temeljima i nema veze sa temom uvoza..samo par postova nakon searovera koji nema veze sa 30-40 niti sa brzinama osim krame altertative domacoj krami..ja sam dugo zelio francuza i dobro sam sve analizirao i siguran sam da vecina ljudi uzme francuza jer je najslicniji nasim domacim i jeftiniji je od piculjana..ostali kupe gliser ili se vuku...sa uvozom je prva bila Pro...ka dok recimo jedan susjed francuz je dopeljao par krama iz fr a svi ostali iz italije i omjer je min 3:1 za it blize je i moguce je transport i morski..sad radi novih zakona francuzi imaju urednije papire pa je taj dio laksi...svijet se ne mijeri mojim metrom nega ja koristim svjetski metar..a ti izokreces...da si faca bio bis ti kupio novi francuz ovako je iz supljeg u prazno..i u puno svjetskih marina pd ne postoji nego gliseri za brza plovila mislim..pd je pol tica pol misa tako mi je dosta iskusnih reklo
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (20:20)

zbilja?
sad ce mo i o mom novcaniku?

stari treba ti terapija, al bezzajebancije.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (20:22)

josey je napisao/la:dobar brod ni u francuskoj nije jeftin.
a dalje pricajte sta ocete.

sto puta san ponovija da se vrimena minjaju i da nije svakom
u interesu platit brod 30 - 40 keka i onda se vuc po moru 7milja.
znaci domaca proizvodnja je otpala makako brod bija ocuvan, u izvrsnom stanju i izvrsno opremljen.

alternativa?
upravo francuzi o kojima je i tema.

a ovo je moj prepotentni post u kojem pametujem i gdje sam tebe tesko uvrjedio ?
tebe ?
koji nemas francuza nit ga uvozis!

bravo!
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (20:31)

Tim postom si najmanje mene uvrijedio..usporedio si adriatica sa suvremenim pdom, usporedio si polovnog francuza sa novim hr brodom...spomenuo 7milja a vecina koji su i isli tu forumasi na francuza upravo i plove tako pogotovo sa kramom od osamdesetih, kome je brzina vazna ima gliser bilo da ga kupe tu ili uvezu...koliko se sjecam ti si isto kao i ja uveo brod sa slo zastave koji je vec bio u hr, znaci slicno amo prosli osim sto si ti imao strozi teh.jer su ti gledali brage na plinskoj cijevi i neka cuda
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 18. 11. 2022. (20:40)

a ti si upravo JOS JEDNOM dokazao da neznas citat.
nigdi nisam usporedio novi hr brod i polovnog francuza.
vozni park na forumu je takav kakav je, vecinom be zbog zelja nego zbog mogucnosti, a i vozni park po temi u kojoj pisemo ima tendenciju, kao sto vidimo da se UBRZA.

a to i dalje ne mjenja na stvari da si ti taj koji osporava tudja misljenja, koji misli da samo on plovi, koji mislinda je samo nacin na koji on korosti brod ispravan, koji se petlja u moj novcanik itd.

imas neki problem. koji? neznan neman potreban doktorat da dam dijagnozu.
osudjujes sve i svakog, kad ti se argumentirano odgovori samo prominis temu i napadas sa drugom izhavom, kad se odgovori toj drugoj izjavi, samo napadnes sa trecom, bez obzira koliko bile neutemeljene.

moga bi se spustit jako nisko pa oplest po tvom novcaniku. al necu jer to nije u redu

al cu ti napisat, eto bar iman cistije santine od tvojih (na sto si vec rekao da tebi to nije vazno, znam znam sjecam se)
josey
Old Senior Member

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 18. 11. 2022. (20:54)

... puno san po moru ,rekreativno, vozin 6 milja i uvik dodjen na vrime ... primjetija san da su ovi sta bi tili letiti po moru u pocetku letili , onda su malo manje letili i na kraju ih vise nema i ne lete vise , bice su se stufali :mrgreen: ... najvise je ostalo nas "ravnozemljasa" od 6 milja :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la peroLA » 18. 11. 2022. (21:05)

Josey moj da uvjek je bolje da s dijagnozom presudi netko treci, moze i na osovu santina, remorkera, otvaranja preventivnih itd...
Tema je kako za manje dobit vise, istina ima tu i brzine ali da je toliko presudna ne nega za manje sobit vise i to nema veze nikakve sa novitetima niti trendovima... ajde tupi i dalje
peroLA
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: egotrip i 1 gost.